ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Redaroume θυμάται ενα ρεκορ που ισοφαριστηκε! (Videos)

Μέσα σε λαμπερή ατμόσφαιρα ο Ολυμπιακός την μαγική κι ονειρεμένη βραδιά της 7ης Μαϊου  σήκωσε στον ουρανό του Ναού το 44ο πρωτάθλημα και έβδομο συνεχόμενο.

 

Το 44ο πρωτάθλημα στην τρισένδοξη ιστορία του πανηγύρισε ο Ολυμπιακός. Μέσα σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα στη φιέστα που έγινε στο γήπεδο Καραϊσκάκη, οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την αποθέωση από τον λαό τους που βρέθηκε στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης»

Ο τεχνικός ηγέτης Τάκης Λεμονής με τους συνεργάτες του και ο ηγέτης της ομάδας Βαγγέλης Μαρινάκης, παρέλαβαν το τρόπαιο του πρωταθλητή για την περίοδο 2016-17 από τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Στράτο. Και στη συνέχεια ακολούθησε ο γύρος του θριάμβου.

Η βραδιά είχε εορταστικό χαρακτήρα για όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού, καθώς εμφανίστηκαν με τα τρόπαια και οι άλλες ομάδες του συλλόγου που κατέκτησαν τίτλους, όπως το γυναικείο τμήμα του μπάσκετ και του βόλεϊ, αυτό της υδατοσφαίρισης, η ομάδα του πινγκ πονγκ, η ομάδα του κλειστού στίβου, αλλά και η ποδοσφαιρική ομάδα Κ20, που στέφθηκε πρωταθλήτρια για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Και σε μια συμβολική κίνηση που ένωσε το παρελθόν με το μέλλον της ομάδας, παρέλαβε το τρόπαιο από τα χέρια του μεγάλου θρύλου του παρελθόντος, Γιώργου Δαρίβα, βασικό στέλεχος εκείνης της ομάδας που κατέκτησε τα σερί πρωταθλήματα της δεκαετία τυο ’50, αλλά και στη συνέχεια βοηθός προπονητή επί σειρά ετών στον Ολυμπιακό και μάλιστα ως προπονητής είχε οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος.

Τα δικά τους μηνύματα, που προβλήθηκαν στα μάτριξ του σταδίου, έστειλαν προηγούμενοι προπονητές τυο Ολυμπιακού επί προεδρίας Μαρινάκη και συγκεκριμένα οι Ερνέστο  Βαλβέρδε, Λεονάρντο Ζαρντίμ, Μίτσελ, Βίτορ Φερέιρα, Μάρκο Σίλβα.

Η βραδιά είχε ξεκινήσει με συναυλία της Ζοζεφίν και του συγκροτήματος «Μέλισσες».

Ροκ – σεζόν γεμάτη ανατροπές!

Στο καθαρά αγωνιστικό «κομμάτι» ο Ολυμπιακος επέβαλε τον δικό του νόμο κατακτώντας πανάξια τον έβδομο συνεχόμενο τίτλο του και 19ο τα 21 τελευταία χρόνια επεκτείνοντας την απίστευτη δυναστεία του!

Σε μια σεζόν ανατρεπτική, η οποία συνδυάστηκε με πέντε αλαλγές προπονητών, ο Θρύλος απέδειξε ότι διαθέτει τη στόφα της μεγάλης ομάδας, την νοοτροπία του πρωταθλητή καιπαρά τον λυσσαλέο πόλεμο που δέχθηκε από όλα τα κέντρα εξουσίας και λήψης αποφάσεων κατάφερε στο τέλος να αναδειχθεί πρωταθλητής!

Η χρονιά που άρχισε με τον Μάρκο Σίλβα να παραιτείται εν μέσω προετοιμασίας, τον Βίκτορ να έρχεται και να φεύγει μετά τον αποκλεισμό από την Χάποελ Μπερ Σεβά στον τρίτο  προκριματικό γύρο του Champions League, τον Πάουλο Μπέντο να βάζει την ομάδα στους ομίλους του Europa League και να την οδηγεί σε μια σχετικά άνετη επικράτηση εντός συνόρων στα 2/3 του πρωταθλήματος.

Καταλκυτικό ρόλο σε αυτό διαδραμάτισαν οι θρίαμβοι επί της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού με 3-0 στον Ναό, όπως φυσικά και η δύσκολη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-1. Επιτυχίες οι οποίες σε συνδυασμό με τις μέτριες παρουσίες των υποτιθέμων ανταγωνιστικών του, έδωσαν τη δυαντότητα στον Ολυμπιακό να αποκτήσει διαφορά μέχρι και 17 πόντων από τους διώκτες του

Οι πωλήσεις των Μπράουν Ιντέγε και Λούκα Μιλιβόγεβιτς αποδυνάμωσαν πάρα πολύ την ομάδα, η οποία από ένα σημείο κι έπειτα ξέμεινε από «ιδέες στο παιχνίδι της παρουσιάζοντας απογοητευτική εικόνα.

Οι διαδοχικές ήττες στα εκτός έδρας ντέρμπι από ΑΕΚ (1-0) και ΠΑΟΚ (2-0) αλλά και η εντός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο (0-1) ήχησαν … ως καμπανάκι

Λίγο η φιλοσοφία του Πορτογάλου που δεν ταίριαζε με αυτή της ομάδας, λίγο το γεγονός ότι βούτηξε απευθείας στα βαθιά με απόλυτη ανάγκη το αποτέλεσμα, ήταν στοιχεία που δεν βοηθούσαν να μακροημερεύσει η σχέση των δύο πλευρών.

Η δήλωση του μετά την ήττα του δεύτερου γύρου στην Τούμπα περί ενισχυμένου στις μεταγραφές ΠΑΟΚ και αποδυναμωμένου Ολυμπιακού (είχαν πωληθεί Μιλιβόγεβιτς και Ιντέγε), έφεραν το τέλος της συνεργασίας με τον Μπέντο. Ο οποίος ωστόσο φεύγοντας άφησε παρακαταθήκη τους Ρέτσο, Νικολάου, Ανδρούτσο και Μανθάτη αλλά και… 22 εκατ. ευρώ, όσο το deal της πώλησης του πρώτου στη Λεβερκούζεν.

Ο Βασίλης Βούζας ακολούθησε για ένα δεκαήμερο στην άκρη του παγκου, αλλά ο αποκλεισμός από την Μπεσίκτας στη φάση των «16» του Europa League  και πολύ περισσότερο η απογοητευική εμφάνιση και η ήττα από τον Παναθηανίκό στην Λεωφόρο με 1-0, έφεραν τον Τάκη Λεμονή για τρίτη στο τιμόνι της ομάδας!

Ο 57χρονςο τεχνικός συμμάζεψε την ομάδα και παρουσιάζοντας οριθθολογικά σχήματα, την οδήγησε εκ του ασφαλούς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος

 

 

https://youtu.be/n7qxTTA6YKg

Σχετικά Άρθρα

Back to top button