ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧωρίς κατηγορία

Το Τσάμπιονς Λίγκ θέλει τον Θρύλο του !!!!

Ναι! Ο Ολυμπιακός επιστρέφει ΚΑΙ επίσημα στα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τους Πρωταθλητές Ελλάδας να “αλώνουν” τη “Ρουγέβιτσα” και να μπαίνουν στη Λεωφόρο του Τσάμπιονς Λιγκ με τη νίκη 1-0 στην έδρα της Ριέκα. Ο Μάρκο Μάριν ήταν αυτός που  με το γκολ του έδωσε τη νίκη στους Πειραιώτες, έχοντας άξιους συμπαραστάτες  τους Καρσελά, Οτζίτζα,Ρομαό ,Ρέτσο και Καπίνο.

 

Η λογική του Χάσι ήταν απλή έχοντας στην   11άδα τρία καθαρά αμυντικά χαφ, Οτζίτζα,Ρομαό και Ζιλέ. Ηθελε έλεγχο του κέντρου πιέζοντας ψηλά και με κοντά τις γραμμές και να μην δοθεί το δικαίωμα στη Ριέκα να βγει σε αντεπιθέσεις κλέβοντας μπάλες. Παράλληλα, είχε δώσει  εντολή σε Καρσελά και Μάριν να δίνουν βοήθειες σε Ομάρ και Κούτρη αντίστοιχα θέλοντας και γρήγορες αντεπιθέσεις αλλά και γρήγορες επιστροφές.

Η Ριέκα πάντως, ήταν η ομάδα που απείλησε  πρώτη στο 13ο λεπτό ,όταν  από λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού ,η μπάλα έφτασε στον Γκαβράνοβιτς που έκανε το πλασέ,η μπάλα πήγαινε προς το τέρμα με εξουδετερωμένο τον Καπίνο, αλλά  ο Ρέτσος ,πάνω στη γραμμή, έδιωξε.

Η κατοχή μπάλας για τους Κροάτες δεν έφερνε  αποτέλεσμα και αφού το πρώτο 20 λεπτο δεν έβγαλε ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός ανέκαμψε και έχασε την πρώτη ευκαιρία σε εκείνο ακριβώς το λεπτό, όταν  ο Οτζίτζα  βρέθηκε σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, έκανε σέντρα αλλά ο Μπεν δεν έπιασε καλά την κεφαλιά, που πέρασε παράλληλα από το τέρμα.

Η Ριέκα απάντησε αμέσως με κεφαλιά του Γκοργκόν μέσα από την περιοχή, απο σέντρα του Χέμπε,έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ενα λεπτό μετά όμως ,το γκολ ήρθε. Πρώτα με τον Καρσελά να κλέβει μπάλα και να βγάζει στον άξονα για τον Οτζίτζα που την κατάλληλη στιγμή έβγαλε τη μπάλα για τον Μάριν  που τρέχοντας σαν τον άνεμο ξεπέρασε στο σπριντ τους αντιπάλους του και τελείωσε τη φάση  για το 0-1.

Το γκολ “πάγωσε” τους Κροάτες , με τον Ολυμπιακό να ελέγχει τον ρυθμό και να μοιάζει έτοιμος για το 0-2.

Θα μπορούσε να το πετύχει αν στο 30, ο Σλούγκα δεν πεταγόταν εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία σε σουτ του Μάριν και αν στο 32, ο Βούκοβιτς δεν έστελνε, από κοντά, τη μπάλα στο δοκάρι από γύρισμα του Ρέτσου.

Στην επανάληψη, οι Κροάτες που  έκαναν αναγκαστική αλλαγή τον κίπερ Σλούγκα που υπέφερε από χτύπημα στα πλευρά απο συμπαίκτη του, πίεσαν αρκετά τους Πειραιώτες που γύρισαν πίσω ,θέλοντας να εκμεταλλευτούν  τους γρήγορους Μπεν,Μάριν,Καρσελά  σε  αντεπιθέσεις.

Με τον Ολυμπιακό να μένει πίσω και να δίνει την ευκαιρία στη Ριέκα να αντεπιτεθεί , ο Καπίνο έκανε την απόκρουση του αγώνα  πέφτοντας εντυπωσιακά  στο σουτ του Γκαβράνοβιτς μέσα από την περιοχή.

Ο Χάσι βλέποντας την άμυνα να έχει θέμα στο αριστερό άκρο με τα Overlap των Κροατών έβγαλε τον Κούτρη για να βάλει τον Φιγκέιρας και  έστω και αν δεν δικαιώθηκε από την επιλογή του ο Κοσοβάρος τεχνικός , ο Πορτογάλος θα μπορούσε να σκοράρει   με φαλτσαριστό σουτ στο 65 ,κάνοντας εξαιρετική κίνηση. Στο 79, ο Ματέι έκανε κακό τελείωμα μπροστά στον Καπίνο και κάπως έτσι τελείωσαν τα όνειρα των Κροατών.

Οσο πέρναγε ή ώρα, ο Ολυμπιακός ισορροπούσε το παιχνίδι  έχοντας Οτζίτζα,Ζιλέ και Ρομαό σε καλή μέρα και στο 82, από κλέψιμο της μπάλας  έφτασε στον Μπεν που δεν μπόρεσε να κάνει το 0-2.

Με το τελικό σφύριγμα του ρέφερι να φέρνει τρελά πανηγύρια και τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button