ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το σήκωσαν οι Έφηβοι!

efivoi

Οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού κατέκτησαν το διεθνές τουρνουά πόλο, που διεξήχθη στην Ουγγαρία επικρατώντας στον τελικό της Ραντνίνσκι με 11-10.

Οι Έφηβοι της Ακαδημίας πόλο του Ολυμπιακού κατάφεραν να κερδίσουν το διεθνές τουρνουά Europolo Experience International Youth Waterpolo, που διεξήχθη στην Ουγγαρία, στο Ορφού. Οι Πειραιώτες κατέκτησαν την πρώτη θέση, επικρατώντας της Ραντνίτσκι με 11-10 στα πέναλτι κι ενώ η κανονική διάρκεια είχε λήξει ισόπαλη 8-8. Φοβερή η ομάδα του Σάκη Πλατανίτη, που με πέντε νίκες σε πέντε ματς, μπόρεσε να φτάσει σε μια ευρωπαϊκή κούπα.

Ήταν… Θρύλος στον τελικό!

Η εντυπωσιακή πορεία που κατέγραψαν,  έφερε τους Πειραιώτες μέχρι τον τελικό όπου αντιμετώπισαν την Σέρβικη ομάδα από το Κραγκούγιεβατς. Εκεί παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 8-5, 3:20 πριν τη λήξη της αναμέτρησης,  δεν… παραδόθηκαν! Ο Τάσος Βαλιανάτος μείωσε σε αρχικά σε 8-6, στη συνέχεια ο Ιπποκράτης Χαλιβόπουλος διαμόρφωσε το 8-7 και ο Διονύσης Μπραΐμης ισοφάρισε 10’’ πριν το φινάλε σε 8-8 και έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι!

Οι Πειραιώτες ήταν αλάνθαστοι στην διαδικασία που ακολούθησε σκόραραν τρεις φορές με τους Μπραΐμη, Βυθούλκα, Γαβαλά και επικράτησαν με 11-10 κατακτώντας την 1η και την κούπα στην ευρωπαϊκή διοργάνωση!

Στον μεγάλο τελικό ο Χαλυβόπουλος σκόραρε 3 γκολ,  ο Μπραΐμης και ο Βαλιανάτος 2 και ο Κούκιας 1.

Ολυμπιακός σε όλη την πορεία!

Πριν φτάσουν στον μεγάλο τελικό οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν μια σειρά από εντυπωσιακές εμφανίσεις διαγράφοντας εξαιρετική πορεία. Αρχικά επικράτησαν με 21-3 της Tamalpais από τις Η.Π.Α., στη συνέχεια επιβλήθηκαν άνετα με 4-20 της Delfin Rovinj από την Κροατία και προκρίθηκαν στα προημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισαν την Novi Belgrad από την Σερβία σε βάρος της οποίας επικράτησαν με 10-8 εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στον ημιτελικό, όπου νίκησαν με 3-8 την διοργανώτρια Zrt Pecs από την Ουγγαρία.

Kαλύτερος τερματοφύλακας ο Δαλμάρας!

Η άλλη σημαντική διάκριση από το Τουρνουά της Ουγγαρίας, ήταν η ανάδειξη του Στέλιου Δαλμάρα σε καλύτερο τερματοφύλακα. Ο τερματοφύλακας του Θρύλου ψηφίστηκε από τους προπονητές όλων των ομάδων ως ο καλύτερος της διοργάνωσης.

Η αποστολή του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Τουρνουά στην Ουγγαρία:

Ρόστερ: Στέλιος Δαλμάρας, Αλέξανδρος Αλαμάνος, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Τάσος Βαλιανάτος, Δημήτρης Κούκιας, Ουμπέρτο Ρονζίνο, Διονύσης Μπραΐμης, Ιπποκράτης Χαλυβόπουλος, Άγγελος Βυθούλκας, Σπύρος Γαβαλάς, Ανδρέας Ρουμάνης, Δημήτρης Περόπουλος, Χρήστος Κόττας, Ορφέας Κωνσταντόπουλος

Προπονητής: Σάκης Πλατανίτης

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button