Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το πρώτο χωρίς τις … κότες! (Video)

Στις 11 Μάϊου του 1993 ο Ολυμπιακός του Γιάννη Ιωαννίδη σφράγισε τον πρώτο τίτλο της δυναστείας του χωρίς αγώνα, αφού ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε στο ΣΕΦ…

 

Με την τυπική εξασφάλιση του πρώτου τίτλου της δυναστείας του μπασκετικού Ολυμπιακού που σάρωσε τα πάντα στο διάβα του στο πέρασμα της δεκαετίας του 1990 συνδέεται η σημερινή ημερομηνία

Συγκεκριμένα, στις 11 Μαϊου του 1993, ο Θρύλος με τον Γιάννη Ιωαννίδη στην άκρη του πάγκου του πανηγύρισε το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα υπό την αιγίδα της ΕΣΑΚΕ επιστρέφοντας στην κορυφή της Α1 μετά από 15 ολόκληρα χρόνια!

Ένα πρωτάθλημα, το οποίο σηματοδότησε την απόλυτη αλλαγή στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ με τον Ολυμπιακό να παίρνει τα σκήπτρα της Θεσαλονίκης, η οποία υπερηφανευόταν για τις οκτώ συνεχόμενες κατακτήσεις τίτλων (σ.σ. εκ των οποίων τις συνεχόμενες 7 με τον Άρη και την όγδοη με τον ΠΑΟΚ το 1992)

 

Σαν σήμερα, λοιπόν ο Θρύλος πριν 24 χρόνια πανηγύρισε τη Τρίτη του νίκη στους αξέχαστους τελικούς απέναντι στον Παναθηναίκό, χωρίς να …ζοριστεί καθόλου! Κια υτό γιατί, οι «πράσινοι» δνε κατέβηκαν στο ΣΕΦ να αγωνιστούν, με άμεση συνέπεια το … φύλλο αγώνα να γράψει σκορ 20-0 υπέρ του Ολυμπιακού!

Με τον κόσμο του Ολυμπιακού να απολαμβάνει τις όμορφες κοπέλες με τις ζαρτιέρες που έκανα την εμφάνισή τους στο παρκέ του ΣΕΦ!

Η διακωμώδηση του αθλήματος πέρασε στα… ψιλά για τους φίλους του Ολυμπιακού, που περίμεναν με ανυπομονησία την επιστροφή στο θρόνο του πρωταθλητή, η οποία μάλιστα έμελλε να πραγματοποιηθεί κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο!

 

Κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός είχε θεωρήσει ότι είχε αδικηθεί στον τρίτο τελικό της Γλυφάδας, ο οποίος βρήκε τον Θρύλο να θριαμβεύει πανάξια με 72-77 έχοντας σε καταπληκτική βραδιά τους Ζάρκο Πάσπαλιε (32 πόντοι) και Ουόλτερ Μπέρι (27 πόντοι).

Κι αυτό με αφορμή τον τραυματισμό του διαιτητή Παπαδημητρίου στο μάτι, ο οποίος είχε αντικατασταθεί

Η επιλογή του Παύλου Γιαννακόπουλου να αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός από τους τελικούς, για την οποία ωστόσο μερικά χρόνια μετά δήλωνε μετανιωμένος, ήταν -σύμφωνα με τον ίδιο- «οριστική και αμετάκλητη». Πράγματι, οι «πράσινοι» δεν αγωνίστηκαν και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε τον τίτλο στο πρώτο από καταβολής Α’ Εθνικής επαγγελματικό πρωτάθλημα που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΕΣΑΚΕ.

Μάλιστα έγινε εσωτερικό φιλικό παιχνίδι ενός ημιχρόνου μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού, μάλιστα οι «λευκοί» του Ζάρκο Πάσπαλιε είχαν επικρατήσει 41-34 των «κόκκινων» του Ουόλτερ Μπέρι.

Ακολούθησε η στέψη μέσα σε αποθέωση!

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button