Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το πρώτο νταμπλ έπειτα από 18 χρόνια! (Video)

 

Στις 16 Μαϊου του 1999 με την νίκη του επί του Ηρακλή με 3-2 στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την μαθηματική εξασφάλιση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος που σηματοδότησε και το παρθενικό νταμπλ έπειτα από το 1981.

 

Με την μαθηματική εξασφάλιση του τρίτου συνεχόενου τίτλου της νέας του δυναστείας δυνδέεται χρονικά για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία.

Στις 16 Μαϊου του 1999 ο Θρύλος στην κορυφαία από πλευρά επίτευξης στόχων σεζόν της ιστορίας του επικράτησε 3-2 του Ηρακλή στο ΟΑΚΑ σφραζγίζοντας το πρώτο του νταμπλ έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια.

Είχε προηγηθεί, βλέπετε η κατάκτηση του Κυπέλλου στις 5 Μαίου απέναντι στον αιώνιο πελάτη Παναθηναϊκό με 2-0, με τους «ερυθρόλευκους να αγωνίζονται από το 33’ με δέκα παίκτε ςλόγω αποβολής του Γιώργου Αμανατίδη…

Ο Σίνισα Γκόγκιτς στο 21’ άνοιξε το σκορ για τον Θρύλο, για να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμεοι προσωρινά στο 57’ με τον Κυριαζή. Ο Δημήτρης Μαυρογενίδης με κεφαλιά στο 59’ έδωσε σχεδόν αμέσως προβάδισμα στον Ολυμπιακό, ενώ ο Σίνισα Γκόγκιτς στο 74’ αύξησε τον προσωπικό του λογαριασμό γράφοντας το 3-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Χριστοδύλου για τον Ηρακλή στο 76’

Η λήξη του αγώνα, βρήκε τους παίκτες του Ολυμπιακού να … μεθούν με σαμπάνιες την κατάκτηης του τρίτου συνεχόμενου τίτλου !

 

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές εκείνης της αναμέτρησης στο παρακάτω video

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button