ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Το πιστεύαμε πολύ φέτος!»

Στις πτυχές που οδήγησαν την ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού στην κατάκτηση του Challenge Cup στάθηκε η Κατερίνα Γιώτα.

Σε πελάγη ευτυχίας μετά την κατάκτηση της Ευρωπαϊκής κορυφής βρίσκεται η Κατερίνα Γιώτα. Η διεθνής κεντρική του Ολυμπιακού σε συνέντευξη που παραχώρησε στοτηλεοπτικό  σταθμό «ART TV » και την εκπομπή “ΣΠΟΡ-ΣΚΟΡ-ΡΕΚΟΡ” με τον Γιάννη Καρατζαφέρη μίλησε για όλους και για όλα. Για την φετινή χρονιά, για την κατάκτηση του παρθενικού  ευρωπαϊκού τροπαίου, για το τρεμπλ που έρχεται, αλλά και για τον αρχιτέκτονα των θριάμβων Μπράνκο Κοβάτσεβιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

Για το πώς αφουγκράζεται η ίδια την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου

«Νομίζω ότι νιώθω ακόμη σοκαρισμένη, Οι περισσότερες δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι είμαστε πρωταθλήτριες Ευρώπης,

Νομίζω ότι είναι δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματα που με διακατέχουν αυτή τη στιγμή

Σίγουρα το εγονός ότι εκπροσωπήσαμε για δεύτεη συνεχόμενη χρονιά μία ελληνική ομάδα σε έναν τελικό Ευρώπης μας γεμίζει με υπερηφάνεια. Το μόνο που υπάρχει εκείνη τη στιγμή στο μυαλό, είναι να εκτελέσεις σωστά τη δουλειά σου

Ερωτηθείσα για το ελληνοτουρκικό στοιχείο των τελικών η Κατερίνα Γιώτα δήλωσε:

«Δεν νομίζω ότι είμαι αρμόδια να μιλήσω από πολιτικής άποψης. Σίγουρα είμαστε χαρούμενες που πήραμε μία γλυκιά εκδίκηση για τον περυσινό χαμένο τελικό.

Ίδια ομάδα, ίδια σειρά τελικών με Μπούρσασπορ με πέρυσι

«Τα ανάποδα αποτελέσματα ξεκίνησαν από την αρχή της χρονιάς. Χάσαμε στο διεθνές τουρνουά με 3-2, χάσαμε στον πρώτο τελικό στην έδρα μας με 2-3 όμως καταφέραμε στον επαναληπτικό να κερδίσουμε και να πάρουμε τον τίτλο. Κάτι που δεν καταφέραμε πέρυσι

Δεν έχει σημασία ότι δεν καταφέραμε να φτάσουμε στην νίκη στον πρώτο αγώνα.Ίσως και αυτή η ήττα να μας έκανε και καλό»

Όσον αφορά για τις διαφορές των δύο ομάδων:

«Ίσως στον αγωνιστικό χώρο να φαίνονται μικρές οι διαφορές. Μην ξεχνάμε ότι παίζουμε σε δύο διαφορετικά πρωταθλήματα. Το τουρκικό πρωτάθλημα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Κάτι το οποίο δεν έχουμε την ίδια δυνατότητα να το κάνουμε στο δικό μας πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια μιλάει η καρδιά και η ψυχή για να καταφέρνουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα.

Για τις διαφορές της Μπούρσασπορ στις δύο σεζόν που την αντιμετώπισαν:

«Ίσως το γήπεδο ναι, σαν ομάδα ήταν τελείως διαφορετικές αθλήτριες δεν έχει σχέση με την περυσινή ομάδα.

Ένα ευρωπαϊκός τίτλος δεν θα ερχόταν εύκολα. Θέλει εμπειρία, υπομονή, δουλειά κι η περυσινή μας πορεία μας βοήθησε να διαχειριστούμε το στρες και την ήττα  μέσα στην χρονιά »

Για το σκεπτικό με το οποίο προσέγγισαν η ίδια και οι συμπάικτριές της τους φετινούς τελικούς:

«Φέτος ξεκινήσαμε τον τελικό με μία μόνο σκέψη να πάρουμε τον τίτλο, Εάν λέγαμε πέρυσι ότι θα πάμε να διασλκεδάσουμε τον αγώνα και ό,τι καλό έρθει θα είναι ευπρόσδεκτο, νομίζω φέτος ότι η ομάδα ήταν πολύ πιο αποφασισμένη να διεκδικήσει τον τίτλο.

Θεωρω ότι γενικότερα ότι έχουμε πάει τα τελευταία χρόνια βήμα – βήμα
Είχαμε δύσκολες ήττες. Πριν από δύο χρόνια από την ρουμάνικη ομάδα που κατέκτησε την διοργάνωση, Κάθε χρόνο μάθαμε και κάτι και αυτό μας βοήθησε και φέτος»

Ερωτηθείσα για το πρώτο φετινό ευρωπαϊκό εμπόδιο την Λογκρόνιο, η Γιώτα τόνισε:

«Νομίζω κάθε χρόνο το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι έχει περισσότερο άγχος. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν μας βοηθάει, το διαχειρίστηκαμε πολύ σωστά»

Για τις αναμετρήσεις με την Ταργκοβίτσε τόνισε

«Αντιμετωπίσαμε μία πολύ καλή ομάδα με υψηλό μπάτζετ αθλήτριες από πολύ καλα πρωταθλήματα. Για κάποιο λόγο στα εκτός έδρας παιχνίδια κάναμε τις καλύτερες εμφανίσεις»

Για τις μάχες με την Λοκομοτίβ Μπακού τόνισε:

«Ήταν μία νεανική ομάδα. Εμείς απότην πευρα μας , όμως φανήκαμε πολύ συγκεντρωμένες, με ξεκάθαρο πλάνο. Παλεύαμε την κάθε φάση και αυτό μας βοηθήσει να αποδώσουμε όμορφο βόλεί και να φτάοσυμε στην πρόκριση

Στα ημιτελικά με Κράσνονταρ:

«Νομίζω ότι όταν παίζεις με μία ομάδα που προέρχεται από το ρώσικο πρωτάθλημα σίγουρα οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου. Θεωρώ ότι ίσως φοβηθήκαμε περισσότερο στο πρώτο παιχνίδι και αυτό φάνηκε στον επαναληπτικό στη Ρωσία, όπου αποδώσαμε εξαιρετικά»

Για την στήριξη του κόσμου:

«Ο κόσμος μας στηρίζει πάρα πολύ τα τελευταία χρόναι κι έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των επιτυχιών. Στηρίζει με την παρουσία του με την αγορά κάρτα φιλάθλων.
Ειδικά την περυσινή χρονιά κανείς δεν πίστευε την πορεία που ήρθε. Είχαμε τρομερή συμπαράσταση από τον κόσμο ακόμη και σε άσχημες στιγμές Ακόμη κι όταν χάνουμε με 2-0 δεν παύει να μας στηρίζει. Αυτό μας δίνει ώθηση και διάθεση να συνεχίσουμε»

Για το τί πίστευε η ίδια για την φετινή ευρωπαϊκή πορεία:

«Για κάποιο λόγο είχα φοβερή σιγουριάγια την πορεια της ομάδας Ήθελα να κάνουμε το παραπάνω βήμα. Φαινόταν ότι υπήρχε μία μεγαλύτεη αυτοπεποίθηση μία πίστη για τον στόχο.

Καταλυτικό ρόλο, όμως παίζει το εξαιρετικό κλίμα. Είμαστε μια παρέα. Αυτό φαίνεται στο γήπεδο, φαίνεται πόσο δεμένοι είμαστε, όχι μόνο οι κοπέλες, αλλά όλο το σταφ»

Για την Άνα Λαζάρεβιτς

«Η Λαζάρεβιτς είναι ένα παιδί που έχει αφήσει το στίγμα του στην ομάδα. Την αγαπάει πολύ ο κόσμος. Έδωσε πολύ αγάπη, πολλή ενέργεια»

Για το έργο της διοίκησης του Μιχάλη Κουντούρη

«Θεωρώ ότι γίνεται εκπληκτική δουλεια. Αυτό φαίνεται από τους τίτλους που έχουν έρθει, από την εμπιστοσύνη, που δείχνουν οι αθλητές τόσο από την Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό να έρθουν στον σύλλογο. Έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε όχι μόνο στο υλικό κομμάτι»

Για την συμβολή του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς

Πολύ μεγάλο κομμάτι αναλογεί στον Κοβάτσεβιτς. Έφερε μεγάλη αλλαγη στην ομάδα. Έδωσε ποιότητα και χαρακτήρα. Είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει πάντα στις αθλήτριές του Είναι μία ήρεμη δύναμη Έτσι θέλει να δείχνει ότι είναι ήρεμος. Είναι πολύ καλός. Εννοείται αυτός είναι και ο λόγος ότι η κατάκτηση αυτού του τίτλου δεν ήρθε χθες. Ήρθε μέσα στα χρόνια από τον κόσμο που μας στήριξε»

Κάνοντας έναν απολογισμό
«Με πολλές εμπειρίες, πολλές χαρές, κάποιες λύπες, και αυτό μέσα στη ζωή είναι. Δεν έχω κανένα παράπονο έχω ζήσει πολύ μεγάλες χαρές με την ομάδα και ευελπιστούμε να ζήσουμε ακόμη περισσότερες χαρές»

Για την επόμενη σεζόν

«Σαν προσωπικό στόχο θα ήθελα να έρθουν επιτυχίες. Είτε να πετύχουμε κάτι ανάλογ, ή και να φτάσουμε σε κάτιακόμη καλύτερο. Δεν είναι εύκολο να παίζεις στο ελληνικό πρωάθλημα Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Έγιναν λάθη στο κομμάτι της οργάνωσης. Ελπίζω του χρόνου να γίνει καλύτερος προγραμματισμός, ωστε να γίενια κόμη πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα

Όλα γίνονται ιδιαίτερα στο γυναικείο βόλει. Έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε την πίεση για τους εαυτούς μας και να είμαστε ανταγωνιστικές στην προπόνηση και στο παιχνίδι»

Για το εάν θα το γλεντήσουν;

«Μπουζούκια δεν υπάρχουν. Στο τέλος»

Για το εάν υπάρχει κάποιο γούρι:

«Γούρι δεν υπάρχει, αλλά επειδή οι ξένες γνωρίζουν κάποια ελληνικά τραγούδια νομίζω ότι τα «ξημερώματα» το τραγουδάμε πιο εύκολα»

Για το εαν πρόλαβαν να παρακολουθήσουν την προσπάθεια της ανδρικής ομάδας:

«Προλάβαμε καθώς όταν γυρίσαμε στο ξενοδοχείο ήταν να δούμε τον τελικό των Ανδρών Και μόνο που κατάφερε μία ελληνική να μαζεψει 11.000 κόσμο σ’ ένα γήπεδο είναι μεγάλη επιτυχία Σίγουρα εάν ερχόταν ένας τίτλος θα ήταν κάτι το απερίγραπτο!

Τέτοια πράγματα δεν γίνονται κάθε ημέρα. Είναι μεγάλη χαρά για τον σύλλογο και την χώρα μας»

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button