ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Το παραπάνω βήμα ο Ολυμπιακός!»

Στους λόγους που τον ώθησαν στην απόφαση να επιλέξει τους πρωταθλητές Ελλάδας αναφέρθηκε ο Βαντίς Οτζίτζα Οφόε.

 

Ως τεράστια ευκαιρία για τον ίδιο να εκτοξεύσει στα ύψη τις ποδοσφαιρικές του μετοχές, αλλά και να κατακτήσει τίτλους και διακρίσεις φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού, ανατιμετωπίζει ο Βαντίς Οτζίτζα Οφόε τον ερχομό του στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο νεοφερμένος διεθνής Βέλγος μέσος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πολωνικό Μέσο «Przegladsportowy» συτάθηκε στους λόγους που τον ώθησαν στην απόφαση να αποδεχθεί τη πρόταση των Πειραιωτών και πλέον να φιγουράριε με την τιμημένη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος.

Παράλληλα, ο 28χρονος χαφ δεν δίστασε να αναφερθεί με αποθεωτικά σχόλια για τη δυναμική των πρωταθλητών Ελλάδας τονίζοντας ότι αντιμετωπίζει την ένταξή του στον Θρύλο ως μία τεράστια πρόκληση για τον ίδιο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βαντίς Οτζίτζα Οφόε:

Για τα όσα είχαν δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα γύρω από την μεταγραφή του και τον Ολυμπιακό:

«Σίγουρα δεν ήταν τόσο ευχάριστες στιγμές για μένα, γιατί δεν ήξερα το τι θα γινόταν. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους ξέρω που θα παίζω. Σίγουρα λυπάμαι που θα χάσω φίλους. Έχω πάντα καλές μνήμες από τη Βαρσοβία. Δεν έχω να πω τίποτα κακό για την Λέγκια. Θα την έχω πάντα στην καρδιά μου».

Το νέο συμβόλαιο που του προσέφερε η Λέγκια και το εάν το σκέφτηκε να μείνει:

« Υπήρξε μία στιγμή που δίστασα και το σκέφτηκα, όμως τελικώς αποφάσισα πως θέλω να φύγω. Η Λέγκια μου είπε αρκετές φορές για νέο συμβόλαιο. Μου προσέφερε μία καλή συμφωνία και με τίμησε. Έχω σεβασμό για τους ανθρώπους της Λέγκια και την ομάδα αλλά έπρεπε να σκεφτώ και τον εαυτό μου. Θεώρησα πως η πιο καλή λύση για μένα θα ήταν να φύγω. Πέρασα πολύ καλές στιγμές στην Λέγκια αλλά πλέον ένιωθα πως ήταν δύσκολο να πετύχουμε κάτι άλλο και κάτι παραπάνω. Αφότου κερδίσαμε τον τίτλο και προχωρήσαμε στο Champions League μας έλλειψε μόνο το Κύπελλο. Στεναχωριέμαι για τον κόσμο και για τις δύσκολες στιγμές που μπορεί να πέρασε, όπως και εγώ.»

Για τα παράπονα των φίλων της Λέγκια

«Δεν έκανα τίποτα κακό. Δεν πήγα στις προπονήσεις αρχικά λόγω της γέννησης της κόρης μου. Αφότου γεννήθηκε έπρεπε να ασχοληθώ με τα σχετικά θέματα. Για μένα το μωρό μου εκείνη την στιγμή ήταν ότι πιο σημαντικό. Όταν η ομάδα μου είπε γύρνα, γύρισα. Όλα έγιναν με την άδεια της Λέγκια. Οι οπαδοί δεν πρέπει να νευριάζουν».

Για τους πρώην πλέον συμπαίκτες του:

«Όταν έφτασα στη Βαρσοβία, τους εξήγησα γιατί έλλειπα από το κλαμπ. Τους ευχήθηκα τα καλύτερα και εκείνοι έκαναν το ίδιο. Θα είμαστε πάντα φίλοι».

Για το πώς αντιμετώπισε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού προς το πρόσωπό του

«Φυσικά ο Ολυμπιακός με ήθελε καιρό. Εξ’ αρχής ήθελα να πάω εκεί. Ο Ολυμπιακός από την αρχή ήταν προτεραιότητα για μένα».

Για τον νέο του προπονητή Μπέσνικ Χάσι:

«Ναι φυσικά τον ξέρω και είναι πολύ σημαντικό για μένα πως θα δουλέψω ξανά μαζί του. Έχουμε πολύ καλή σχέση. Όμως το πιο σημαντικό ήταν το πρότζεκτ του Ολυμπιακού που με κάλυπτε απόλυτα.»

Για τον Πρίγιοβιτς και το κατά πόσον έχουν μιλήσει:

«Όχι δεν τα έχουμε πει αλλά όταν θα είμαι στην Ελλάδα με χαρά θα τον δω.»

Την Κράσνονταρ και το πως είναι δυνατόν να μην πέρασε τα ιατρικά σύμφωνα με τους Ρώσους:

«Την τελευταία σεζόν έπαιξα 30 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Πως γίνεται ένας παίκτης με τόσες συμμετοχές να κοπεί στα ιατρικά; Ναι αλήθεια είχα ένα σημάδι σαν σκαριά στο γόνατο από μία επέμβαση. Αυτό είναι πολύ καιρό πριν. Έχω απλά ένα σημάδι. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση.»

Την απόφαση να μην κλείσει στην Κράσνονταρ:

«Ήταν μία απόφαση που πήρα με τους εκπροσώπους μου και τους δικούς μου ανθρώπους. Δεν ήθελα να ρισκάρω. Ένιωσα πως δεν θα ήμουν καλά και χαρούμενος εκεί. Όταν τα είδα όλα εκεί δεν είχα καλό προαίσθημα και ένιωσα πως δεν θα ήταν καλά για μένα. Αρχικά είχα δεχθεί την πρόταση αλλά μετά δεν αισθανόμουν καλά και άλλαξα γνώμη. Τα χρήματα δεν είναι το παν. Αυτό ισχύει στην περίπτωσή μου.»

Το γιατί δεν επέλεξε ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα από το ελληνικό:

«Πολλές μεταγραφές αργούν να γίνουν και τα πολύ πιο δυνατά πρωταθλήματα τώρα ετοιμάζονται. Ήθελα να βρω γρήγορα ομάδα και μία όσο πιο καλή επιλογή. Προτιμώ να πάω να παίξω στον Ολυμπιακό από μικρομεσαίες ομάδες σε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Για μένα δεν έχει νόημα αυτό. Προτιμότερο να πας σε έναν ισχυρό και δυνατό σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός παρά σε μία ομάδα σε μεγάλη Λίγκα που μάχεται για παραμονή.»

Για το γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα στην ελληνική Λίγκα:

«Δεν μπορώ να έχω ευθύνη για τα όποια προβλήματα μίας Λίγκας. Δεν γίνεται να συγκρίνετε τα πάντα (σ.σ. εννοεί τους δημοσιογράφους), την Πολωνία και την Ελλάδα, την Λέγκια και τον Ολυμπιακό. Είμαι πολύ χαρούμενος που έκλεισα σε τόσο δυνατό και μεγάλο σύλλογο με τεράστιο όνομα και μεγάλη ιστορία».

Το εάν εκτιμά ότι ο Ολυμπιακός του έκανε πιο καλή προσφορά από την Λέγκια:

«Πήρα μία απόφαση για να ανεβάσω επίπεδο την καριέρα μου και να προοδεύσω και όχι βάσει χρημάτων όπως είπα πιο πριν. Στην Λέγκια πέρασα καλά και πάντα θα την θυμάμαι. Σας ευχαριστώ αλλά έπρεπε να κάνω το βήμα παραπάνω και αυτό το βήμα παραπάνω ήταν ο Ολυμπιακός».

Την άποψή του για τον μάνατζέρ του Κριστόφ Ενροτό και τους ισχυρισμούς πως η Λέγκια δεν τήρησε τον λόγο της:

«Όταν πήγα Βαρσοβία, μου είχε δοθεί δέσμευση πως θα έφευγα εάν δεχόταν ο σύλλογος μία προσφορά καλή. Θυμάμαι πως μπορούσα να φύγω ακόμα και τον Γενάρη, είχα μία πολύ καλή πρόταση από το MLS αλλά η ομάδα μου ζήτησε να μείνω και το έκανα. Ήθελα να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Τώρα είχε φτάσει η ώρα να φύγω. Η Λέγκια είναι μεγάλη ομάδα αλλά μπορώ να πετύχω πιο πολλά στην Ελλάδα. Αποφάσισα να φύγω και να πάω να κερδίσω πρωτάθλημα αλλού και εκτός αυτού έχουμε στον Ολυμπιακό και την… μάχη για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.»

Την Ευρώπη, τις δυσκολίες και την πιθανότητα να βρεθεί Ολυμπιακός αντίπαλος της Λέγκια:

«Κοιτώντας την πορεία και την ιστορία βλέπω ότι είναι πολύ πιο πιθανό να είναι στους ομίλους ο Ολυμπιακός αλλά δεν ξέρω εάν θα είναι εύκολο ή πιο εύκολο. Ωστόσο η ομάδα έχει πολύ καλούς παίκτες και αυτό φαίνεται. Για μία ενδεχόμενη αναμέτρηση με την Λέγκια δεν ξέρω. Είναι δύσκολο. Ελπίζω να βρεθούμε αλλά να είμαστε και οι δύο στους ομίλους του Champions League».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button