ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το μυαλό ήταν στη Βουδαπέστη

Εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του πρώτου σκόρερ του Γιάννη Φουντούλη αλλά και με το μυαλό στον Final Six για την ευρωπαϊκή Κούπα που ξεκινάει την επόμενη Παρασκευή στην Βουδαπέστη, ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στον τελικό απέναντι στον ΝΟΒ και γνώρισε την ήττα με 8-7, χάνοντας το Κύπελλο Ελλάδος.

Το μυαλό όλων, όπως γράψαμε, βρισκόταν εύλογα στο Final Six και την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, αφού η ομάδα αναχωρεί την Δευτέρα. Ημέρα που επίσης θα φανεί αν τελικά ο Φουντούλης θα καταφέρει να ακολουθήσει την ομάδα στην Βουδαπέστη και να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Ο αγώνας:

Στην πρώτη του ήττα στις εγχώριες διοργανώσεις μετά από διάστημα τεσσάρων ετών και συγκεκριμένα από τις 8 Μαϊου του 2013 υποχρεώθηκε ο Ολυμπιακός, χάνοντας 8-7 από την Βουλιαγμένη στον τελικό του Final-4  του Κυπέλλου στο Καρπενήσι.

Κι όμως. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς τον τελικό κόντρα στην Βουλιαγμένη.

Με «όπλο» την πολύ πιεστική τους άμυνα, οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν τα ηνία του αγώνα και μάλιστα 2’38’’ πριν την ολοκληρωση της πρώτης περιόδου βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 χάρη σε όμορφα τέρματα των Γεννηδουνιά και Μουρίκη.

Η Βουλιαγμένη αντέδρασε κι αφού αρχικά μείωσε το σκορ σε 2-1 με γκολ του Χρήστου Αφρουδάκη, ισοφάρισε λίγο πριν την λήξη της πρώτης περιόδου σε 2-2 με τον Καπότση.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου επιστρατεύοντας την σκληρή τους άμυνα προσπάθησαν να μεταφέρουν πίεση κι άγχος στη αντίπαλη πλευρά, όμως στην επίθεση δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι, απόντος και του κορυφαίου τους σκόρερ του Γιάννη Φουντούλη.

Έτσι το πρώτο μέρος έκλεισε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με το «ισχνό» 4-3 χάρη σε γκολ του Μανώλη Μυλωνάκη από την περιφέρεια.

Στο τρίτο οκτάλεπτο έγινε ματς για γερά νεύρα, με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται με 5-4 και 6-5 με τον Ντόσκα να προσφέρει λύσεις στην επίθεση, αλλά την Βουλιαγμένη να βρίσκει τρόπο να αντιδρά ισοφαρίζοντας σε 6-6. Σκορ, που σημάδεψε και την τρίτη περίοδο.

Έτσι, οι δύο φιναλίστ μπήκαν στην τέταρτη καθοριστική περίοδο από το ίδιο σημείο εκκίνησης.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 7-6 με απίστευτη γκολάρα του Γεννηδουνιά, ωστόσο η Βουλιαγμένη με δύο … αναπάντητα τέρματα προηγήθηκε 7-8 3’13’’ πριν το τέλος του τελικού βάζοντας δύσκολα στους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου.

Οι Πειραιώτες στη συνέχεια αστόχησαν σε δύο καλά σχεδιασμένες επιθέσεις, με τον Γεννηδουνιά να σημαδεύει το δοκάρι και το τρόπαιο κατέληξε στα χέρια των παικτών της Βουλιαγμένης.

Πλέον το μυαλό όλων βρίσκεται και επισήμως από τώρα στο Final Six της Βουδαπέστης, όπου εκεί ευελπιστούμε ο Θρύλος να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά και να φέρει πίσω στον Πειραιά την ευρωπαϊκή κούπα.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-1, 2-3, 1-2.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button