ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το μήνυμα της ΠΑΕ για τα γενέθλια του Θρύλου!

Έφηβος 92 ετών! 92 χρόνια δόξας και υπερηφάνειας.

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός την αναφορά της στα γενέθλια του αιώνιου Έφηβου του ελληνικού ποδοσφαίρου, της μεγαλύτερης ομάδας που έχει δει ποτέ αυτή η χώρα σε όλα τα αγωνίσματα.

Το συγκινητικό μήνυμα που ανάρτησε μας ταξιδεύει πίσω στο μακρινό 1925 και την ταβέρνα του Μοίρα όπου ιδρύθηκε ο Θρύλος, ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς!

Αναλυτικά το μήνυμα της ΠΑΕ

«10 Μαρτίου 1925 – 10 Μαρτίου 2017: 92 χρόνια δόξας και υπερηφάνειας!

“Συνίσταται εν Πειραιεί υπό τον τίτλον «Ολυµπιακός Σύνδεσµος Φιλάθλων Πειραιώς» Σωµατείον, ούτινος σκοπός είναι η ανάπτυξις της σωµατικής αγωγής παρά τη νεολαία και η κατά πάντα φίλαθλον τρόπον εξύψωσις αυτής”.

Είναι άγνωστο αν εκείνη η παρέα που έκανε την ιστορική συνέλευση στην ταβέρνα του Μοίρα, το 1925, και αμέσως μετά εξέδιδε καταστατικό, μέρος του οποίου λίγο πριν διαβάσατε, είχε έστω και την παραμικρή ιδέα ότι έγραφε ιστορία. Στόχος, όπως είπε ο Μιχάλης Μανούσκος, ήταν να δημιουργηθεί ένας Σύλλογος που θ’ αποτελούσε έμπνευση για όλους τους Έλληνες. “Ολυμπιακός” το όνομα και ο δαφνοστεφανωµένος έφηβος το έμβλημά του.

Τελικά δεν αποτέλεσε μόνο πηγή έμπνευσης ο Ολυμπιακός. Έγινε κάτι πολύ παραπάνω. Ήταν ο λόγος που οι οικονομικά ασθενέστεροι περπατούσαν στο δρόμο με το κεφάλι ψηλά. Περήφανα. ?εν ήταν απλά η ομάδα τους αλλά τρόπος ζωής. Ένας Σύλλογος που προέρχεται από τον κόσμο, πορεύεται μαζί του και καταλήγει σ’ αυτόν. Ο Ολυμπιακός δεν είναι μία, ακόμα, ομάδα. Είναι πάνω από το ίδιο το παιχνίδι. Πιο έντονος και από τον ενθουσιασμό της νίκης. Τρόπος ζωής.

Παράδειγμα για τους μαχητές της καθημερινότητας. ?εν παραδίνεται. Ξεπερνάει τα εμπόδια. Είναι Ολύμπιος. Είναι η ίδια η Ελλάδα. Είναι Ιδανικό. Είναι Θρύλος.
Γεννήθηκε στον Πειραιά, το 2ο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου. Χιλιοτραγουδήθηκε στο: Όσο και να ψάξω δεν μπορώ να βρω άλλο λιμάνι. Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο τα Ολυμπιακά ιδανικά. Εμπνέει τους Έλληνες. Είναι στο μυαλό κάτι μαγικό.

Η κληρονομιά είναι μεγάλη. Υποχρέωση να συνεχίσει ο Θρύλος σε ρότα επιτυχιών. Μεγάλη είναι και η ευθύνη για να µεταλαµπαδευτούν στις επόμενες γενιές τα Ολυμπιακά ιδανικά. Ο Ολυμπιακός είναι Θρύλος. Η δική μας Ολυμπιακή οικογένεια. Είμαστε νικητές. Ποτέ δεν σταματάμε. Ποτέ δεν το βάζουμε κάτω. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button