ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Το ετήσιο Ξεκίνημα για το Συνέδριο της Ένωσης των Ευρωπαϊκών πολυαθλητικών συλλόγων (EMCA)

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε χθες το απόγευμα στις Βρυξέλλες το ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης των Ευρωπαϊκών πολυαθλητικών συλλόγων (EMCA). Η αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού, πιστή στο ετήσιο ραντεβού, κέρδισε τις εντυπώσεις για ακόμη μία φορά παρουσιάζοντας καινοτόμες ιδέες.

Οι εργασίες άνοιξαν με τον χαιρετισμό της Προέδρου της Ένωσης Vanina Milanova και του Γενικού Γραμματέα Federico Eichberg οι οποίοι καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες και παρουσίασαν τα νέα μέλη. Στην συνέχεια, οι συμμετέχοντες έκαναν ανασκόπηση των 6 προγραμμάτων που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του 2017 και συζήτησαν επίμερους θέματα και ερωτήματα που προέκυψαν από αυτά. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στο πρόγραμμα ‘’You’re Hope’’ του οποίου ηγείται o Ολυμπιακός με την Γενική Γραμματέα του συλλόγου μας και βασική συντονίστρια του προγράμματος, Χριστίνα Τσιλιγκίρη να δηλώνει: ‘’Στην σημερινή συνάντηση μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε μια εισαγωγή στο πρόγραμμα ‘’You’re Hope’’ το οποίο αποσκοπεί στην κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων μέσω του αθλητισμού. Από το 2015, όταν και ξέσπασε η προσφυγική κρίση, ο Ολυμπιακός στάθηκε αρωγός δίπλα στους πρόσφυγες προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης,τρόφιμα και φάρμακα. Τρία χρόνια μετά κι ενώ το πρόβλημα συνεχίζεται, ο Ολυμπιακός πρωτοπορεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο οργανώνοντας αθλητικές δραστηριότητες για τους πρόσφυγες. Το πρόγραμμα αυτό εστιάζει κυριώς στα νέα παιδιά και στην ενσωμάτωση τους στην ελληνική κοινωνία μέσω του αθλητισμού. ’’

Το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης αφορούσε την συζήτηση πάνω στα επόμενα βήματα της Ένωσης και την υλοποίηση νέων προγραμμάτων. Η αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού ήταν ιδαίτερα ενεργή σε αυτό το σημείο δηλώνοντας την στήριξη της σε αξιόλογες ιδέες άλλων συλλόγων και καταθέτοντας καινοτόμες προτάσεις που αφορούσαν την υλοποιήση προγραμμάτων σχετικών με την ανάπτυξη διπλής καρίερας αθλητισμού-εκπαίδευσης (dual career), τον αθλητικό τουρισμό, την κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με νοητική υστέρηση. Οι προτάσεις αυτές απέσπασαν θετικά σχόλια με τους ιθύνοντες να προχωρούν στην ανάπτυξή τους την διετία 2019-2020.

Το Συνέδριο συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα, αυτή την φορά στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιλαμβάνοντας διαλέξεις που αφορούν πρακτικά ζητήματα κατά την διάρκεια προετοιμασίας και υλοποίησης των Erasmus+ αθλητικών προγραμμάτων. Η συμμετόχη αθλητικών συλλόγων και οργανώσεων αναμένεται μεγάλη δίνοντας μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για εκδήλωση περισσότερων συνεργασιών και πρωτοβουλιών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button