ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το “εργαλείο” που θέλει κάθε ομάδα

Εδώ και λίγες ώρες, ο Γκιλιόμ Ζιλέ βρίσκεται στην χώρα μας για λογαριασμό του Ολυμπιακού και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποτελέσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού αυτό το καλοκαίρι. Πρόκειται για έναν παίκτη που ο Μπέσνικ Χάσι ήθελε σαν τρελός να αποκτηθεί και τελικά βλέπει αυτή την επιθυμία του να γίνεται πραγματικότητα.

Οι δυό τους έχουμε ξαναπει πως έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν στην Άντερλεχτ. ‘Η πιο σωστά για να ακριβολογούμε, μετρούν μαζί ένα… σκασμό χρόνια συνεργασίας, αφού τόσο ο Ζιλέ όσο και ο Μπέσνικ Χάσι βρίσκονταν στην Άντερλεχτ από το 2008 (ο 45χρονος τότε ήταν βοηθός προπονητή) μέχρι το 2016! Οκτώ χρόνια μίας υπέροχης συνεργασίας δηλαδή.

Και να που τώρα οι δυο τους ξαναβρίσκονται στον Ολυμπιακό.

Κοιτώντας το παρελθόν του Ζιλέ στην Αντερλεχτ εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για ένα τεράστιο “εργαλείο” με εμπειρία που “φωνάζει”. Και ιδού ο λόγος.

Ο Ζιλέ βρέθηκε στα 24 του στην βελγική ομάδα από την Γκεντ και την πρώτη του ολοκληρωμένη σεζόν (2008-09) μέτρησε 33 συμμετοχές, όλες παίρνοντας φανέλα βασικού. 38 ήταν οι συμμετοχές του και την επόμενη σεζόν, εκ των οποίων οι 35 ως βασικός. Με άλλα λόγια, στα πρώτα δύο του χρόνια ήταν ένας βασικός και αναντικατάστατος παίκτης, δείγμα του ότι κάλυπτε τα “θέλω” του τεχνικού της Άντερλεχτ.

Βασικός και αναντικατάστατος σε 39 παιχνίδια υπήρξε και το 2010-2011 κι από τις 37 του 2011-2012 ήταν βασικός στις 34. Το 2012-2013 έπαιξε 32 παιχνίδια σε όλα βασικός ενώ την επόμενη χρονιά συνάντησε και τον Ολυμπιακό ως αντίπαλο σε εκείνο το θρυλικό 0-3 και 3-1 σε “Κόνσταντ Βάντεν Στοκ” και Καραϊσκάκη αντίστοιχα. Ο απολογισμός του εκείνη τη σεζόν ήταν 33 συμμετοχές, με τις 27 ως βασικός.

Ακόμη κι όταν δόθηκε δανεικός στην Μπαστιά το 2014-15, ο Ζιλέ είχε 38 συμμετοχές (37 βασικός) ενώ κατά την επιστροφή του στις Βρυξέλλες ξαναπήρε φανέλα βασικού (μαζί με την Ναντ) φτάνοντας συνολικά το 38 στα 38!

Πέρσι με την γαλλική ομάδα έπαιξε σε 38 παιχνίδια όλα ως βασικός.

Όλα αυτά λοιπόν, μιλούν από μόνα τους.

Πρόκειται για ένα “εργαλείο” που θέλει να έχει κάθε προπονητής στην φαρέτρα του. Δεν θα μπούμε στο “τρυπάκι” να τον συγκρίνουμε με άλλους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τον Ολυμπιακό, αλλά ολά αυτά που έχει καταφέρει, και το γεγονός ότι από το 2008 βγάζει σχεδόν στην συντριπτική τους πλειονότητα τις σεζόν στο… φουλ, δεν μπορούν παρά να τον καθιστούν ως μία πολλά υποσχόμενη και “έμπειρη” μεταγραφή, ότι ακριβώς θέλει ο Μπέσνικ Χάσι για τον νέο Ολυμπιακό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button