Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το βράδυ όπου ο αέρας έδιωξε την πρόκριση (Video)

Στις 17 Μαρτίου του 1999 ο Ολυμπιακός έφτασε μία ανάσα από την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Champions League απέναντι στην πανίσχυρη Γιουβέντους, μένοντας στο 1-1…

Με μία βραδιά όπου ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να γράψει την σπουδαιότερη σελίδα της ευρωπαϊκής του ιστορίας, συνδέεται χρονικά η σημερινή ημερομηνία για τον Θρύλο των γηπέδων.

Το τελικό 1-1 κόντρα στην Γιουβέντους, όμως και πολύ περισσότερο ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώθηκε αυτό το αποτέλεσμα … στρiφογυρίζει ακόμη στο μυαλό εκατομμύρια πιστών οπαδών του Θρύλου…  Ένα κρύο βράδυ όπου η βροχή κι ο έντονος αέρας που έπνεε έδιωξαν το όνειρο της πρόκρισης …

Συγκεκριμένα, στις 17 Μαρτίου του 1999 ο Ολυμπιακός στο φλεγόμενο» ΟΑΚΑ  φιλοξένησε την μεγάλη Γιουβέντους των παικτών παγκόσμιου ακτινοβολίας, όπως οι Ζιντάν, Ντεσάμπ, Ντάβιντς, Ιντζάγκι, Ντάβιντς , Μοντέρο στην ρεβάνς του 2-1 του πρώτου αγώνα του «Ντέλε  Άλπι» και φλέρταρε με με την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Champions League  για πρώτη φορά στην ιστορία του!.

Μπροστά σε 70.000 θεατές, ο Ολυμπιακός μπήκε αφιονισμένος ψάχνοντας για το γκολ, που θα του χάριζε το εισιτήριο της πρόκρισης. Μόλις το 12’ το ΟΑΚΑ … πήρε φωτιά, όταν ο Γρηγόρης Γεωργάτος με σέντρα – ξυράφι «σημάδεψε» το κεφάλι του Σίνισα Γκόγκιτς και ο Σερβοκύπριος φορ πρόλαβε τους αμυντικούς της Γιουβέντους και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ μέσα σ έξαλλους πανηγυρισμούς! Σκορ που ήταν … αποτέλεσμα πρόκρισης για τους «ερυθρόλευκους»

Μάλιστα στο 65’ ο Ολυμπιακός έχασε την φάση του ματς να … «καθαρίσει» την πρόκριση όταν έπειτα από sέντρα του Γεωργάτου η κεφαλια΄του προωθημένου Γιώργου Αμανατίδη ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Ραμπούλα..

Μία φάση κομβική για την εξέλιξη του αγώνα…

Το 85ο λεπτό εκείνης της αναμέτρησης μπορεί  κάλλιστα να θεωρηθεί ως μία από τις πιο άτυχες στιγμές στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο Μπιριντέλι έβγαλε σέντρα από δεξιά που κατευθυνόταν στο δεύτερο δοκάρι του Ελευθερόπουλου. Η μπάλα όμως άλλαξε πορεία από τον αέρα και ξαφνικά πήρε καθοδική πορεία! Ο  Ελευθερόπουλος έχασε την φάση και ο Αντόνιο Κόντε πέτυχε σε κενή εστία το 1-1…. Μία πρόκριση, την οποία άξιζε ίσως ο καλύτερος Ολυμπιακός όλων των εποχών, χάθηκε από το φύσημα του αέρα…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης (88 Ντε Σόουζα), Γεωργάτος (88 Αλεξανδρής), Καραταϊδης, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Μαυρογενίδης, Καραπιάλης (77′ Αμπονσάι), Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Γκόγκιτς.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ  (Καρλο Αντσελότι): Ραμπούλα, Μίρκοβιτς (82 Μπιριντέλι), Μοντέρο, Ντι Λίβιο, Τζουλιάνο, Κόντε, Ζιντάν (90 Τακινάρντι), Ντάβιντς, Ντεσάμπ, Εσνάιντερ (68 Αμορούζο), Ινζάγκι.

https://youtu.be/iXtHGDLTbSU

Ας θυμηθούμε πώς στο παρακάτω video

Σχετικά Άρθρα

Back to top button