ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τους γλεντάν…με Τούρμπο- Χασάν

Mε μία γκολάρα του Αχμέντ Χασάν ,στο 92ο λεπτό, ο Ολυμπιακός  επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και  έκανε το 4 στα 4 στο φετινό Πρωτάθλημα . Πέρα από τον Πανιώνιο που στάθηκε άξιος αντίπαλος, ο ρέφερι Σκουλάς και οι επόπτες δεν είδαν  δύο πέναλτι σε χέρι του Κούρντι και τράβηγμα του Παπαγεωργίου στον Μπουχαλάκη.

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τον Ολυμπιακό να είναι πολύ καλύτερος έχοντας κατοχή μπάλας και βγάζοντας περισσότερη ενέργεια με τον Φετφατζίδη  κύριο εκφραστή τω ν επιθέσεων από δεξιά. Με τον Πανιώνιο να περιμένει πίσω από τη γραμμή για κλέψει μπάλες και με γρήγορο τρανζίσιον να δημιουργήσει προβλήματα.

Στο  9ο λεπτό του αγώνα , ο διαιτητής Σκουλάς αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι υπερ του Ολυμπιακού. Με τον Φορτούνη να κάνει σέντρα, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κούρντι που έκανε τάκλιν, ο  ρέφερι έκανε τα στραβά μάτια.

Ο Ολυμπιακός έφτανε πολύ  κοντά στην  εστία  αλλά Ποντένσε , Φετφατζίδης  και Γκερέρο σκορπούσαν τις ευκαιρίες που τους δίνονταν.  Στο 12, ο Πορτογάλος , αντί να πασάρει στον «Φέτφα» έκανε κακό τελείωμα, ενώ στο 15, ο Γκερέρο σπατάλησε ακόμα μία ευκαιρία,. Στο 17, ο Φετφατζίδης έπιασε κεφαλιά, μόνος αμαρκάριστος  και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ιδια φάση ,αλλά με τελείωμα σε σουτ από τον Φετφατζίδη είχαμε στο 20. Εννιά λεπτά αργότερα, ο Γκερέρο  πήρε τη μπάλα από τον Φορτούνη ,μπήκε μέσα στην περιοχή από δεξιά και διαγώνια ,αλλά  η μπάλα έφυγε άουτ, όπως και στο 31 με τον Φετφατζίδη.

Ο Πανιώνιος, βέβαια, είχε και τις δικές του ευκαιρίες. Με τον Σπιριντόνιβιτς να βγαίνει από αριστερά και να εκμεταλλεύεται κάποια κενά στην αμυντική λειτουργία από δεξιά.  Με Κειτά στο 18 και Μασούρα στο 20 και το  22 να μη βρίσκουν στόχο στα σουτ που έκαναν, όπως και  του Τσιλούλη στο 30..

Κορυφαία φάση για τον Πανιώνιο πάντως είχαμε  στο 37, όταν ο Κόρμπος, ύστερα από ωραίο συνδυασμό ,με το Ντουρμισάι, πήγε  να βρεθεί μπροστά από τον Γιαννιώτη   αλλά ο Μπουχαλάκης κάλυψε εξαιρετικά.

Το ξεκίνημα του Β ημιχρόνου επεφύλασσε μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο. Με τον Μασούρα, στο 49 ,να βγάζει για τον Κόρμπο που έκανε το σουτ αλλά ο Γιαννιώτης κράτησε το μηδέν.

Ο Πανιώνιος ήταν πολύ καλύτερος από τον Ολυμπιακό, που έμοιαζε πολύ κουρασμένος , με τον Μασούρα να σκοράρει  στο 63, όταν πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και σκόραρε, αλλά ο Σπυρόπουλος, βοηθός από την Ανατολική Αττική είδε οφσάιντ.

Δύο λεπτά πριν ο  Πανιώνιος είχε κάνει αναγκαστική αλλαγή με τον κίπερ Μανοιλοβιτς να τραυματίζεται και τη θέση του πήρε ο Κότνικ.

Μάλιστα, ο Σλοβάκος έκανε δύσκολη απόκρουση στο   67, όταν ο Νάτχο ,που μπήκε  αλλαγή  στο 58 αντί του Φορτούνη, σούταρε αλλά ο κίπερ του Πανιωνίου έδιωξε.  Οι Πειραιώτες  είχαν κατοχή μπάλας ,αλλά

Ο Ολυμπιακός είχε κατοχή μπάλας ,αλλά όταν οι παίκτες του Πανιωνίου έβγαιναν  στο ξέφωτο   δημιουργούσαν πολλά προβλήματα  αλλά πρώτα το «τελείωμα» του Τσιλούλη στο 76 και του Σπιριντόνοβιτς  δεν βρήκαν στόχο.

Με τον Μαρτίνς να  αλλάζει το σύστημα σε 4-4-2 και τον Χασάν να μετατρέπεται σε «Χρυσή» αλλαγή  όταν στο 91, ο Ομάρ έβγαλε σέντρα και ο  Αιγύπτιος με κεφαλιά 100 κιλών σκόρερ άνοιξε το σκορ.

Πανιώνιος: Μανοίλοβιτς(61 Κότνικ)-Παπαγεωργίου-Μπανανά-Κούρντι-Κειτά-Κόρμπος-Σπιριντόνοβιτς-Μασούρας(82 Οικονομίδης)-Ντουρμισάι-Τσιλούλης(79 Mανθάτης)-Ντομίνγκεζ

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης-Ομάρ-Τσιμίκας-Μπουχαλάκης(74 Χασάν)-Βούκοβιτς-Μεριά-Φετφατζίδης–Φορτούνης(58  Νάτχο)-Γκερέρο-Ποντένσε(80 Λάζαρος)

Σχετικά Άρθρα

Back to top button