ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τον “γονάτισαν” ευκαιρίες και… Καλογερόπουλος

Αν και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε φύγει με τους τρεις βαθμούς στο “σακούλι’ του πρωταθλήματος πολύ εύκολα από τα Πηγάδια, ο Ολυμπιακός “κόλλησε” στο 1-1 με την Ξάνθη “πληρώνοντας” τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και έφυγε μόνο με έναν. Οι πρωταθλητές Ελλάδος ήταν εμφανώς ανώτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το “τρίποντο” και αναγκάστηκαν στην πρώτη απώλεια βαθμών για φέτος. Το γκολ για την ομάδα του Μπέσνικ Χάσι πέτυχε ο νεοαποκτηθείς Μπιορν Ένγκελς στο 12′ ενώ ισοφάρισε στο 43′ η Ξάνθη με τον Λισγάρα, ο οποίος στο 10′ έκανε χέρι – πεναλτι που δεν υπέδειξε ο Καλογερόπουλος και θα έπρεπε να είχε αποβληθεί.

Το παιχνίδι:

Ο Μπέσνικ Χάσι παρέταξε τον Στέφανο Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Φιγκέιρας, αριστερά τον Κούτρη και στο δίδυμο των στόπερ τοποθετήθηκαν ο νεοαποκτηθείς Ένγκελς και ο Ρομαό. Στα χάφ το παιχνίδι θα έκανε ο Οτζίτζα – Οφόε με τον Ζιλέ, τον Φορτούνη ακριβώς μπροστά τους, τους Μάριν και Σεμπά στα άκρα και προωθημένο τον επίσης νεοαποκτηθέντα Ούρος Τζούρτζεβιτς.

Οι πρωταθλητές δεν άργησαν να δείξουν τις επιθετικές τους διαθέσεις, καθώς και την όρεξη να πετύχουν ένα γκολ ώστε να “καθαρίσουν” νωρίς και να αρχίσουν να σκέφτονται το παιχνίδι με την Σπόρτινγκ για το Champions League.

Αν το γρήγορο γκολ ήταν στα “θέλω” του Μπέσνικ Χάσι, που σίγουρα θα ήταν, τότε ο τεχνικός του Ολυμπιακού μπορεί να τρίβει τα χέρια του ότι η ομάδα το κατάφερε. Η πρώτη “προειδοποιητική” βολή ήρθε στο 10′ με τον Κώστα Φορτούνη να παίρνει την ασίστ από τον Οτζίτζα – Οφόε που “κατέβηκε” το μισό γήπεδο μόνος του! Ωστόσο ο Θεσσαλός άσσος σούταρε από μέσα από την περιοχή με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Λισγάρα και τον διαιτητή Καλογερόπουλο να υποδεικνύει κόρνερ αντί για πέναλτι.

Ωστόσο δύο λεπτά μετά την τάξη ήρθε να αποκαταστήσει ο νεοφερμένος Μπιορν Ένγκελς! Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού βρήκε τον καλύτερο τρόπο να συστηθεί στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, παίρνοντας μία καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από καλοεκτελεσμένο κόρνερ του Σεμπά για να γράψει το 1-0 υπέρ των πρωταθλητών!

Με την Ξάνθη να μην μπορεί να αντιδράσει, “υπνωτισμένη” από τον κατά διαστήματα χορευτικό ρυθμό του Ολυμπιακού, οι πρωταθλητές έφτασαν πολύ κοντά στην επίτευξη του δεύτερου τέρματος και στις δύο περιπτώσεις με τον Ούρος Τζόυρτζεβιτς. Στο 16ο λεπτό, τέσσερα μόλις λεπτά αφότου ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει, ο Σέρβος φορ βγήκε τετ-α-τετ με τον Ζίβκοβιτς αλλά η προσπάθεια βρήκε νικητή τον πορτιέρο της Ξάνθης. Στο 23′, Σεμπά και Φορτούνης έκρυψαν την μπάλα, με τον Θεσσαλό να βγάζει τον Σέρβο επιθετικό τετ-α-τετ με τον Ζίβκοβιτς αλλά στάθηκε άτυχος για μία ακόμη φορά, αφού στην προσπάθειά του να τον αποφύγει γλύστρησε στο ήδη ολισθηρο τερέν λόγω της βροχής.

Οι πρωταθλητές συνέχισαν να απειλούν και στο 40′, όταν ο Τζούρτζεβιτς βγήκε από δεξιά, πάτησε περιοχή και την τελευταία στιγμή «μοίρασε» παράλληλα στον Σεμπά. Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να πλασάρει αμέσως τον σχεδόν εξουδετερωμένο Ζίβκοβιτς, αλλά σούταρε σε δεύτερο χρόνο άουτ.

Στο 43ο λεπτό όμως, ο νόμος του ποδοσφαίρου έμελλε να επαληθευτεί για μία ακόμη φορά. Όποιος έχει απωλέσει τεράστιες ευκαιρίες να σκοράρει, δέχεται το γκολ. Αυτό έγινε, όταν η άμυνα του Ολυμπιακού ολιγώρησε και ο Λισγάρας μετά από σέντρα του Μπρίτο έπιασε την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 1-1. Έτσι αν και πολύ ανώτερος ο πρωταθλητής Ελλάδος, δεν κατάφερε να πάει μπροστά στο σκορ στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, “πληρώνοντας” τις χαμένες ευκαιρίες

Το δευτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ξάνθη να χάνει την πρώτη ευκαιρία στο 53′ και τον Καπίνο ταυτόχρονα να δείχνει τα εκπληκτικά ρεφλέξ του αποκρούοντας μία πολύ δυνατή κεφαλιά του Λισγάρα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός “απάντησε”. Ο Τζόυρτζεβιτς κυνήγησε και πρόλαβε μία φαινομενικά χαμένη μπαλιά, την γύρισε στον Μάριν κι αυτός έδωσε στον Σεμπά. Ο εξτρέμ των πρωταθλητών γύρισε υπέροχα από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε και ανάγκασε τον Ζίβκοβιτς να βουτήξει και να στείλει την μπάλα κόρνερ.

Ο Μπέσνικ Χάσι θέλησε να τονώσει την επίθεση του Ολυμπιακού και έριξε στο παιχνίδι τους Εμενίκε και Καρσελά ώστε οι πρωταθλητές να γίνουν πιο απειλητικοί, με τα μπακ να ανεβαίνουν για να κάνουν παιχνίδι.

Έτσι, ο Ολυμπιακός άρχισε να ξαναπαίρνει μέτρα στο γήπεδο και να δημιουργεί. Στο 79΄ ο Καλογερόπουλος ακύρωσε τέρμα του Εμενίκε για χέρι, με την φάση να προέρχεται από εξαιρετική προσπάθεια του Καρσελά. Από κει και ύστερα, οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να δυσκολεύονται καθώς τα χρονικά περιθώρια στένευαν απειλητικά και παρά τις όποιες προσπάθειες, δεν κατάφεραν να βρουν δρόμο προς τα δίχτυα.

Κάπως έτσι, έμεινε το 1-1 μέχρι το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό να “πληρώνει” τις χαμένες ευκαιρίες αλλά και τα λάθη του Καλογερόπουλου, με αποτέλεσμα να “κολλάει” στην ισοπαλία στα Πηγάδια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button