ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την Καρδιά του Πρωταθλητή μην την ξεγράφεις ποτέ…

Και πάνω που λές ότι τα έχω ζήσει όλα με αυτήν την ομάδα μπάσκετ, ξαφνικά να την πάλι, που έρχεται να σου δείξει ότι, “διάολε, δεν έχεις ζήσει τίποτα”! Ή τουλάχιστον, “δεν τα έχεις ζήσει όλα”!

Στην Ρώμη και στον τελικό σηκώσαμε Ευρωπαϊκό που λέει και το σύνθημα… Με έναν Ρίβερς να γίνεται ο επίγειος Θεός των ερυθρόλευκων φιλάθλων… Το πρώτο… Μετά το θαύμα της Κωνσταντινούπολης λέγαμε πως τα είδαμε όλα. Όχι. Είχε και Λονδίνο η υπόθεση. Είχε και το κρεσέντο τριπόντων του Σπανούλη στον τελικό με την Ρεάλ. Οι τρεις Κούπες… Είχε και Μαδρίτη όταν ξαναέκανε την ΤΣΣΚΑ να βλέπει… φαντάσματα και τελικά να χάνει για μία ακόμη φορά την γή κάτω από τα πόδια της. Το ίδιο και στην Ελλάδα… Εκεί που όλα έμοιαζαν χαμένα, έφευγαν “έξυπνες βόμβες” στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ από τον Βασίλη Σπανούλη που έδωσαν πρωτάθλημα… ζωής! Πρωταθλήματα από αυτά που δεν θα ξεχάσεις ποτέ στην ζωή σου…

Για να φτάσουμε στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στην Εφές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας… Ο Ολυμπιακός πίσω και με την τελευταία επίθεση στα χέρια. Όταν ο Γκριν σουτάρει, για μία ακόμη φορά ο χρόνος σταματάει… Τότε ξαναπερνούν όλα μπροστά από τα μάτια μας… Όμως η μπάλα δεν μπαίνει…

Στο τρίτο παιχνίδι η μπάλα στα χέρια του Σπανούλη, το τρίποντο φεύγει… Ο χρόνος ξανασταματά… Η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι…

Μπορεί τα… σίδερα να έκριναν αγώνες, αλλά ο χρόνος δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Κι αυτό είναι η Καρδιά του Πρωταθλητή. Η καρδιά αυτής της ομάδας που ξέρει να τα φέρνει βόλτα ακόμα και στα πιο δύσκολα. Κάποιες φορές μπορεί να “λυγίζει” αλλά δεν σταματά ποτέ να χτυπά!

Έτσι έγινε στο τέταρτο παιχνίδι. Πέρα από τις αναλύσεις, τα συστήματα, τα διάφορα τούτα και τα κείνα, υπάρχει πάντα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού η Καρδιά του Πρωταθλητή που κάνει την δουλειά της. Και απόψε δεν τον “πρόδοσε”.

Του έδωσε παλμό, σφυγμούς όταν η μπάλα έκαιγε και τον βοήθησε να φτάσει την σειρά στο πέμπτο παιχνίδι του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Μπορεί να ακούγεται σαν μία υπεραπλουστευμένη ανάλυση του αγώνα, αλλά είναι αλήθεια. Και δεν τον έχει εγκαταλείψει ποτέ. Και έρχεται η ώρα να ενωθούν μαζί της 20000 φωνές στο ΣΕΦ εκεί που ο Ολυμπιακός θα ψάξει την πρόκριση στο Final Four της δικής του Πόλης!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button