ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την έκανε από… κούπες

Αδικαιολόγητος, το λιγότερο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Ολυμπιακός στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ και όταν ξύπνησε, για μία ακόμη φορά ήταν αργά. Οι ερυθρόλευκοι γνώρισαν την ήττα από την όχι καλύτερη αλλά πιο ψυχωμένη ΑΕΚ στον τελικό με 83-88 και έτσι απώλεσαν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Οι ερυθρόλευκοι εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών, υποτίμησαν την ΑΕΚ, σε αρκετά σημεία του αγώνα δεν μπορούσαν να βγάλουν μία σωστή επίθεση ενώ πλην του Σπανούλη που ήταν MVP του τελικού με 20 πόντους, δεν είχαν άλλους “ήρωες” την στιγμή που η μπάλα “έκαιγε”.

Ο αγώνας:

Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε με τις ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο. Μάλιστα για αρχή, τα συστήματα και οι άμυνες είχαν πάει ελαφρώς… περίπατο, με το παιχνίδι να θυμίζει περισσότερο κάτι από All Star! Οι παίκτες έπαιρναν πάνω τους προσπάθειες δύσκολες και εντυπωσιακές. Μάντζαρης και Σπανούλης προσπαθούσαν να δώσουν στον Ολυμπιακό μία βραχεία κεφαλή, αλλά η ΑΕΚ κυρίως με τον Χάρις ισοφάριζε και έτσι η εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου χαρακτηρίστηκε από διαρκείς εναλλαγές στο σκορ δίχως όμως καμία ομάδα να ξεφεύγει. Τελικά με τρίποντο του Πάντερ η Ένωση ήταν αυτή που πήρε προβάδισμα τριών πόντων (23-26) με το τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι φωνές του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη διακοπή δεν έπιασαν τόπο, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να βρει ουσιαστικές λύσεις παρά μόνο έξω από τα 6,75. Η αμυντική αδράνεια των ερυθρολεύκων έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να πάρει κεφάλι στο σκορ ακόμη και με 8 πόντους, αλλά κάπου εκεί ο Ολυμπιακός “ξύπνησε” και προσπάθησε με τις επιθέσεις του αρχικά να “μαζέψει” την διαφορά” και στην συνέχεια να προσπαθήσει να περάσει μπροστά. Τελικά, δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου κατάφερε να το κατεβάσει στο -1, πριν ο Καββαδάς στην τελευταία φάση δώσει και πάλι προβάδισμα 3 πόντων στην ΑΕΚ για το 42-45 της ανάπαυλας.

Mε την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πιο σοβαρός και με διάθεση να μπει καλύτερα και πιο δυνατά στο παιχνίδι για να μπορέσει να βρει τις λύσεις που του έλειψαν στα πρώτα 20 λεπτά. Οι ερυθρόλευκοι “ροκάνιζαν” τη διαφορά και “απαντούσαν” διαρκώς στα καλάθια της ΑΕΚ. Στα 2 λεπτά κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ ύστερα από περίπου 18 αγωνιστικά λεπτά όταν έγινε το 61-60. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ ήταν εκείνη που κατάφερε να περάσει πάλι μπροστά στο σκορ με 63-65.

Η τελευταία περίοδος ήταν εκείνη όπου ο Ολυμπιακός έπρεπε να κάνει κάτι πολύ πιο αποφασιστικό από ότι έκανε στα τρία προηγούμενα δεκάλεπτα για να φτάσει στην κατάκτηση. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε μία τρίλεπτη αδράνεια του Ολυμπιακού και κατάφερε να ξεφύγει με 7 πόντους (65-72) και κάπου εκεί οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου κλήθηκαν να ανέβουν ένα βουνό. Οι πολλές κακές επιλογές, τα λάθη στην άμυνα, τα χαμένα ριμπάουν και οι “στραβές” επιθέσεις ήταν όλοι οι λόγοι για τους οποίους ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 83-88.

Δεκάλεπτα: 23-26, 42-45, 63-65, 83-88

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σπανούλης 20 (3τρ., 9ασ.), Μιλουτίνοφ 17 (8ρ.), Πρίντεζης 10 (2), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), ΜακΛίν 10, Παπαπέτρου 5, Στρέλνιεκς 14 (2), Ρόμπερτς, Μπόγρης, Ουίλτζερ, Τόμπσον.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Τζέιμς 11 (1), Γκριν 6, (5 ριμπάουντ,7 ασίστ). Χάρις 17, Λαρεντζάκης 6 (2), Χάντερ 15, Πάντερ 14 (2), Ξανθόπουλος 3 (1), Σάκοτα 8, Βασιλόπουλος, Άτιτς, Μαυροειδής 4, Καββαδάς 4.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button