Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Τεσσάρες» σε Ακράτητο και Πανσερραϊκό (Videos)

d73dfd190ce0383a18a90a00acb374c6

Σαν σήμερα το 2002 και το 2008 ο Ολυμπιακός φιλοδώρησε με ευρείες νίκες 4-0 και 4-1 τους δύο παραπάνω αντιπάλους συνεχίζοντας την ξέφρενη κούρσα του προς την κατάκτηση δύο ακόμη πρωταθλημάτων της νέας του δυναστείας.

 

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Με δύο εμφατικές νίκες στο πρωτάθλημα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη χρονικά για τον Θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου η σημερινή ημερομηνία

Αρχικά, σαν σήμερα το 2002 ο Ολυμπιακός με τον Τάκη Λεμονή στην άκρη του πάγκου του και τρεις μόλις ημέρες μετά το εντυπωσιακό 6-2 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, διέσυρε τον Ακράτητο με 4-0 για την τέταρτη αγωνιστική, πραγματοποιώντας ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του ιστορικής σημασίας έβδομου διαδοχικού πρωταθλήματος της νέας του δυναστείας!

Το σκορ για τους πρωταθλητές άνοιξε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 26’, για να ακολουθήσουν τα τέρματα των Παρ Ζέτερμπεργκ (37’) και Τζιοβάνι (53’), ώστε ο δείκτης του σκορ να φτάσει στα επίπεδα του 3-0.

Το σκορ έκλεισε ο Νέρι Καστίγιο στο 82’, με τον 18χρονο -τότε- άσο να πανηγυρίζει το παρθενικό του επίσημο γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού!

Ας απολαύσουμε εκείνο το 4-0 του Θρύλου στο παρακάτω video

https://youtu.be/F1GULBNr6j4

 

«Ντόρτια» και στον Πανσερραϊκό!

podosfairo_osfp_serres_omadiki_b

Η δεύτερη κατά χρονική σειρά νίκη του Θρύλου, την οποία μνημονεύουμε, με αφορμή τη σημερινή ημερομηνία, μας φέρνει στο 2008. Στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της Super League, ο Ολυμπιακός με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην πρώτη του θητεία στην άκρη του πάγκου του, συνέτριψε με 4-1 τον Πανσερραϊκό, πανηγυρίζοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, διευρύνοντας την ξέφρενη πορεία του προς την κατάκτηση του νταμπλ εκείνης της περιόδου

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς με γυριστό σουτ στο 21’ άνοιξε τον χορό των «ερυθρόλευκων» τερμάτων, για να έρθει ο Λουτσιάνο Γκαλέτι με πανέμορφη ατομική προσπάθεια στο 27’ να γράψει το 2-0 για τον Θρύλο!

Ο Ντιόγκο στο 81΄εκμεταλλεύθηκε την «συστημένη» σέντρα του Βασίλη Τοροσίδη και με κεφαλιά ανέβασε τον δείτη του σκορ στα επίπεδα του 3-0, για να μειώσει ο Πανσερραϊκός στο 87’ με αυστηρό πέναλτι του Ντενίς Μπαϊκαρά.

Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Όσκαρ Γκονζάλες στο 89΄

Ας θυμηθούμε πώς είχε φτάσει ο Ολυμπιακός σ’ εκείνο το επιβλητικό 4-1

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button