ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Τεράστιο κλαμπ ο Ολυμπιακός!»

93831ba

Στο μεγαλείο του Θρύλου αναφέρθηκε ο Φρανσουά Μοντέστο εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Το εγκώμιο του Ολυμπιακού πλέκει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο Φρανσουά Μοντέστο! Ο Κορσικανός μεσοαμυντικός ο οποίος αγωνίστηκε για μία τριετία στους πρωταθλητές Ελλάδας κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα (2011, 2012, 2013 ) και δύο Κύπελλα Ελλάδας (2012, 13), πριν από λίγες εβδομάδες έδωσε τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα φορώντας τη φανέλα της αγαπημένης του Μπαστιά.

Με αφορμή το «αντίο» του από την ενεργό δράση, αλλά ακι την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί περί επιστροφής του στον Θρύλο, ώστε να καλύψει κάποιο νευραλγικό πόστο, ο Φρανσουά Μοντέστο παραχώρησε συνέντευξη, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τον Ολυμπιακό:

«Είχα την ευκαιρία να παίξω σε μεγάλες ομάδες, με σπουδαία ιστορία. Στην Κάλιαρι, στη Σαρδηνία και στην Μπαστιά. Όλα αυτά δείχνουν ωραία. Μετά πήγα στον Ολυμπιακό, που είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα, σε μια χώρα που έχει 12 εκατομμύρια κατοίκους και ο Ολυμπιακός έξι εκατομμύρια υποστηρικτές. Είναι μια ομάδα που ταιριάζει στα… vibes σου. Εκεί μαθαίνεις πώς είναι να παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα και να κατανοείς το πάθος. Έφτασα σε αυτό το σημείο. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι σαν θρησκεία», ήταν τα λόγια του Μοντέστο, που συνέχισε, λέγοντας τα καλύτερα για την ομάδα που τον στιγμάτισε.

«Στην Ελλάδα, έφτασα σε μια μεγάλη ομάδα. Σε όλα τα επίπεδα. Όλα είναι καλά οργανωμένα, όπου ο καθένας ξέρει τη θέση του. Αγγίζεις και συνειδητοποιείς την πραγματικότητα του Ολυμπιακού. Εγώ ήμουν στα 32 μου και εκεί βρήκα τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Παρά τους πρώτους δύσκολους μήνες, με εμπιστεύτηκε και μου μίλησε εξ αρχής να αλλάξω θέση και να παίξω μπροστά από την άμυνα. Μου είπε πως έχω τις ικανότητες να αναπτυχθώ σε αυτόν τον νέο ρόλο. Ήταν τα τρία καλύτερα χρόνια της καριέρας μου σε υψηλό επίπεδο, γιατί δεν περίμενα να αγωνιστώ σε νέα θέση σε αυτή την ηλικία. Με τον Βαλβέρδε είχα μια ξεχωριστή σχέση, μου έδωσε πολλά και υπήρχε πολλή συζήτηση για τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button