ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελικά με ποιον είμαστε απόψε; (Poll)

Η μεγάλη βραδιά που περιμένει όλη η Ευρώπη και πιθανότατα κάθε προηγμένο ποδοσφαιρικά κράτος έφτασε. Η στιγμή που θα δούμε τους κορυφαίους των κορυφαίων για αυτή τη χρονιά να διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο. Τελικός Champions League απόψε, φίλοι του Redaroume και φίλοι του Ολυμπιακού, κι όπως είναι αναμενόμενο δεν μπορούμε να μείνουμε… αμέτοχοι από αυτό το τεράστιο γεγονός, ούτε να “κρύψουμε” τις προτιμήσεις μας, ούτε να θυμηθούμε μερικές ιστορίες που έχουν κάτι να μας πουν!

Το πρώτο και ίσως το βασικότερο από όλα, είναι “με ποιον θα είμαστε”! ΟΚ, στην Ελλάδα υπάρχουν τεσσάρων ειδών οπαδοί, δύο για την Λίβερπουλ και δύο για την Ρεάλ Μαδρίτης! Οι πρώτοι είναι οι φανατικοί Scousers και οι φανατικοί Αντι-Ρεάλ. Οι άλλοι δύο τους μαντέψατε. Φανατικοί “Μερένχες” και φανατικοί αντι-Λίβερπουλ. Και καλά. Το πρώτο το καταλαβαίνεις φέρνοντας στο μυαλό την κόντρα Ρεάλ – Μπάρτσα. Κάπου θα βρεθούν οι “μπλαουγκράνα” που δεν “πάνε” με την καμία την Ρεάλ. Αλλά αυτό το αντι-Λίβερπουλ, το συναντάει κανείς λες και τους έχει φάει το φαΐ η ομάδα του μεγάλου Λιμανιού!

Επομένως οι παραπάνω ξέρουν πάνω κάτω με ποιον θα είναι! Οι υπόλοιποι;

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Και οι δύο είναι απλά ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ομάδες στο ευρωπαϊκό και γιατί όχι, στο Παγκόσμιο στερέωμα. Με ποδοσφαιριστές επίσης παγκόσμιους, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Μωχάμεντ Σαλάχ, ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο Καρίμ Μπενζεμά, ο Σάντιο Μανέ, ο Μάρκο Ασένσιο, ο Τζόρνταν Χέντερσον και άλλοι. Ποια είναι η αλήθεια; Ότι θα δούμε, και ότι ελπίζουμε να δούμε έναν πραγματικά μεγάλο τελικό. Έναν τελικό αντάξιο του ονόματός του που να είναι πραγματική γιορτή. Όχι γιορτή… “γιαλαντζί” από αυτές που έχουμε… άφθονες παραστάσεις τα τελευταία χρόνια εντός συνόρων. Μία μεγάλη γιορτή που θα χαρεί ο ποδοσφαιρόφιλος. Που θα φχαριστηθεί το μάτι μπάλα και προσπάθεια. Που θα δούμε αυτόν που θα σηκώνει το τρόπαιο και θα πούμε “ναι ρε μάγκα, το άξιζε”. Μπορεί βέβαια να είναι τυχερός και να μην το άξιζε στο τέλος της βραδιάς! Και τι μ’ αυτό; Μέσα στη θλιβερή ποδοσφαιρική ζωή είναι και τούτο! Αλλά μπρος στα ωραία που θα δούμε, ας το σκεφτούμε αργότερα!

Στο… “ψητό”. Με ποιον θα είναι εκείνοι που δεν συνάδουν οπαδικά με καμία από τις δύο ομάδες;

Πολλοί, μοιραία, θα αναζητήσουν πόσο “κοντά” είναι μία από τις δύο ομάδες με τον Ολυμπιακό. Το ξέρουμε, ορέ αδέρφια! Πως να γίνει. Είτε πρόκειται να δούμε αγώνα, είτε πρόκειται να αγοράσουμε κάτι το μυαλό μας πάει στο Θρύλο! Από το χρώμα φανέλας που φοράει η ομάδα που παίζει μέχρι τι χρώμα είναι το… ποτήρι για να πίνουμε τον καφέ μας! Κόκκινο!

Από την μία λοιπόν, η Λίβερπουλ. Η ομάδα που βρίσκεται αρκετά “κοντά” στον Ολυμπιακό με βάση την ιστορία της. Και δεν είναι μόνο το κόκκινο χρώμα στην φανέλα που την φέρνει πολύ κοντά στον Ολυμπιακό, αλλά είναι κι άλλα πολλά. Πρώτα από όλα είναι και αυτή μία ομάδα ενός μεγάλου Λιμανιού. Όπως και ο Πειραιάς. Επίσης έχει μία “ορκισμένη” αντίπαλο που φοράει μπλε, αλλά είναι δεύτερη στην πόλη της. Όπως και με τον Εθνικό στον Πειραιά. Φυσικά δεν ξεχνάμε πως νιώθουμε τον ίδιο πόνο με την Λίβερπουλ, αφού και οι δύο σύλλογοι έχουν δύο μαύρες σελίδες στην ιστορία τους, εκείνη στο Χίλσμπορο και εκείνη στη Θύρα 7 αντίστοιχα, θρηνώντας ακόμα για τα παιδιά που τόσο άδικα χάθηκαν. Με την διαφορά ότι στο Λίβερπουλ, οι 96 δικαιώθηκαν. Στην Ελλάδα οι 21 ακόμη προσμένουν δικαιοσύνη… Τέλος, οι δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί ειδικά τα τελευταία χρόνια ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ολυμπιακό είναι πάρα πολυ ισχυροί. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί δύο φορές. H μία που ήταν ίσως και η πιο συγκινητική ήταν στον αγώνα Λίβερπουλ – Ολυμπιακός Steven Gerrard Testimonial το 2013. Θυμηθείτε τα λόγια του εμβληματικού αρχηγού της Λίβερπουλ για τον Ολυμπιακό:

Και στον αντίποδα η Ρεάλ Μαδρίτης. Τεράστια, τι να λέμε τώρα. Μπορεί να μην “κολλάει” τόσο πολύ με τον Ολυμπιακό, αλλά όπως είπαμε έχει τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα. Κι όμως. Το όνομά της συνδέεται με τον Ολυμπιακό, αφού οι ερυθρόλευκοι πολλές φορές εχουν αποκτήσει παίκτη που έχει φορέσει την φανέλα των “μερένχες” και που μάλιστα, ακόμα και σημερα είτε υπηρετούν τον σύλλογο μας από άλλο πόστο, ή όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, στάζουν “μέλι” για την ομάδα. Ο λόγος φυσικά για τον Κριστιάν Καρεμπέ και τον Εστεμπαν Καμπιάσο. Αμφότεροι παίκτες της Ρεάλ, με τον πρώτο να κατακτά και το Τσάμπιονς Λιγκ φορώντας την φανέλα της. Ο Εστεμπαν μπορεί να το κατέκτησε με την Ίντερ, αλλά πάντοτε βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων της Ρεάλ, όπως άλλωστε συνέβη και στο τουνρουά των παλαιμάχων στο πλαίσιο του τελικού. Κατά τα άλλα, έχουμε να… θυμόμαστε κάμποσα, όχι “καλά” από την Ρεάλ!!! Κάτι πέναλτι που δεν μας έδινε ο Κρουζ, κάτι χερούκλες του Ρομπέρτο Κάρλος που δεν έδινε ο Μερκ (και όχι, αυτά δεν παραγράφονται!!!), αλλά κάπου εκεί μέσα σε αυτά, έχουμε να θυμόμαστε ότι είμαστε η μοναδική ελληνική ομάδα που νίκησε την Ρεάλ και που έχουμε κάνει αν όχι το καλύτερο, ένα από τα κορυφαία παιχνίδια μας στην έδρα της για το Champions League. Εκείνη την ήττα 4-2 με 10 παίκτες, που για όλους μας όμως έληξε 3-3!

Ευχή όλων μας, με όποια ομάδα κι αν τελικά είμαστε απόψε, είναι πραγματικά να κερδίσει ο καλύτερος και να ευχαριστηθούμε αυτό που τόσο πολύ αγαπάμε! Την μπάλα!

Και αφού είπαμε όλα αυτά, ας δούμε ποια είναι… ερυθρόλευκη ετυμηγορία! Δε θέλουμε να ψηφίσετε με την λογική, αλλά με την επιθυμία! Και ιδού λοιπόν η ερώτηση! Η επιλογή δική σας!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button