ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελείωσε και με “χαριστικές” βολές…

Ένα ακόμη αποκαρδιωτικό αποτέλεσμα ήρθε να προστεθεί στην ήδη αποκαρδιωτική σεζόν του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι γνώρισαν την ήττα με 1-0 από τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη και παρέμειναν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Παρά το γεγονός ότι η κατοχή και οι ευκαιρίες ήταν με το μέρος των πρωταθλητών, μία αδράνεια στην άμυνα αμέσως με την σέντρα του αγώνα ήταν αρκετή για να κρίνει το αποτέλεσμά του υπέρ της “ελαφράς ταξιαρχίας”. Παρά τα 89 λεπτά που απέμεναν, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε κάτι ουσιαστικό και έτσι υποχρεώθηκε σε άλλη μία ήττα την φετινή σεζόν που θέλει άλλα δύο ματς για να φύγει και να μην ξαναγυρίσει…

Μαζί με το κακό πρόσωπο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός είχε απέναντί του και τον διαιτητή Κατσικογιάννη που του έριξε τις χαριστικές βολές, κλείνοντας τα μάτια σε πέναλτι στον Κούτρη στο 9′ και σε χέρι του Κοντοέ μέσα στην περιοχή στο 90ο λεπτό.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Ο Χρήστος Κόντης επέμεινε στα της περασμένης Δευτέρας, παρατάσσοντας κάτω από τα δοκάρια τον Προτό, αριστερά τον Κούτρη, δεξιά τον Ομάρ και στα στόπερ τους Ένγκελς – Νικολάου. Στα χαφ έπαιξε με Ρομαό – Ταχτσίδη και τον Κώστα Φορτούνη μπροστά τους. Μιραλάς και Μάριν κινήθηκαν στις πτέρυγες ενώ προωθημένος ξεκίνησε ο Καρίμ.

Δίχως να υπάρξει χρόνος ούτε για… προσαρμογή στο τερέν, ο Απόλλωνας ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια, καθώς στο 30ο λεπτό, ο Χρήστος Αλμπάνης βρέθηκε φάτσα απέναντι στον Προτό και με πλασέ αιφνιδίασε τους πρωταθλητές, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει και μετά από 9 λεπτά κατάφερε να βγει μπροστά. Όμως διαδραματίστηκε σκηνικό άκρως… γνώριμο για την φετινή χρονιά. Ο Κώστας Φορτούνης έδωσε προωθητική μπαλιά στον Κούτρη βγάζοντάς τον τετ-α-τετ με τον Χουάντερσον. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων βγήκε άτσαλα και πολύ δυνατά με τα πόδια βρίσκοντας τον αμυντικό των πρωταθλητών σε μία φάση που κάλλιστα μπορούσε να δοθεί το πέναλτι. Παρά το γεγονός ότι του βγήκε και ο ώμος, ο Κατσικογιάννης δεν… συγκινήθηκε καθόλου και φυσικά δεν γίνεται λόγος για την υπόδειξη της εσχάτης των ποινών. Τελικά ο Κούτρης δεν επέστρεψε ποτέ στον αγώνα με το μόνο ευχάριστο στην υπόθεση να είναι η εξέλιξη, με τον Χρήστο Θέο, τον γιατρό του Ολυμπιακού να του ξαναβάζει τον ώμο του στην θέση του, την ώρα που περνούσε στο ματς αναγκαστικά ο Εχσάν Χατζισαφί.

Παρά την “κρυάδα” του 1-0, το πέναλτι που δεν το δόθηκε και τον τραυματισμό του Κούτρη, ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να ψάχνει την ισοφάριση “κλείνοντας” περισσότερο τους γηπεδούχους στα καρέ τους. Στο 22′ ο Κώστας Φορτούνης έπιασε ένα φοβερό σουτ που κατέληξε στην συμβολή των δοκαριών του Χουάντερσον με αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-0. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να έχει κατοχή, και αυτές τις ευκαιρίες, αλλά ήταν εμφανές πως έπρεπε να γίνει κάτι παραπάνω για να πάρει την νίκη στην Ριζούπολη.

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και πιο αποφασιστικά στο ματς. Οι πρωταθλητές δοκίμασαν να “απαντήσουν” και να πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα τον Απόλλωνα αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Ο Μάρκο Μάριν από δεξιά έβγαλε μία τρομερή σέντρα προς τον Καρίμ, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά. Παρότι η κεφαλιά ήταν εξίσου ασύλληπτη, ο Χουάντερσον απογειώθηκε και έβγαλε την μπάλα με το αριστερό του χέρι στην αριστερή του γωνία λέγοντας “όχι” στον Ιρανό πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Φορτούνης έπιασε άλλη μία κεφαλιά που κατέληξε άουτ, λίγο πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Απόλλωνα.

ΚΑΤΟΧΗ, ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ… ΜΗΔΕΝ

Η φρεσκάδα που θέλησε να δώσει ο Χρήστος Κόντης στην ομάδα του με την είσοδο των Ανδρούτσου και Βρουσάι ήταν αρκετή για να συνεχίσει να έχει την κατοχή ο Ολυμπιακός, αλλά δεν έφτανε για να βρεθούν οι διάδρομοι προς την εστία του Απόλλωνα. Παρά το γεγονός ότι υπηρξαν κάποιες καλές στιγμές, δεν είδαμε τίποτα παραπάνω. Μέχρι το 90ο λεπτό, όπου οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν μαζικά στον Κατσικογιάννη για χέρι του Κοντοέ μέσα στην περιοχή ύστερα από φάση διαρκείας και σουτ του Νικολάου. Ο διαιτητής για μία ακόμη φορά έκλεισε τα μάτια σε καταφανέστατο πέναλτι βάζοντας την τελεία σε άλλο ένα παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός δεν έκανε αυτό που έπρεπε και η διαιτησία έκανε αυτό που… ήξερε.

Τελικά, παρά τις ευκαιρίες και την κατοχή, ο Ολυμπιακός μέχρι το φινάλε δεν μπόρεσε να βρει έστω το γκολ της ισοφάρισης και υποχρεώθηκε σε ήττα 1-0 από τον Απόλλωνα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. (Γ. Παράσχος): Χουάντερσον, Στάθης, Κοντοές, Κύργιας (73′ Μπαρτολίνι), Ζησόπουλος, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Χουάρες (67′ Μενδρινός), Κονέ (23′ Κατραβάνης), Αλμπάνης, Ελμπάζ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χ. Κόντης): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Νικολάου, Κούτρης (13′ Χατζισαφί), Ρομαό (59′ Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Μάριν, Μιραλάς (Βρουσάι), Φορτούνης, Ανσαριφάρντ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button