ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα (Χ)άλασε στη ρεβάνς αλλά προκρίθηκε

Στόχος επετεύχθη. Ο Ολυμπιακός πέρασε στην φάση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με το 2-2 κόντρα στην Παρτίζαν στο Καραϊσκάκη, αλλά το  3-1 του Βελιγραδίου έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Μπέσνικ Χάσι . Σε κακή βραδιά οι Πειραιώτες που έδωσαν δικαιώματα στους Σέρβους και είναι σίγουρο πως θα πρέπει να βελτιώσουν πράγματα εν όψει της συνέχειας.

Το 4-2-3-1  ήταν  το σύστημα που επέλεξε ο Μπέσνικ Χάσι με τερματοφύλακα τον Καπίνο και από δεξιά προς αριστερά τους Φιγκέιρας-Βούκοβιτς-Ρέτσο και  Κούτρη. Ρομαό και Οτζίτζα στη μεσαία γραμμή και 10αρι ο Φορτούνης . Με τον Μάριν αριστερά και τον Καρσελά δεξιά και τον Μπεν προωθημένο .

Καρσελά και αργό Transition

Στο πρώτο 20 λεπτο, ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στη δημιουργία του παιχνιδιού και οι Σέρβοι έβρισκαν χώρους κυρίως από τα άκρα για να απειλήσουν, με Σούμα και Γιάνκοβιτς.  Και η καλύτερη τους φάση έγινε στο 14. Με τον  Σούμα να βγάζει σέντρα από δεξιά και τον Τζούρτζεβιτς, ακάλυπτο να πιάνει κεφαλιά –ψαράκι με τον Καπίνο με το αριστερό χέρι ,ενώ η μπάλα πήγαινε δεξιά να αποκρούει δύσκολα.

Τελικά στο 20ο λεπτό ακριβώς έγινε το 1-0. Με τον Καρσελά να εκτελεί με πολλά φάλτσα ένα φάουλ έξω από την περιοχή και προς τα δεξιά και τη μπάλα να φεύγει από τα χέρια του Κλιάγιτς για το γκολ της  πρωτοπορίας του Ολυμπιακού.

Παρά το γκολ, ο Ολυμπιακός συνέχιζε να στερείται δημιουργίας  και φάνηκε να περιμένει περισσότερο να  βγει σε αντεπιθέσεις.

Λάθος Καπίνο και 1-1….

Κάπως έτσι,στο 32, ήρθε η ισοφάριση. Με το Γιάνκοβιτς να συγκλίνει προς τον άξονα, να κάνει το σουτ ,τον Καπίνο να χάνει τη μπάλα που έσκασε μπροστά του και τον Σούμα να παίρνει το ριμπάουντ για την ισοφάριση.

Μάλιστα δύο λεπτά, η Παρτίζαν απείλησε με τον Τζούρτζεβιτς ,που υποδέχτηκε τη μπάλα από πάσα με το στήθος του Γιάνκοβιτς αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Με τους Πειραιώτες να έχουν αργές επιστροφές  και να είναι εξαιρετικά αργοί στο κομμάτι της δημιουργίας, αφού ο Φορτούνης δεν μπορούσε να κάνει παιχνίδι και ο Μάριν  πολλές φορές έκλεινε στον άξονα αφήνοντας ακάλυπτη την πλευρά του Κούτρη, ο Ολυμπιακός έμοιαζε εγκλωβισμένος .

Φορτούνης Time

Μάλιστα οι Σέρβοι βλέποντας την αστάθεια του Καπίνο στο γκολ τους επιχειρούσαν σουτ από μακριά ελπίζοντας σε γκέλα του Ελληνα κίπερ, ενώ ήταν ξεκάθαρο πως ήταν καλύτεροι και στα στημένα όπου είναι και η μεγάλη τους δύναμη.

Στην επανάληψη και πάλι οι της Παρτίζαν έδειχναν να «πατάνε» καλύτερα, αλλά στο 52 ,τα πράγματα ήρθαν στα …ίσα τους. Ο Κούτρης με …Γεωργάτεια  σέντρα από αριστερά, έστειλε τη μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Φορτούνη που σε ρόλο φορ έπιασε κεφαλιά –δυναμίτη για το 2-1.

Μάλιστα ,στο 59, θα μπορούσε και πάλι με κεφαλιά να γίνει το 3-1, αλλά ο Βούκοβιτς έπιασε κεφαλιά ,από φάουλ  του Φορτούνη αλλά ο Κλιάγιτς απέκρουσε ενστικτωδώς αφού η μπάλα ήρθε πάνω του.

Στο 61, ο Γιάνκοβιτς  απείλησε με σουτ ,αφου και πάλι συνέκλινε από δεξιά προς τον άξονα ,αλλά ο Καπίνο ήταν εκεί, ενώ ο Ολυμπιακός απείλησε  με το σουτ του Καρσελά στο 66 ,αλλά ο Κλιάγιτς έδιωξε.

Οσο πέρναγε η ώρα, ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε, οι Πειραιώτες προσπαθούσαν να κάνουν φάσεις  κυρίως με ατομικές προσπάθειες κυρίως από τον Σεμπά, αλλά οι Σέρβοι  βρήκαν τρόπο να επιστρέψουν στο ματς, όταν ο κορυφαίος τους παίκτης, ο Μάρκο Γιάνκοβιτς έβγαλε  σέντρα από τα δεξιά και ο Τζούρτζεβιτς με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Καπίνο για την ισοφάριση.

Μάλιστα, στο 87, θα μπορούσε να γίνει το 2-3,όταν από λάθος του Οτζίτζα που έδιωξε προς τα πίσω κατά λάθος ,η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Γιάνκοβιτς που μόνος προ του Καπίνο έστειλε τη μπάλα  στην Θύρα 7.

 

Ολυμπιακός: Καπίνο, Ρέτσος, Βούκοβιτς(71 Ζντιέλαρ), Φιγκέιρας, Κούτρης, Ρομαό, Οτζίτζα, Μάριν(86 Σιώπης), Φορτούνης(69 Σεμπά), Καρσελά, Μπεν.

Παρτίζαν:  Κλιάιγιτς, Τσίρκοβιτς, Όστοϊτς, Μίλετιτς, Βουλίτσεβιτς, Γέφτοβιτς(77 Kόσοβιτς), Εβερτον, Γιάνκοβιτς, Σουμά(65 Πάντιτς), Ταβάμπα(85 Ιλιτς), Τζούρτζεβιτς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button