Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Σφαιρό», ο δυνάστης των τελικών! (Videos)

Τον εκπληκτικό απολογισμό των έξι νικών σε επτά συνολικά τελικούς πλέι – οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό έχει να επιδείξει ο 50χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού. 

 

Σε … κακό δαίμονα του Παναθηναϊκού σε αυτή την τριετή παρουσία του στον πάγκο του Ολυμπιακού έχει εξελιχθεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Την στιγμή, όπου μετράμε αντίστροφα για την έναρξη των τελικών πλεϊ–οφ, που θα κρίνουν τον φετινό πρωταθλητή, οι Πειραιώτες εκτός από το υπερπολύτιμο πλεονέκτημα έδρας

στη προσπάθειά του για την κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού τίτλου,  «ποντάρουν» πάρα πολλά στις εκπληκτικές επιδόσεις, που έχει να επιδείξει ο 50χρονος προπονητής κόντρα στους «πράσινους»

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε σύνολο 17 αναμετρήσεων σε όλες τις διοργανώσεις (σ.σ. Κανονική σεζόν Α1, Τελικοί, Κύπελλο Ελλάδας και Ευρωλίγκα) ο τεχνικός του Ολυμπιακού «μετράει» αισίως 12 νίκες, έναντι μόλις πέντε των «πρασίνων».

Ένα ρεκόρ αξιοζήλευτο, ποσοστό της τάξης του 70.58% το οποίο ζηλεύει ακόμη και ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος είχε να επιδείξει αρκετά σπουδαία επιτεύγματα απέναντι στον Παναθηναϊκό!

Τα ποσοστά επιτυχίας όπως του 50χρονου προπονητή των Πειραιωτών απέναντι στους «πράσινους» εκτοξεύονται σε φάσεις τελικών πλέι – οφ.

Κι αυτό ανταποκρίνεται με τον πλέον πειστικό τρόπο από το συνολικό ρεκόρ 6-1, που μετράει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε τελικούς πλέι – οφ απέναντι στον αιώνιο πελάτη!

Ο Θρύλος με τον «Σφαιρό» στην άκρη του πάγκου του αρχικά τη σεζόν 2014-15 έκανε μία επική … σκούπα (76-70, 69-76 και 93-74 τα σκορ των τελικών), ενώ η περυσινή σεζόν βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να κατακτούν το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα με 3-1 νίκες στην πιο συγκλονιστική σειρά όλων των εποχών!

Μπορεί ο Ολυμπιακός να ηττήθηκε στον πρώτο τελικό του ΣΕΦ με 81-83, όμως με ηγέτη και άνθρωπο της … τελευταίας στιγμής το αρχηγό του Βασίλη Σπανούλη, «απάντησε» με τρεις διαδοχικές νίκες (66-68, 77-72 και 81-82) πανηγυρίζοντας πανάξια τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του με 3-1 νίκες

Ας θυμηθούμε στα παρακάτω videos  και τις έξι νίκες που έχει να επιδείξει ο Ολυμπιακός σε φάση τελικών πλέι – οφ απέναντι στον Παναθηναϊκό με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στην άκρη του πάγκου του.

Πάμε λοιπόν

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button