ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συστηματικές και “συστημικές” αλλαγές

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι εβδομάδα διακοπής και όχι… διακοπών στον Ολυμπιακό, με τον Τάκη Λεμονή να πραγματοποιεί μία εντατική μίνι – προετοιμασία στου Ρέντη για να αντιμετωπίσει την δύσκολη συνέχεια.

Όπως ο ίδιος ο κόουτς είχε δηλώσει, υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν πρόλαβε να δουλέψει στην ομάδα, αλλά και ακόμα περισσότερο που χρειάζονται επιπλέον δουλειά. Με αυτόν τον τρόπο και αυτή τη περίοδο που δεν υπάρχει κάποιος “ερυθρόλευκος” αγώνας, ο 57χρονος κόουτς προσπαθεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να βάλει γερά θεμέλια για την κατάκτηση του 8ου σερί.

Το έναυσμα για την ανασύνταξη και την αντεπίθεση έχει ήδη δοθεί και δύο από τις αλλαγές που συντελούνται, αναμένεται να γίνουν σύντομα ευδιάκριτες.

Πρώτα από όλα, ο Τάκης Λεμονής έχει αλλάξει το σύστημα του Ολυμπιακού, σε 4-3-3 καθαρό, επιλέγοντάς το αντί του 4-2-3-1 που χρησιμοποιούσε ο Μπέσνικ Χάσι. Αυτό μπορέσαμε να το διακρίνουμε ήδη και στο Τορίνο αλλά και στο παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη.
Κόντρα στην Γιουβέντους φάνηκε να δούλεψε αλλά με τους Περιστεριώτες αποδείχθηκε πως για να γίνει αρκετά αποδοτικό χρειάζεται κάποιες τροποποιήσεις και κάποιες βελτιώσεις. Κι αυτές αφορούν το επιθετικό κομμάτι, το οποίο πρέπει να δουλευτεί πολύ περισσότερο για να φτάνει σε σημείο να “διασπά” τις κλειστές άμυνες που ουκ ολίγες φορές βρίσκουν μπροστά τους οι πρωταθλητές. Εφόσον αυτό γίνει, οι ερυθρόλευκοι αναμένεται να παρουσιαστούν περισσότερο απειλητικοί σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.
Δουλειά επίσης γίνεται και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο τα λάθη που να μπορούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για τον αντίπαλο στην ερυθρόλευκη εστία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button