Νίκος ΑβραμίδηςΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συμπεράσματα και γνώση εν όψει Παρτίζαν

To φιλικό με τον Αστέρα, όπως και όλα τα φιλικά που έχει δώσει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός  είναι ευκαιρία για να βγάλει ο Χάσι, συμπεράσματα εν όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας .Και είναι αλήθεια ότι σίγουρα  ο προπονητής των Πειραιωτών μπόρεσε να δει πράγματα λίγες ημέρες πριν το ματς με την Παρτίζαν.

Διαβάζω και ακούω από κάποιους, ότι ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλά και ότι η απόδοση και το αποτέλεσμα είναι καμπανάκι για το ματς του Τσάμπιονς Λιγκ.  Δηλαδή κάποιοι περίμεναν ο Πρωταθλητής να βάλει 10 γκολ στον Αστέρα και για 90 λεπτά να “πετάει”. Μάλλον, δεν είδαν ότι στο πρώτο τέταρτο, ο Ολυμπιακός είχε κάνει τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για γκολ..

Μάλλον ξέχασαν τον περσινό Ολυμπιακό ,την ίδια περίοδο που είχε σοβαρά θέματα στην οργάνωση παιχνιδιού ,αλλά και την άμυνα και δεν είδαν ότι η φετινή ομάδα είναι εντελώς διαφορετική,ξέροντας τι θέλει μέσα στο γήπεδο και έχοντας παίκτες που όταν βρεθούν στο 100% θα κάνουν σπουδαία πράγματα.

Βλέπεις τον Κούτρη, μία αθόρυβη μεταγραφή, να κερδίζει με το σπαθί του τη θέση από το Ντε Λα Μπέγια, τον Οφόε να “δένει” άψογα με το Ρομαό και να βοηθάει πολύ τον Φορτούνη,τον Ομάρ να θυμλίζει τον παίκτη που εντυπωσίασε στην πρώτη χρονιά στο λιμάνι, τον Πάρντο να είναι ανανεωμένος και να “προβληματίζει” ευχάριστα τον Χάσι,τον Καρσελά να σκοράρει και αυτός στο ντεμπούτο εν Ελλάδι ,  ο Μάριν να είναι απίστευτα ορεξάτος  και τον Εμενίκε ,στο ντεμπούτο του, ως βασικός να μην σκοράρει αλλά να δημιουργεί ευκαιρίες.

Στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι σε μία άμυνα ταμπούρι, ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ καλός. Δημιούργησε ευκαιρίες, παίζοντας παιχνίδι από τα άκρα,καθώς με 10 πίσω στην άμυνα ,δύσκολα και οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο θα “πάταγε” περιοχή από τον άξονα. Πόσο μάλλον όταν είμαστε σε προετοιμασία.

Το ίδιο έγινε και στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης. Εκεί όπου η ομάδα έδειξε και πάλι καλά στοιχεία μέχρι και η κούραση ,αλλά και οι αλλαγές να αλλάξουν την κατάσταση.

Εκεί όπου ο Χάσι προβληματίζεται είναι το δίδυμο της άμυνας. Ο Βούκοβιτς δεν έδειξε απόλυτα έτοιμος όχι τόσο σε φυσική κατάσταση, αλλά στο κομμάτι συνεργασίας, ο Σισέ δεν ήταν κακός ,αλλά δύο “πύργοι” στην άμυνα δεν μπορούν εύκολα να συνεργαστούν και ο Τζούρτζεβιτς των Σέρβων  δεν αστειεύεται και ο Χάσι θα περιμένει να δει αν μπορεί να υπολογίζει σε Ρέτσο η Μποτία, προκειμένου ένας από τους δύο  να παίξει και να μην χρειαστεί να χαλάσει η καλή μαγιά  που δημιουργείται στη μεσαία γραμμή με Οφόε και Ρομαό, με τον Τογκολέζο να αγωνίζεται στο β μέρος στην άμυνα ως παρτενέρ του Νικολάου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button