ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο μυαλό του Βασίλη Βούζα

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της χρυσής 92χρονης ιστορίας του. Η ομάδα έχει φτάσει πολλές φορές ψηλά στην Ευρώπη και πάντα θα περιμένουμε το κάτι παραπάνω, γιατί έτσι έχουμε μάθει.

Όμως, υπάρχει ένας άνθρωπος για τον οποίο το εν λόγω παιχνίδι είναι σίγουρα η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Κι ας μας πείτε… γραφικούς που το επαναλαμβάνουμε, η μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι την επόμενη. Ο λόγος για τον Βασίλη Βούζα.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στην Κωνσταντινούπολη και πλέον μένει να φανούν εντός των τεσσάρων γραμμών. Το πλάνο, οι σκέψεις, η διάθεση, η υπομονή, η προσήλωση, όλα…

Ο κόουτς όπως είπαμε βρίσκεται μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του μέχρι την επόμενη. Ο ίδιος όπως τον έχουμε μάθει, είναι φειδωλός στα λόγια, αλλά ιδιαίτερα έξυπνος προκειμένου να μπορεί να κατασταλάξει σε ένα πλάνο.

Κι όμως, αυτή τη φορά ο Βασίλης Βούζας έχει καταλήξει σε όλα εκτός από ένα! Κι αυτό είναι η ενδεκάδα! Κάτι που θα το αποφασίσει στο τέλος.

Οι επιλογές του Έλληνα τεχνικού αφορούν δύο πλάνα. Ένα που χαρακτηρίζεται ως η πεπατημένη και ένα που έχει στόχο τα… μετόπισθεν.

Τι σημαίνει αυτό. Η πρώτη σκέψη αφορά τους Λεαλι, Φιγκέιρας, Σισοκο, Μποτία, Ρέτσο, Καμπιάσο, Ρομαό, Φορτούνη, Μανθάτη, Ελιουνούσι και Καρίμ. Ομάδα δηλαδή άκρως… “προβλεπέ”, όπως και στον πρώτο αγώνα.

Η δεύτερη σκέψη έχει σαν στόχο να παίξει η ομάδα όπως έπαιξε με τον Ατρόμητο και να έχει μπροστά τρεις γρήγορους και τρία αμυντικά χαφ να προσέχει τα μετόπισθεν. Τουτέστιν, η ενδεκάδα θα περιλαμβάνει Λεάλι, Φιγκειρας, Σισοκο, Μποτία, Ντα Κοστα, Ρέτσο, Καμπιασο, Μάρτινς ή Φορτούνη, Μανθάτη, Ελιουνούσι και φορ τον Σεμπά.

Αυτά όμως θα ξεκαθαρίσουν λογικά τις τελευταίες ώρες πριν το παιχνίδι. Μέχρι τότε, υπομένουμε, μιας και η ώρα δεν περνά με τίποτα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button