ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στους τελικούς με «σκούπα»!

Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα και απ.ο το Βραχάτι επικρατώντας 3-0 σετ του Παμβοχαίκού και προκρίθηκε με «τσέκαρε» το εισιτήριο της πρόκρισης για τους τελικούς της Volley League με 3-0 στις νίκες.
Επίδειξη δύναμης πραγματοποίησε στην Βόχα ο Ολυμπιακός θριαμβεύοντας 0-3 σετ του Παμβοχαϊκού (19-25, 23-25, 20-25).

Οι «ερυθρόλευκοι» αποδίδοντας εκπληκτικό βόλεϊ, επέστρεψαν στους τλεικούς της Α1 μετά το περυσινό διάλειμμα, θεπικρατώντας με 3-0 νίκες της ομάδας του Ισθμού και πλέον … ετοιμάζονται πυρετωδώς για την επιστροφή τους στον θρόνο του ελληνικού βόλεϊ, όπου θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας τον νικητή του άλλου ζευγαριού ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Με «μπροστάρηδες» Αγκάμεζ, Τσούπκοβιτς!

«Φουριόζος» ξεκίνησε ο Θρύλος τον τρίτο ημιτελικό με τον Παμβοχαίκό.

Με τους Αγκάμεζ και Τσούπκοβιτς να ηγούνται στο σκοράρισμα και τον Κοκκινάκη να ακολουθεί, ο Ολυμπιακός αποδίδοντας εξαιρετικά σε άμυνα κι επίθεση βρέθηκε να προηγείται 7-12 και να αποκτά σημαντικό προβάδισμα από τους πρώτους πόντους επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό του.

Με δύο συνεχόμενους πόντους του Λίμπερμαν Αγκάμεζ, ο Ολυμπιακός έκλεισε το δεύτερο τεχνικό τάι άουτ προηγούμενος 9-16 θέτοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 13-18, αλλά σ’ εκείνο το σημείο πήραν μπροστά Μενέλαος Κοκκινάκης και Άθος Κόστα. Με όπλο το πολύ αποδοτικό μπλοκ,. Ο Ολυμπιακός «όρθωσε» τείχος μπροστά από το τερέν του κι έτσι κατέκτησε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 19-25.

«Μάχη» στο δεύτερο σετ και 0-2

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός μπήκε εξίσου δυνατά και με πόντους από τους Τσούπκοβιτς κι Αγκάμεζ βρέθηκε να προηγείται 6-9.

Οι γηπεδούχοι όμως δεν το έβαλαν κάτω. Βελτίωσαν αισθητά την υποδοχή τους, ενώ λιγόοτεψαν και τις άστοχες επιλογές τους στην επίθεση. Με πόντους των Τζελάτι και Σμιθ έμεναν πάντοτε κοντά στο σκορ και στην διεκδίκηση του σετ.

Ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ συνέχισε να οδηγεί τον Θρύλο και να παίρνει καθοριστικούς πόντους Με την συμπαράσταση των Κοκκινάκη και Τσούπκοβιτς, ο Θρύλος κατέκτησε και το δεύτερο σετ με 23-25 χάρη σε άψογα εκτελεσμένο πρώτο χρόνο του Άθος Κόστα.

 

Είχε ποιότητα κι έφτασε στην νίκη

Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός μπήκε με σαφή διάθεση να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Με διαδοιχκούς πόντους των Σουλτανόπουλου και Κοκκινάκη, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 6-8 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ.

Στην συνέχεια το μπλοκ των παικτών του Σλόμπονταν Μπόσκαν λειτούργησε υποδιγματικά , με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται 8-13, για να φτάσουμε στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 12-16. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με άσο του Μπατατζίμ μείωσαν σε 14-16.

Σ’ αυτό το σημείο, όμως «μίλησε» ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ. Με δύο καθοριστικούς πόντους του Κολομβιανού διαγώνιου, ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμά του με 16-18, για να φτάσει στο 17-21 με άσο του Κοκκινάκη και στην κατάκτηση του σετ με 20-25 χάρη σε σερβίς του Τζελάτι στο φιλέ.

Τα σετ: 19-25, 23-25, 20-25.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button