ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟ

Στον τελικό οι «χρυσοί» κορίτσαροι!

Το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στον Βόλο, τσέκαρε η Εθνική Νέων Γυναικών, που θριάμβευσε της Ολλανδίας με 7-6 έπειτα από συγκλονιστική μάχη. Το Σάββατο (20:00) κόντρα στην Ρωσία θα παλέψει για το χρυσό.

 

Την πρόκρισή της στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το οποίο διεξάγεταις τον Βόλο πανηγύρισε πανάξια η Εθνική Νέων Γυναικών η οποία επιβλήθηκε με7-6 της Ολλανδίας έπειτα από ένα συγκλονισιτό ημιτελικό, που …έκοψε την ανάσα!

Οι παίκτριες του Σταύρου Λεάνδρου έδειξαν χαρακτήρα και παρά το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης βρίσκονταν πίω στο σκορ. , δεν το έβαλαν κάτω και με επική αντεπίθεση στα δύο τελευταία οκτάλεπτα έκαννα την ανατροπή και πήραν θέ΄ση για τον σαββατιάτικο τε΄λικό, όπου στις 20:00 θα αναμετρηθού με τη Ρωσία, με φόντο την Παγκόσμια πρωτιά!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε μουδιασμένα και έδωσε την ευκαιρία στις αντιπάλους να προηγηθούν με 2-0, όμως η Ελένη Ξενάκη «απάντησε» για το 2-2

Οι Ολλανδέζες αποδείχθηκαν ψύχραιμες κι έκλεισαν το δεύτεορ οκτάλεπτο προηγούμενε ςμε 4-3,ωστόος η συνέχεια ανήκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα

Η Πλευρίτου ήταν αυτή που ισοφάρισε σε 5-5, ενώ η Πρωτόπαπα έδωσε για πρώτη φορά τα ηνία του σκορ στην Ελλάδα (6-5).

Με τον κόσμο στο πλευρό τους τα κορίτσια βρήκαν απάντηση και στην ισοφάριση της Σλίκινγκ στην αρχή της τελευταίας περιόδου, με την Νικόλ Ελευθεριάδου να σημειώνει το νικητήριο γκολ, χαρίζοντας στην «γαλανόλευκη» το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, μέσα σε αποθέωση!

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 3-2, 3-1, 1-1

ΕΛΛΑΔΑ (Στέφανος Λέανδρος): Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Β., Ξενάκη 3, Πρωτοπαπά 2, Πάτρα, Μιχαηλίδου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σελετοπούλου, Μαυρωτά, Δουρέκα.

 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ευάγγελος Δουδέσης): Κούντερς, Φόρβελτ, Σλίκινγκ 2, Μπόσβελτ, Κένινγκ 1, Ρόζεμπομ, Μίλντερ, Κούπμαν 1, Γιάουστρα, Κούλχας, Τεν Μπρουκ, Ρόχε 2, Μπάους.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button