ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στον πυρετό της δόξας και του Τζόλε! (vid)

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2002 ο Ολυμπιακός ταπείνωσε με το επιβλητικό 6-2 την φιναλίστ του Champions League στην Ριζούπολη στην πρεμιέρα των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με μία από τις πιο ευρείες και επιβλητικές νίκες του Ολυμπιακού στην ευρωπαϊκή του ιστορία, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη χρονικά για τον Αυτοκράτορατης Ελλάδας η σημερινή ημερομηνία.

Συμπληρώνονται κιόλας 15 χρόνια από εκείνη την μαγική βραδιά, όπου ο Θρύλος με τον Τάκη Λεμονή στην άκρη του πάγκου του, συνέτριψε με το εντυπωσιακό 6-2 την Μπάγερ Λεβερκούζεν στην Ριζούπολη, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League, αφήνοντας άφωνη ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι «ασπιρίνες», που προέρχονταν από την συμμετοχή τους στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, την προηγούμενη σεζόν, ακόμη …πονοκεφαλιάζουν, όταν φέρνουν στην μνήμη τους εκείνο το αξέχαστο ματς!

Οι Γερμανοί έκαναν το … λάθος να προηγηθούν στο σκορ στο 22′, όμως η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά και μόνο στον Θρύλο, ο οποίος με ηγέτη έναν μοναδικό Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, που πέτυχε το παρθενικό χατ-τρικ στην ευρωπαϊκή του παρουσία, ενώ αγωνιζόταν με 39 πυρετό, ανάγκασαν τους αντιπάλους τους να υποκλιθούν στο μεγαλείο και την ξεκάθαρη ανωτερότητά τους!

Στο 27′ το ματς ήρθε στα ίσα με τη βοήθεια της… πλάτης του Κλάινε, μετά από κεφαλιά του Τζιοβάνι, γοια να έρθει στο 38’ ο Στέλιος Γιαννακόπουλος να γράψει το 2-1 με πλασέ έπειτα από σσυστημένη σέντρα του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και να βάλει φωτιά στις εξέδρες!

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον Θρύλο να προηγείται με 3-1, αφού στο 44’ ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έβαλε την προβολή του στο πρώτο δοκάρι μετά από σέντρα από τα δεξιά του Πατσατζόγλου πετυχαίνοντας το πρώτο από τα τρία συνολικά του τέρματα!

Ο εμβληματικός αρχηγός των Πειραιωτών έκανε στο 64′ το 4-1 από την άσπρη βούλα και στο 73′ το 5-1 υπογράφοντας (με τρομερή σόλο ενέργεια) χατ-τρικ, ο Σνάιντερ μείωσε στο 78′ σε 5-2 και ο Παρ Ζέτεμπεργκ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 87′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ολυμπιακός (Λεμονής): Eλευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Άντζας, Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος (83′ Οφορίκουε), Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς (90′ Ντρασένα), Ζε Ελίας, Ζέτεμπεργκ, Ζιοβάνι (86′ Αλεξανδρής)

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Τόπμελερ): Γιούριτς, Λούσιο, Ζίφκοβιτς, Σίμακ, Μπαστούρκ, Μπάλιτς (71′ Οζίγκουε), Βράνιες, Σνάιντερ, Νόιβιλ, Ράμελοβ, Κλάινε (51′ Μπρντάριτς).

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές εκείνου του ονειρικού αγώνα στο παρακάτω video

Σχετικά Άρθρα

Back to top button