Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στήνει «μπλόκο» με Λεμονή στον Ναό! (Videos)

Για τέταρτο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι του στο Champions League o Ολυμπιακός με τον Τάκη Λεμονή στην άκρη του πάγκου του κράτησε το «μηδέν» στα μετόπισθεν. Είχαν προηγηθεί τα παιχνίδια κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης (0-0), Βέρντερ Βρέμης (3-0) και Τσέλσι (0-0).

«Τρέλανε» ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη ο Ολυμπιακός με την «λευκή» ισοπαλία που απέσπασε απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πολύ περισσότερο για τον τρόπο με τον οποίο οι πρωταθλητές Ελλάδας κοίταξαν κατάματα την παρέα του Λιονέλ Μέσι.

Οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν περίτρανα ότι έχουν ανεβάσει πάρα πολύ επίπεδο, αναγκάζοντας μία ομάδα που έχει μπάτζετ μερικές εκατοντάδες εκατ. ευρώ να υποκλιθεί στο μεγαλείο του και το κυριότερο να μην καταφέρει να σκοράρει για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια στο σύνολο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων!

Ακόμη όμως μεγαλύτερη εντύπωση έχει προκαλέσει μία αξιοζήλευτη επίδοση, που έχει να επιδείξει ο Τάκης Λεμονής στα εντός έδρας παιχνίδια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά το ρεκόρ που έχει δημιουργήσει στους τέσσερις τελευταίους χρονικά εντός έδρας αγώνες στο Champions League, όπου έτυχε να βρεθεί στην άκρη του «ερυθρόλευκου» πάγκου! Αυτή που τον θέλει να μην δέχεται γκολ σε κανέναν από τους τέσσερις τελευταίους χρονικά εντός έδρας  αγώνες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Όπως επίσης και ο τρόπος με τον οποίο «μπλοκάρει» συλλόγους, που έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκά τρόπαια, ή ακόμη έχουν φτάσει μέχρι και σε τελικούς των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων!

Το σερί ξεκίνησε στην φάση των ομίλων της περιόδου 2007-08 του Champions League. Στην θρυλική πορεία προς την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός είχε κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Βέρντερ Βρέμης και Λάτσιο. Σ’ έναν όμιλο, όπου οι πρωταθλητές Ελλάδας πανηγύρισαν τα δύο πρώτα τους «διπλά» σε φάση ομίλων σε Βρέμη (1-3)  και «Ολίμπικο» (1-2)

Το 0-0 με την Ρεάλ Μαδρίτης

Το πρώτο ματς όπου ο Ολυμπιακός με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο του ανάγκασε στο … απόλυτο «μηδέν» τους αντιπάλους του, μας βρίσκει στις 6 Νοεμβριου του 2007.

Και τί αντίπαλο… Την Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία υποχρέωσε στο «στείρο» 0-0 κάνοντας ένα ακόμη ημαντικό βήμα για την πρόκρισή του.

 

Το 3-0 πρόκρισης επί της Βέρντερ Βρέμης

Η δεύτερη φορά ήταν στις 11 Δεκεμβρίου του 2007. Στον «τελικό πρόκρισης» με την Βέρντερ Βρέμης, Οι Γερμανοί μποροί να δήλωναν αποφασισμένοι για …διπλό πρόκρισης κι εξιλέωσης,, όμως ο Ολυμπιακός τους «καθάρισε» σαν αυγό με 3-0 και πανηγύρισε μία παληκαρίσια πρόκριση!

Δύο γκολ είχε σημειώσει ο Ιεροκλής Στολτίδης (11’, 73’), ενώ ενδιάμεσα ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς με κεφαλιά – δυναμίτη είχε γράψει στο 70’ το 2-0.

 

Το 0-0 κόντρα στην Τσέλσι

Στις 19 Φεβρουαρίου του 2008 ο Ολυμπιακός φιλοξένησε στον Ναό την πανίσχυρη Τσέλσι στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του Champion League. Στην πορεία των «Μπλε» του Λονδίνου μέχρι τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που είχε διεξαχθεί στην Μόσχα.

Με εξαιρετική διαχειριση, ο Ολυμπιακός δεν κινδύνευσε σχεδόν καθόλου κι έτσι το 0-0 σημάδεψε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Για να ολοκληρωθεί το εκπληκτικό «καρέ» στην χθεσινή αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα των Λιονέλ Μέσι, Λουίς Σουάρες και Ιβάν Ράκιτιτς…

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές και των τεσσάρων αυτών αναμετρήσεων.

https://youtu.be/eeOJIuC5KIs

https://youtu.be/lpvkKFXVMDg

https://youtu.be/H1NaDtewHjM

https://youtu.be/tZyfPPmCtps

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button