ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σοβαρός- βελτιωμένος -νικητής

Ενας Ολυμπιακός σαφέστατα πιο βελτιωμένος από τα δύο τελευταία του παιχνίδια, με πολύ προσοχή σε άμυνα και επίθεση ,επικράτησε με 1-0 της Γκεζτέπε στο τελευταίο φιλικό της προετοιμασίας του στην Ολλανδία.  Εξαιρετικοί Μασούρας,Λάζαρος,Χατζισαφί και Καρίμ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Χουτεσιώτη.Απο δεξιά προς αριστερά βρέθηκαν οι Μασούρας,Νικολάου,Σισέ,Κούτρης. Αμυντικά χαφ οι Χατζισαφί και Ανδρούτσος ,με το Φετφατζίδη δεκάρι, Πάρντο-Λάζαρο στα άκρα ,δεξιλα και αριστερά αντίστοιχα και τον Καρίμ προωθημένο.

Mετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος , δημιουργώντας  φάσεις , εκ των οποίων η πρώτη ουσιαστική ,στο 12 ,ήταν και γκολ. Από κόρνερ του  Φετφατζίδη, o Σισέ έπιασε κεφαλιά, ο Καρίμ νέα κεφαλιά που χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια, ο Λάζαρος σκόραρε για το 1-0 στο 13.

Δύο λεπτά, μετά , ο Λάζαρος, που ήταν πολύ ορεξάτος, εκτέλεσε φάουλ που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και τον  Τούρκο κίπερ να κάνει υπερπροσπάθεια.

Το πείραμα  με τον Χατζίσαφί ,αμυντικό χαφ , δούλευε καλά, όπως και το τρανζίσιον με τον Μαρτίνς να ζητάει από τους παίκτες του να πιέζουν ψηλά, να μην δίνουν χώρους  και να βγαίνουν γρήγορα στις αντεπιθέσεις. Σε μία τέτοια περίπτωση,  στο 25, ο Λάζαρος έβγαλε για τον Καρίμ, αλλά ο Ιρανός ,αφού έκανε πολλές προσποιήσεις δεν έδωσε για τον Πάρντο με το σουτ που έκανε να στέλνει τη μπάλα άουτ.

To πρώτο ημίχρονο έληξε στο 1-0 ,με τον Ολυμπιακό να είναι καλύτερος  και να βγάζει πράγματα που θέλει ο Μαρτίνς.

Στην συνέχεια και το Β ημίχρονο , η Τουρκική ομάδα προσπάθησε να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή της, , ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να πιέσει ψηλά , αλλα πολλές φορές  στις επιστροφές έκανε λάθη(Πάρντο,Ανδρούτσος,Κούτρης),ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε μία  σπουδαία ευκαιρία με τον Καρίμ ,που σε αντεπίθεση, κέρδισε τις κόντρες  ,αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κίπερ των Τούρκων.

Οι Τούρκοι, μέχρι και το 73, είχαν δύο τελικές, αλλά σε εκείνο το λεπτό τις έκαναν μαζεμένες, με την κεφαλιά του Χαντα να διώχνει ο Χουτεσιώτης και  στη συνέχεια η μπαλα πήγε κόρνερ, που έδιωξε  η άμυνα. Εν συνεχεία και πάλι ο Χαντά έπιασε κεφαλιά ,η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 76 , ο Ολυμπιακός ,που ξεχυνόταν εξαιρετικά στην επίθεση, έβγαλε νέα ευκαιρία, με Φετφατζίδη να βγάζει για τον Καρίμ ,αλλά ο Ιρανός νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Γκεζτέπε.

Ένα λεπτό μετά ο Μάνος ,που μπήκε αλλαγή για τον Λάζαρο, έκλεψε τη μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο ,έκανε σουτ αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Γκεζτέπε έδιωξε.

H δεύτερη ουσιαστική  φάση  για τους Τούρκους έγινε στο 80, όταν  ο Καγιάν έκλεψε τη μπάλα από τον Φετφατζίδη, ο Χατζίσαφί δεν τον πρόλαβε αλλά στο τελειώμα του, ο Χουτεσιώτης ήταν εκεί.

Με τους Τούρκους να σκοράρουν στο 91, αλλά το γκολ του Χαντά ήταν οφσάιντ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button