ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σκορ και θέαμα στη Γλυφάδα!

 

 

 

 

Ένας Ολυμπιακός να τον… πιείς στο ποτήρι. Στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι του 2ου Olympiakos International Tournament, που διεξάγεται στο ΔΑΚ της Γλυφάδας, έδειξε πανέτοιμος για την επίσημη έναρξη των αγωνιστικών του υποχρεώσεων, επικρατώντας πανεύκολα με 96-35 της Εθνικής Νορβηγίας. Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη, στο πρώτο της φιλικό παιχνίδι όπου είχε όλα τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα στη διάθεσή της, έδειξε ότι φέτος θα κάνει μεγάλα πράγματα, μιας και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην αντίπαλό της, παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ.

Παράλληλα, οι αθλήτριες του Ολυμπιακού, έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, είχαν διάθεση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας στο συγκεκριμένο στάδιο της προετοιμασίας.

Στα του αγώνα, ο Ολυμπιακός έδειξε με το… καλημέρα τις άγριες προθέσεις του, παρά το γεγονός ότι μιλάμε ακόμα για αρχές Σεπτέμβρη, μιας περίοδο όπου όλες οι ομάδες βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας. Για να φανταστεί κανείς την διάθεσή που είχαν οι «ερυθρόλευκες» στην αναμέτρηση, φτάνει να δει τους πόντους που δέχθηκε ο Θρύλος, στο πρώτο δεκάλεπτο. Μόλις 9, ενώ πέτυχε 29. Με την Βικτόρια Μακόλι να κάνει άνω κάτω την ρακέτα των Νορβηγίδων, αλλά και τις Μάλτση και Καλτσίδου να είναι άξιες συμπαραστάτριες, ο Ολυμπιακός έφτασε να προηγείται με 30 πόντους στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (47-17) δείγμα της εξαιρετικής άμυνας που έπαιζαν οι «ερυθρόλευκες», ενώ όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, υπήρχε μεγάλη δημιουργία με τον Θρύλο να έχει στο πρώτο μέρος 16 ασίστ αλλά και 22 ριμπάουντ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς ολοκληρώθηκε το πρώτο, με τον Ολυμπιακό δηλαδή να είναι καταιγιστικός σε άμυνα και επίθεση και στο τρίτο δεκάλεπτο έφτασε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της σε όλη τη διάρκεια του ματς (56-17, κάνοντας ένα εντυπωσιακό σερί 16-0). Βέβαια όπως ήταν λογικό, στη συνέχεια υπήρξε και μια μικρή χαλάρωση από τις παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη, μιας και δέχθηκαν 13 πόντους στο συγκεκριμένο δεκάλεπτο.

Στην 4η και τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε το πόδι από το γκάζι, φτάνοντας μάλιστα σε κάποιο σημείο την διαφορά στο +61. Τελικά ο Θρύλος πήρε μια πανεύκολη νίκη με 96-35 και σήμερα θα αντιμετωπίσει την Uni Gyor στις 18:00 στη Γλυφάδα, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελένη Καπογιάννη): Μάζιτς 11, Σταμάτη 9 (3 τρ.), Χατζηνικολάου 1, Μάλτση 9 (2 τρ.), Σωτηρίου 12, Άντερσον 6, Μακόλι 24, Σπυριδοπούλου 7(1 τρ.), Μπαλτά, Καλτσίδου 17 (1 τρ.)

Εθνική Νορβηγίας (Γκούναρ Νέσμπο): Σελβίκ 6, Χεγκρένες, Τβέιτο, Χάλβορσεν 4 (1 τρ.), Φλάατεν, Σερτβέιτ 12 (3 τρ.), Χάρντι, Ραα 6, Φαλτς-Μόνσεν, Γκέντσο 2, Λάντσρεμ 3 (1 τρ.), Φέρεσταντ 2

Σχετικά Άρθρα

Back to top button