ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σισέ:«Θα πετύχουμε όλους τους στόχους μας»

Σίγουρος οτι ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να πετύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει είναι ο  Παπέ Αμπού Σισέ.

Ο Σενεγαλέζος αμυντικός μίλησε στο match programme του αγώνα με τη Ντουντελάνζ και αναφέρθηκε τόσο στο ματς με την ομάδα από το Λουξεμβούργο, όσο και στο πρωτάθλημα, που αποτελεί τον μεγάλο στόχο των Πειραιωτών.

Έχεις παίξει φέτος με διαφορετικούς παρτενέρ, στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Πως βλέπεις τις αλλαγές στα στόπερ;

Τον Βούκο (σ.σ. Γιάγκος Βούκοβιτς) τον ήξερα από πέρυσι, εννοείται. Ήξερα το ταλέντο του και τι είναι ικανός να κάνει, αν λυνόταν και ένιωθε την αυτοπεποίθηση που του αρμόζει. Ξέρω και τον Νικολάου, φυσικά. Τα υπόλοιπα παιδιά τα γνώρισα φέτος και πιστεύω ότι είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές. Ο καθένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και είναι δουλειά μας, όπως και του προπονητή μας, να ταιριάξουμε αυτά τα χαρακτηριστικά των συμπαικτών μου και τα δικά μου, στα παιχνίδια που δίνουμε. Αυτό, πάντα, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε αγώνα και του κάθε αντιπάλου.

Και εσύ, αλλά και όλα τα παιδιά, έχετε πάρει και παίρνετε τις ευκαιρίες σας. Θεωρείς ότι σας βοηθάει αυτό το rotation που γίνεται;

Μια ομάδα χρειάζεται ένα σταθερό κορμό, αλλά από εκεί και πέρα, οφείλει να αξιοποιεί όλους τους παίκτες που υπάρχουν στο έμψυχο δυναμικό. Ο κ. Μαρτίνς το κάνει αυτό και δίνει ευκαιρίες σε όλους. Δεν είναι παράλογο να παίζουν άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, αφού όπως είπα, χρειάζεται ένας σταθερός κορμός, προκειμένου η ομάδα να «δέσει». Πέραν αυτού, όλοι οι παίκτες πρέπει να παίρνουν και παίρνουν ευκαιρίες, ώστε να μπορούν να δείξουν ότι είναι σε θέση να βοηθούν την ομάδα και όχι απλώς να είναι… διακοσμητικοί στο ρόστερ.

Ο ανταγωνισμός στη θέση του στόπερ πως σε βοηθά;

Κοιτάζω να μαθαίνω απ’ όλα τα παιδιά. Είμαστε ένα αρκετά νεανικό σύνολο στο σέντερ μπακ. Ο… γηραιότερος είναι ο Βούκο, που είναι μόλις 30 ετών. Έμπειρος και με τεράστιος πάθος. Όλα τα παιδιά έχουν κάτι να δώσουν. Ταχύτητα, ύψος, άλμα, τοποθέτηση, ο καθένας μας έχει το δυνατό και το αδύνατό του σημείο, αλλά το σημαντικό είναι ότι όλοι μαζί δουλεύουμε ως ομάδα, για να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι! Ο ανταγωνισμός είναι πάντα καλός, αρκεί να γίνεται σε αθλητικά πλαίσια, όπως μεταξύ μας στον Ολυμπιακό. Προσωπικά αισθάνομαι ότι με ωθεί μπροστά.

Πάμε λίγο στο αποψινό ματς. Στο Λουξεμβούργο έγινε το πρώτο βήμα, πάμε απόψε για ακόμη ένα σημαντικό τρίποντο;

Βεβαίως. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ακόμη μία νίκη στον όμιλο και να διεκδικήσουμε με σθένος την πρόκριση στην επόμενη φάση. Έχουμε δύσκολους αντιπάλους, δεν είμαστε δίχως ανταγωνισμό, αλλά έχουμε μία πραγματικά καλή ομάδα, με όνομα και ιστορία στην Ευρώπη, ικανή να πάρει αυτό που ζητά. Δηλαδή, την πρόκριση. Θέλουμε να κερδίσουμε ξανά την Ντουντελάνζ, όπως το κάναμε και στο Λουξεμβούργο πριν από 15 ημέρες, ώστε φτάνοντας στους 7 πόντους να πατήσουμε γερά για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό στις τελευταίες δύο αγωνιστικές.

Περιμένεις διαφορετική Ντουντελάνζ, απ’ ότι στο προηγούμενο ματς;

Ναι, νομίζω τώρα θα μας έχουν διαβάσει ακόμη καλύτερα. Αλλά και εμείς θα έχουμε άλλη προσέγγιση στο ματς. Ακόμη πιο επιθετική, με περισσότερη κατοχή και κυκλοφορία, απ’ ότι είχαμε στο Λουξεμβούργο.

Μα και εκεί ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και δεν απειλήθηκε καθόλου.

Πράγματι, αλλά δεν έχει σημασία. Μπορούμε και πρέπει να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι, όπως είπα πιο πάνω. Την εικόνα που δείξαμε στο Λουξεμβούργο, οφείλουμε να την κάνουμε ακόμη καλύτερη και να την σταθεροποιήσουμε σε συχνότητα και διάρκεια. Όπως είπα ξανά είμαστε καλή ομάδα, θέλουμε βέβαια χρόνο, για να δέσουμε ως σύνολο και να παρουσιάσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας!

Πέραν της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League, ποιοι είναι οι άλλοι στόχοι του Ολυμπιακού;

Πρώτος παραμένει πάντοτε το πρωτάθλημα. Δεν έχουμε την… άνεση να επιλέγουμε παιχνίδια, στον Ολυμπιακό πρέπει να κερδίζεις από τα ντέρμπι, μέχρι τα φιλικά με την ομάδα Νέων! Ωστόσο στο μυαλό όλων μας προβάδισμα έχει πάντοτε το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός οφείλει να τερματίζει πρώτος, όχι γιατί έχουμε… συμβόλαιο με την επιτυχία, αλλά γιατί είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, σε ιστορία, διακρίσεις και τίτλους! Αυτό και μόνο οφείλει να ωθεί τον Ολυμπιακό, να είναι στην πρώτη θέση, στο τέλος της σεζόν!

Η διαφορά από την κορυφή στο πρωτάθλημα, καλύπτεται;

Ναι! Και στην Τούμπα μπορούμε να κερδίσουμε, αλλά και οποιονδήποτε αντίπαλο βρούμε μπροστά μας. Είμαστε η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, αλλά σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, λόγου χάρη, χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο για να «δέσουμε». Και μην ξεχνάς, είναι ακόμη πολύ νωρίς στη σεζόν… Και να την καλύψουμε τη διαφορά στο πρωτάθλημα μπορούμε και να την ξεπεράσουμε και να κάνουμε δικό μας τον τίτλο!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button