ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Σημαντικό ότι αντιδράσαμε σωστά”

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Τάκης Λεμονής μετά την νίκη 2-1 επί του Λεβαδειακού. Ο τεχνικός των πρωταθλητών υπογράμμισε πως αποδόθηκε κατά κάποιο τρόπο μία ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, ενώ παραδέχθηκε πως κάποια πράγματα τόσο στον επιθετικό όσο και στον αμυντικό τομέα αρχίζουν να του αρέσουν.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει από τα σχόλιά του η αντίδραση της ομάδας μετά το 1-1 που είχε υπομονή και κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες εκ νέου και να πάρει το “τρίποντο”.

Κλείνοντας εξέφρασε την θλίψη του για την ανείπωτη τραγωδία στην Δυτική Αττική με τις φονικές πλημμύρες που κόστισαν την ζωή σε 19 συνανθρώπους μας, ενώ αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία της πρωτοβουλίας του Ολυμπιακού να βοηθήσει με υλικά αγαθά τους πληγέντες. Στο τέλος ευχήθηκε να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα, κάτι που είναι ασφαλώς ευχή όλων μας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάκη Λεμονή:

Για αν αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη:

“Ναι. Έχει διάφορες αναγνώσεις το παιχνίδι. Αν το δούμε συνολικά είμαι ευχαριστημένος πολύ που δημιουργήσαμε πολλές και καλές φάσεις στην εστία του Λεβαδειακού. Όπως ξέρετε, είναι μία ομάδα που δύσκολα δέχεται ευκαιρίες και γκολ. Εμείς από πλευρά μας, δεν είχαμε τα γκολ που θέλαμε. Όταν ισοφαριστήκαμε το πρόβλημα μας ήταν καθαρά το ψυχολογικό. Όμως είναι πολύ σημαντικό το διαχειριστήκαμε σωστά, είχαμε υπομονή, κάναμε εκ νέου φάσεις και σκοράραμε. Κι αυτό είναι που κρατάω. Την καλή αντίδραση και το πως διαχειριστήκαμε την κατάσταση μετά το 1-1.

Αν ήταν το πιο “γεμάτο” παιχνίδι του Ολυμπιακού από την μέρα που ανέλαβε την ομάδα:

“Προσπαθούμε από την αρχή να έχουμε στο παιχνίδι μας πολλές οργανωμένες επιθέσεις και καλά σχεδιασμένες. Μου άρεσε ότι κρατήσαμε την υπομονή μας στο παιχνίδι θέσεων. Είχαμε καλές τοποθετήσεις. Μας έλειψε απλά η τελική προσπάθεια. Είμαι ευχαριστημένος γιατί δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις”.

Αν βλέπει πρόοδο που θέλει:

“Υπάρχει πρόοδος. Και σήμερα, αν δούμε ότι ο Λεβαδειακός είναι ομάδα αντεπιθέσεων, μέχρι τη στιγμή της ισοφάρισης, δεν δεχτήκαμε καμία φάση. Είναι σημείο στο οποίο δίνω μεγάλη σημασία γιατί στην αρχή αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα. Χάσαμε λίγο την αυτοσυγκέντρωσή μας γιατί ήταν ψυχρολουσία το 1-1. Αλλά ειλικρινά μου άρεσαν κάποια δείγματα που βλέπω στο αμυντικό και το επιθετικό κομμάτι της ομάδας.

Αν έχει μιλήσει με τον Οτζίτζα – Οφόε ύστερα από το περιστατικό της διάρρηξης:

“Μετά το πρώτο σοκ μιλήσαμε, γιατί είναι μεγάλο σοκ να μπουν στο σπίτι σου διαρρήκτες, ειδικά αν έχεις γυναικα και μικρό παιδί. Είναι πολύ δύσκολο. Ο χρόνος κυλάει υπέρ μας και πιστεύουμε πως θα ηρεμήσει ο Οτζίτζα. Και επίσης πιστεύουμε πως θα τον έχουμε κοντά στην ομάδα. Θέλω να το πιστεύω. Σήμερα δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή γιατί είχε ένα πρόβλημα στην γάμπα του. Δεν ήταν για το άλλο περιστατικό. Με την Σπόρτινγκ, πιστεύω θα τον έχουμε έτοιμο.

Αν υπήρχε η αναμέτρηση κόντρα στην Σπόρτινγκ στο μυαλό των ποδοσφαιριστών του.

“Όχι. Η ομάδα ήταν σοβαρή απόλυτα. Απλά θα συζητάγαμε διαφορετικά αν οι μισές ευκαιρίες είχαν γίνει γκολ. Χάσαμε λίγο την αυτοπεποίθηση μας αλλά αντιδράσαμε καλά. Θα ήθελα πιο δυνατό μπάσιμο στην αρχή του αγώνα. Μετά το 20λεπτο γίναμε αρκετά καλοί.”

Για τον Εμενίκε και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται:

“Θα ξέρουμε μετά από μία εβδομάδα γιατί θα ακολουθήσει ένα ειδικό πρόγραμμα προπονήσεων”.

Κλείνοντας, ο Τάκης Λεμονής αναφέρθηκε στο θέμα που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα και δεν είναι άλλο από τις φονικές πλημμύρες που κόστισαν την ζωή σε 19 συνανθρώπους μας:

“Συζητάμε για ποδόσφαιρο αλλά είμαστε συγκλονισμένοι με αυτό που έγινε. Τα λόγια δεν προσφέρουν καμία παρηγοριά, το ξέρω. Είναι κάτι πολύ δύσκολο και πραγματικά ευχόμαστε από καρδιάς να μην ξανασυμβούν τέτοια πράγματα που όμως, δυστυχώς, τα βλέπουμε διαρκώς μπροστά μας. Και θέλω να ευχαριστήσω και την ομάδα μας για την σπουδαία πρωτοβουλία να βοηθήσει τους πληγέντες με κάποια υλικά αγαθά. Ευχόμαστε, να μην ξαναέχουμε τέτοιες ιστορίες”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button