Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Σημαντικό να διαφυλάξουμε την έδρα μας!»

sfairopoulos

Στις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης με την Αναντολού Εφές αναφέρθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπυλος δίνοντας σύνθημα νίκης.

Πανέτοιμος και με την αυτοεποίθηση στα ύψη, απόρροια της εμφατικής του νίκης επί του Παναθηναϊκού, θα ριχτεί στην μάχη ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αναντολού Εφές το απόγευμα της Πέμπτης (20/10-19:45) για την δεύτερη αγωνιστική της νέας Ευρωλίγκα

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, εστίασε στην σημασία του αυριανού αγώνα, που θα είανι και ο πρώτος εντός έδρας για τους πρωταθλητές Ελλάδας στην φετινή Ευρωλίγκα.

Επίσης, τόνισε ότι περιμενει να διαπιστώσει αγωνισιτκό πνεύμα από τους παίκτες του, ώστε να αυξηθούν κατακόρυφα οι πιθανότητες για την πρώτη φετινή νίκη του Ολυμπαικού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

«Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην Μαδρίτη. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο αντίπαλο. Μία ομάδα που ενισχύθηκε. Η Εφές έχει δείξει θετικά στοιχεία επιθετικού μπάσκετ. Έχει πλειάδα παικτών που στην καλή της μέρας μπορεί να σκοτώσει. Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί. Είναι μία ομάδα αθλητική που τρέχει στο γήπεδο. Θέλω να δείξουμε το μαχητικό μας πνεύμα. Είναι σημαντικό να διαφυλάξουμε την έδρα μας. Να μπούμε έτοιμοι στο ματς. Με την βοήθεια του κόσμου πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε.

Έχω ζητήσει από τους παίκτες να ξεχάσουν το ματς με τον Παναθηναϊκό. Έτσι όπως είναι οι υποχρεώσεις μας απαγορεύεται να μένεις στο προηγούμενο αποτέλεσμα. Όποιος το κάνει χάνει παραπάνω πράγματα. Πιστεύω πως η ομάδα δουλεύει με ηρεμία. Το ξέρουν και οι παίκτες. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε απερίσκεπτα ώστε να δώσουμε τον καλύτερα μας εαυτό μέσα στο γήπεδο. Βλέπουμε μόνο μπροστά, μόνο το επόμενο ματς, όχι παραπέρα».

Ερωτηθείς για το κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους» το πρόσφατο φιλικό με τη Αναντολού Εφές επί κρητικού εδάφους, ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας τόνισε τα εξής

«Μας βοηθά το γεγονός πως έχουμε αντιμετωπίσει την Εφές. Ήταν περίοδο προετοιμασίας, αλλά η Εφές μας έδειξε την δυναμική της. Μας είχε εγκλωβίσει. Παίρνοντας αφορμή από αυτό το ματς θα πρέπει να δούμε καλά τι πρέπει να κάνουμε σωστά ώστε να άρουμε την νίκη».

Όταν ρωτήθηκε για τον Πάτρικ Γιανγκ υποστήριξε τα παρακάτω:

«Ο Γιανγκ είναι ένας παίκτης ο οποίος μας δίνει και θα μας δώσει δύναμη μέσα στην ρακέτα όσο περνά ο καιρός. Σε λίγες βδομάδες θα είναι αγωνιστικά 100% έτοιμος. Όταν ένας παίκτης έρχεται από ένα μεγάλο τραυματισμό, του είναι δύσκολο να παίξει για αρκετό χρόνο. Είναι υγιής, απλά του λείπει η 100% φυσική κατάσταση. Οι αγώνες σίγουρα θα του κάνουν καλό. Όσο θα παίζει τόσο θα βελτιώνεται. Ο Γιανγκ ακόμη δεν μπορεί να παίξει πολύ σε διάρκεια. Σιγά-σιγά θα έρθει στο φυσιολογικό του επίπεδο».

Για το νέο σύστημα διεξαγωγής της Ευρωλίγκας:

«Η κάθε ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη για να κάνει μια καλή χρονιά για να μπει στα play off σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δηλαδή, αν δεν έχεις διάρκεια, δεν μπορείς να μπεις στα play off. Αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο, η διάρκεια, μετά να μπει στα play off και τα πικ να είναι στο Final Four και στα play off να είναι σε καλή φόρμα και στην Ελλάδα στους τελικούς. Οι αγώνες σε ετοιμάζουν για να γίνεσαι καλύτερος.

Η προπόνηση είναι οι αγώνες. Χρόνος για προπόνηση δεν υπάρχει. Σε δύο εβδομάδες θα δώσουμε τώρα έξι ματς. Αυτό δεν το έχουμε κάνει ξανά. Και είμαστε πολύ προσεκτικοί στο θέμα προπόνησης, διάρκειας έντασης.

Η ομάδα βελτιώνεται μέσα από τα παιχνίδια πλέον. Φυσικά υπήρξε μια περίοδος που προετοιμαστήκαμε με προπονήσεις. Πλέον χρόνος δεν υπάρχει. Και η προπόνηση είναι διαφοροποιημένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια σε αυτό το σημείο της χρονιάς. Πλέον μέσα από τους αγώνες η ομάδα θα γίνεται καλύτερη. Δεν υπάρχουν μέρες για ρεπό, δυστυχώς ή ευτυχώς η καθημερινότητα επιτάσσει  να είσαι καθημερινά στο γήπεδο. Για εμάς και τους παίκτες είναι χαρά να είμαστε στο γήπεδο. Όσο περνάει ο καιρός και οι μήνες, το ρεπό θα είναι πιο επιτακτικό και ίσως θα πρέπει να θυσιάζουμε κάποιες προπονήσεις για να ξεκουράζεται το μυαλό και να ξελαμπικάρουμε λίγο όπως λένε».

Ερωτηθείς για τις αγωνιστικές αδυναμίες της τουρκικής ομάδας ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απάντησε:

«Η Εφές παίζει φέτος πιο γρήγορα, είναι εμφανές. Θέλουν να σκοράρουν στο ανοιχτό γήπεδο. Αν καταφέρουμε να τους σταματήσουμε μέσω της άμυνας μας, θα τους βγάλουμε εκτός ρυθμού. Ξέρουμε τις αδυναμίες τους και εκεί θα τους χτυπήσουμε. Έχουμε το πλάνο μας».

Για την αποχώρηση του Αργύρη Πεδουλάκη από τον πάγκο του ΠΑΟ:

«Δεν είναι ωραίο να φεύγουν οι προπονητές από τις ομάδες. Αλλά αυτή είναι η μοίρα των προπονητών, αυτή είναι και η δική μου».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button