ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε κάνει να τα… αγαπάς!

osfperasit

Ο Ολυμπιακός χθες πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη στο βόλεϊ γυναικών επί του “αιωνίου” αντιπάλου Παναθηναϊκού σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που έσπασε καρδιές. Το ψυχικό σθένος της ομάδας οδήγησε σε μία επική ανατροπή με τις ερυθρόλευκες να φεύγουν νικήτριες από το “Μελίνα Μερκούρη”.

Ως εδώ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το ρεπορτάζ του χθεσινού αγώνα. Όμως δεν είναι. Γιατί αν ψάξουμε πίσω από αυτήν την νίκη θα βρούμε κι άλλες μεγάλες στιγμές που έχουν προσφέρει στον Ολυμπιακό στιγμές της δόξας του και στον κόσμο χαρές δικές του για αυτό και τον έχει μες στις καρδιές του.

Μπορεί να ακούγεται “ρομαντικό”, μπορεί και να είναι, αλλά τα τμήματα του Ερασιτέχνη διαπρέπουν με κάθε ευκαιρία και προχωρούν αργά και σταθερά στην καταξίωση, στους τίτλους. Ασφαλώς και δεν περιμέναμε την χθεσινή νίκη των κοριτσιών για να το πούμε. Εξάλλου έχουμε πολλά παρόμοια δείγματα από το συγκεκριμένο τμήμα και πολλούς τίτλους. Απλώς είναι κάτι τέτοιες νίκες που κάνουν τον φίλαθλο να αντιλαμβάνεται τι τεράστια βήματα έχουν γίνει από τον Ερασιτέχνη και τη καταπληκτική δουλειά γίνεται σε καθημερινή βάση.

Βόλεϊ ανδρών; Βόλεϊ γυναικών; ΟΚ στο πρώτο τμήμα πέρσι δεν κατάφερε η ομάδα να στεφθεί πρωταθλήτρια αλλά ποιος δεν πιστεύει πως φέτος αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί; Το πρώτο δείγμα ήρθε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όπου οι ερυθρόλευκοι έφεραν τούμπα τα πάντα και νίκησαν. Κάτι ανάλογο συνέβη και χθες με τα κορίτσια. Ολοταχώς για τίτλους δηλαδή!

Πόλο ανδρών; Πόλο γυναικών; Τι να πούμε εκεί; Ο Ολυμπιακός βρίσκεται… έτη φωτός μακριά από τους υπόλοιπους διώκτες του. Είναι αυτό που λέμε ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί και οι υπόλοιποι απλά συμμετέχουν. Θυμηθείτε πόσο άτυχη στάθηκε η ομάδα πέρσι τον Ιούνιο που έφτασε στον τελικό του Champions League. Όσο για τις γυναίκες τί να πούμε κάθε χρονιά. Κι αν υπάρχει κανείς που δεν θυμάται τι συνέβη στην Euroleague του 2015, τότε θα το θυμάται σίγουρα η Σαμπαντέλ! Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι ευρωπαϊκοί τίτλοι δεν θα αργήσουν να ξαναπιάσουν λιμάνι και στα αγωνίσματα του πόλο!

Μπάσκετ γυναικών; Κοιτάξτε εδώ τι γίνεται! Το εν λόγω τμήμα ιδρύθηκε το 1947 αλλά διέκοψε τη λειτουργία του την δεκαετία του 60. Πέρσι αναγεννήθηκε και κατέκτησε το ντάμπλ! Τα λέει όλα; Τα λέει!

Όλα αυτά είναι έργα και ημέρες Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Ενός Ερασιτέχνη ο οποίος φροντίζει να διατηρείται στην κορυφή της Ελλάδος ο Σύλλογος στα αθλήματα και να βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Αυτή η επιτυχία ανήκει τόσο στο έμψυχο δυναμικό των ομάδων όσο και στον Πρόεδρο Μιχάλη Κουντούρη, ο οποίος έχει γερές “πλάτες” όχι μόνον από τους οργανωμένους της Θύρας 7 αλλά και από σύσσωμο τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Πως λοιπόν αυτή η πορεία να μην κάνει τον κόσμο να αγαπήσει αυτά τα αθλήματα και να γεμίζει όλο και περισσότερο του το “Μελίνα Μερκούρη”, το Παπαστράτειο και όπου αγωνίζεται ο Ολυμπιακός. Πόσο μάλλον όταν και ο ίδιος ο Ερασιτέχνης μεριμνά για τους φιλάθλους του δίνοντας την δυνατότητα στα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη να παρακολουθούν δωρέαν αγώνες. Κίνηση που ακόμα κι αν δεν είχε γίνει, θα άξιζε κανείς να δώσει τα λίγα χρήματα που απαιτούνται για ένα εισιτήριο προκειμένου να δει την δουλειά που γίνεται και να φεύγει ευτυχισμένος από τα γήπεδα. Οι ομάδες αυτές έχουν αγαπηθεί και αξίζει να αγαπηθούν ακόμη περισσότερο! Γιατί έτσι ο Ολυμπιακός γιγαντώνεται ακόμη περισσότερο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button