Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πυροβολεί» στα ντέρμπι ο Ιντέγε! (Videos)

081459

Για πέμπτο ντέρμπι στον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ο διεθνής Νιγηριανός φορ του Ολυμπαικού βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, οδηγώντας τους πρωταθλητές Ελλάδας σε ισάριθμυς θριάμβους.

 

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Σε άνθρωπο των ντέρμπι αποδεικνύεται περίτρανα ο Μπράουν Ιντέγε!

Ο διεθνής Νιγηριανός φορ αναδεικνύει σε κάθε περίσταση τις εκτελεστικές του ικανότητες και οδηγεί και του ασφαλούς τον Ολυμπιακό προς την κατάκτηση του έβδομου συνεχόμενου τίτλου!

Μάλιστα, ο Ιντέγε, ο οποίος κόντρα στον Παναθηναϊκό, πανηγύρισε το έβδομο φετινό του τέρμα στην Super League, διατηρώντας το προβάδισμα ασφαλείας στον πίνακα των σκόρερς διεύρυνε τη εκπληκτική παράδοση σκοραρίσματος, που έχει δημιουργήσει απέναντι σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο 27χρονος χαρισματικός φορ συνδέθηκε με τα αντίπαλα δίχτυα για πέμπτο ντέρμπι στο πέρασμα των τελευταίων 13 μηνών, οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε ισάριθμους θριάμβους!

Η αρχή έγινε στις 4 Οκτωβρίου του 2015 στην Τούμπα, όταν στο 27ο λεπτό εκμεταλλεύθηκε τη συστημένη ασίστ του Κώστα Φορτούνη και με ψύχραιμο πλασέ είχε ανοίξει τον δρόμο στον Θρύλο για τον θρίαμβό του επί του ΠΑΟΚ με 0-2, με τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς να διαμορφώνει με κεφαλιά στο 36’ το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Μπράουν Ιντέγε ήταν από τους πρωταγνωιστές και σκόρερς στο εμφατικό 4-0 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στις 17 Οκτωβρίου του 2015 στον Ναό. Ο Νιγηριανός με όμορφη ενέγεια στο 68’ είχε γράψει το 2-0 σ’ εκείνο το χρονικό σημείο, θέτοντας τις βάσεις για τον θρίαμβο. Τα άλλα τέρματα των «ερυθρόλευκων» είχαν πετύχει οι Αλμπέρτο Μποτία (29’), Κώστας Φοροτύνης (75’,  92’ πεν.).

Το τρίτο …χτύπημα του Νιγηριανού μας φέρνει στις 13 Μαρτίου του 2016, όταν με ωραίο σκαφτό πλασέ στο 89’ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 σε βάρος του Παναθηναϊκού στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τα άλλα δύο τέρματα του Θρύλου είχαν πετύχει οι Εστέμπαν Καμπιάσο (38’0 και Μάνουελ Ντα Κόστα (87’).

 

Τα φετινά «χτυπήματα»

Το …τέταρτο χτύπημα του Νιγηριανού μας φέρνει στις 2 του περασμένου Οκτώβρη στο εμφατικό 3-0 επί της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Νιγηριανός στράικερ μόλις στο 7’ είχε γίνει ο τελικός αποδέκτης της μπάλας έπειτα από κινηματογραφικό συνδυασμό των Μάρτινς, Φορτούνη και την ασίστ του Σεμπά, γράφοντας το 1-0 μέσα σε αποθέωση. Θα ακολουθήσουν άλαλ δύο γκολ για την «αρμάδα» του Πάουλο Μπέντο με τους Αντρέ Μάρτινς (64’) και Κώστα Φορτούνη (79’), ώστε να γραφτεί το τελικό 3-0.

Για να φθάσουμε στην προχθεσινή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, όπου ο 27χρονος άσος εκμεταλλεύθηκε τη συστημένη εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη στο 44’ και με κεφαλιά- δυναμίτη διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Ας θυμηθούμε και τα πέντε γκολ του Μπράουν Ιντέγε στα νικηφόρα ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και  ΠΑΟΚ στα παρακάτω videos

https://youtu.be/IZ9dBnyFcyI

https://youtu.be/cxJHMOIHXXs

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button