ΔΙΑΦΟΡΑΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Σγουρόπουλος!

Τεράστια επιτυχία για το ελληνικό πινγκ πονγκ, με τον αθλητή του Ολυμπιακού να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων που διεξάγεται στην Πορτογαλία. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος, επικράτησε με 4-3 στον τελικό του Ρουμάνου Κριστιάν Πλετέα, που ήταν νούμερο 1 του ταμπλό και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Νωρίτερα ο αθλητής του Ολυμπιακού και της Εθνικής μας ομάδας, είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ του Ράρες Σίπος στον ημιτελικό.

Αναμφίβολα πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιτυχία για τον 17χρονο αθλητή. Αξίζει να θυμίσουμε ότι είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό Τοπ 10 παίδων πρόπερσι αλλά και το χρυσό στο Οπών νέων της Κροατίας, την περυσινή χρονιά.

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Σγουρόπουλο, αποτελεί και μια ιστορική διάκριση για το ελληνικό πινγκ πονγκ, που ποτέ στο παρελθόν είχε μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα στο θεσμό.

Ο Σγουρόπουλος προηγήθηκε με 3-1 σετ και έδειξε ότι θα καθαρίσει εύκολα τον τίτλο. Αλλά ο Ρουμάνος αντίπαλός του όχι μόνο ισοφάρισε σε 3-3 σετ αλλά προηγήθηκε και με 6-2 στο έβδομο και τελευταίο σετ. Ο Έλληνας αθλητής με σερί 6-0 προηγήθηκε με 8-6 για να πάρει τελικά το σετ με 12-10 και τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button