ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πρέπει όλοι να δουν τα λάθη τους»

16243

Συνολική είναι η ευθύνη όλων στον Ολυμπιακό για τον ντροπιαστκό αποκλεισαμό σύμφωνα με τον παλαίμαχο άσο Ηλία Πουρσανίδη.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Ο Ηλίας Πουρσανίδης υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές της ξέφρενης ευρωπαίκής πορείας του Θρύλου την περίοδο 1998-1999 όταν οι πρωταθλητές Ελλάδας έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά του Champions Leagu και για ένα … φύσημα του αέρα λίγο έλειψε να αποκλείσουν την μεγάλη Γιουβέντους των Ζιντάν, Ιντζάγκι, Ντάβιτς, Κόντε, Τοριτσέλι, Φεράρα και τόσων πολλών αστέρων και να προκριθούν στις τέσσερις κορυφαίε ςομάδες της «Γηραιάς Ηπείρου».

Ο παλαίμαχος διθνής άσος, που πανηγύρισε την κατάκτηση έξι συνεχόμενων πρωταθλημάτων τα ισάριθμα χρόνια, όπου τίμησε τα «ερυθρόλευκα» (1997-2003) σε συνέντευξη που παραχώρης στον «ΣΠΟΡ FM» δεν ..μάσησε τα λόγια του και τόνισε ότι για τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League  με ..θύτη την Χάποελ Μπεερ Σεβά η ευθύνη είναι συνολική!

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ο Ολυμπιακός ως μια «τεράστια ομάδα που είναι» -όπως τόνισε- μπορεί να βγει κερδισμένος από τον αποκλεισμό αυτό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Πουρσανίδη:

-Πως εξηγείται η εμφάνιση του Ολυμπιακού

«Το αγωνιστικό θέλει μεγάλη ανάλυση εάν βέβαια γνωρίζουμε τι συμβαίνει σε μια ομάδα. Εάν βγάλουμε στην άκρη το πόσο κακό είναι ο αποκλεισμός αυτός εγώ μένω, στο ότι εάν διαβαστεί σωστά ο αποκλεισμός αυτός θα αποτελέσει το καλύτερο χαρτί για να βελτιωθεί. Δεν λέω ότι έπρεπε να γίνει. Πιστεύω ότι με επιτυχίες που είχε, κάπου χαλάρωσε. Πληρώνει λάθη, όχι μόνο φετινά αλλά και τον παλαιότερων ετών. Εγώ θα έβλεπα θετικά τον αποκλεισμό αυτό. Οι ομάδες οι τεράστιες από τον τρόπο που διαχειρίζονται τα προβλήματά τους ξεχωρίζουν. Πώς θα το διαχειριστεί; Αυτό έχει σημασία να δούμε.

ια εμένα έχω πει ότι το σημαντικό σε μια ομάδα είναι ο προπονητής. Μέτριοι παίκτες μπορούν να αποδώσουν λόγω ενός προπονητή Ο Βίκτορ έχει εμπειρία από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού αλλά δεν ήταν εκείνος που έστησε την ομάδα. Θεωρώ οτι ο σημαντικό από όλα είναι να υπάρχει ψυχραιμία. Αλλαγές πρέπει να γίνουν. Ίσως να νομίζουν οι παίκτες ότι υπάρχει κάποιο άλλοθι και ρίχνουν εκεί ευθύνες.

Δεν μπορεί να μην φταίνε όλοι. Όπως και στις επιτυχίες έτσι και στις αποτυχίες είναι συνολική η ευθύνη. Πρέπει όλοι να δουν τα λάθη τους»…

-για την ομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη στα αποδυτήρια στους παίκτες:

«Δεν ξέρω εάν τα παιδιά που είναι στον Ολυμπιακό αντιλήφθηκαν 100% αυτό που εννοούσε ο πρόεδρος της ομάδας. Υπάρχουν λίγοι Έλληνες και λίγοι που γνωρίζουν τι σημαίνει Ολυμπιακός. Δεν θέλω να μειώσω το ρόστερ αλλά αυτό νομίζω πως συμβαίνει.

-για την κατάσταση του Φορτούνη:

«Ο Φορτούνης είναι ένας παίκτης με μεγάλο ταλέντο μπορεί να προσφέρει πολλά, αλλά ακόμη δεν είναι ο παίκτης που μπορεί να τραβήξει μόνος του μια ομάδα αν αυτή δεν τραβάει. Όχι δεν νομίζω. Ίσα-ίσα που μπορεί να χαθεί σε δύσκολες καταστάσεις».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button