ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πολύ σημαντική νίκη, αλλά υπάρχει μακρύς δρόμος!»

Την αξία της νικηφόρς πρεμιέρας στην νέα Ευρωλίγκα στάθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος.

 

Στις ιδιαιτερότητες, αλλά και την σημασία της νίκης επί της Μπασκόνια αναφέρθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος,

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος της αναμέτρησης του Ηρακλείου, εστίασε στην συνεισφορά όλων των παικτών που χρησιμοποιήθηκαν, ενώ τόνισε ότι ποτέ του δεν θέλησε να σταθεί στις απουσίες της ομάδας, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη του σε όλους τους παίκτες που απαρτίζουν το φετινό ρόστερ:

«Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη. Σε τέτοια ματς πρεμιέρας, είναι δύσκολο να είσαι γηπεδούχος. Παίζαμε εντός έδρας, αλλά στην Κρήτη. Όλοι οι άνθρωποι της Κρήτης μας βοήθησαν, αλλά δεν είναι η φυσική μας έδρα. Θέλω να ευχαριστήσω όσους ήρθαν στο γήπεδο και μας υποστήριξαν. Είναι καλό που τους ανταποδώσαμε την στήριξη, με την ικανοποίηση της νίκης. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους αρμόδιους για τη διεξαγωγή του αγώνα στην Κρήτη. Είχαμε σπουδαία φιλοξενία.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, ξεκινήσαμε λίγο νευρικά στα πρώτα πέντε λεπτά. Ωστόσο, φέραμε το ματς στα στάνταρ μας μέσω της άμυνας. Παίξαμε ως ομάδα στην επίθεση και χτίσαμε σιγά σιγά μία σημαντική διαφορά. Πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και παρά την προσπάθεια αντεπίθεσης της Μπασκόνια, δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα μένοντας σταθεροί στο αμυντικό πλάνο μας. Παράλληλα όμως βάλαμε κάποιους εύκολους πόντους έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των παικτών. Το αποτέλεσμα δείχνει πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι και θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου. Ο Κιμ Τιλί ένιωσε ένα τράβηγμα στον προσαγωγό και γι’ αυτό δεν τον χρησιμοποίησα. Παρά τη νίκη μας, πρέπει να βελτιωθούμε πολύ γιατί υπάρχει μακρύς δρόμος μέχρι το τέλος της χρονιάς», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Για τις απουσίες που είχε η ομάδα του σε ένα ακόμη παιχνίδι: «Εμείς χτίσαμε μία πολύ δυνατή και γεμάτη ομάδα χάρη στους προέδρους μας που έκαναν ο, τι χρειαζόταν για να φέρουν παίκτες που μας έλειπαν. Μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει προπόνηση όλοι μαζί, αλλά αυτό δεν μπορεί να μας σταματήσει ούτε θα σταθώ σε αυτό. Όσο είμαι στον Ολυμπιακό, δεν έχω ψάξει ποτέ δικαιολογίες στις απουσίες. Δεν θα το κάνω ούτε τώρα. Στο πρώτο παιχνίδι παίζαμε σε άδειο γήπεδο, χωρίς φιλάθλους και πάλι χωρίς δύο παίκτες. Δεν στάθηκα στις απουσίες γιατί έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Όταν όλοι οι παίκτες έχουν τη σωστή νοοτροπία θα βοηθήσουν την ομάδα. Για παράδειγμα, ο Μπόγρης μπήκε για 5 λεπτά και πήρε δύο επιθετικά ριμπάουντ βοηθώντας την ομάδα. Ξαναλέω ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης, έχουμε οκτώ νέους παίκτες και χρειαζόμαστε χρόνο για να αποκτήσουμε ομοιογένεια. Ακόμη και εγώ μαθαίνω τους καινούριους παίκτες, για να τους δημιουργήσω τις κατάλληλες συνθήκες. Παρά τις απουσίες, δουλεύουμε και πιστεύω ότι θα βελτιωνόμαστε».

Για τη χρησιμοποίηση του Βασίλη Τολιόπουλου: «Τον Τολιόπουλο τον ξέρω από μικρό. Τον πιστεύω. Ξέραμε τις δυνατότητές του. Όταν ήρθε σε εμάς, το κορμί του ήθελε δουλειά για να σταθεί και να ανταπεξέλθει στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Δούλεψε σιγά σιγά το κορμί του, γιατί την τεχνική την είχε και το μπάσκετ το ήξερε. Τον υπολογίζουμε και πρέπει να συνεχίσει σεμνά και με συγκέντρωση. Πρέπει να δουλεύει ταπεινά».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button