Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πλατεία – Πειραιάς ένα τσιγάρο δρόμος!

Με αφορμή την  απόκτηση του Καρίμ Ανσαριφάρντ από τον Πανιώνιο, το Redaroume.gr  σας θυμίζει ορισμένες χαρατηριστικές περιπτώσεις παικτών, που ήρθαν στον Ολυμπιακό, προερχόμενοι από την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

 

Ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη συνεχίζει ακάθεκτος να κάνει … πλάκα στους … υποτιθέμενους εγχώριους ανταγωνιστές του και να «μαζεύει» ό,τι καλύτερο κινείται στην εγχώρια αγορά

Την στιγμή όπου διάφορα ρεπορτάζ ήθελαν τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να ετοιμάζει βαλίτσες με προορισμό την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον. .. ΠΑΟΚ (!), ο Ιρανός φορ του Πανιωνίου ζύγισε τα πράγματα κι επέλεξε την κορυφαία ελληνική ομάδα ως τον επόμενο προορισμό της σταδιοδρομίας του.

Ο Ολυμπιακός  έχει τον τρόπο να πείθει τους παίκτες που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχουν βλέψεις και διαπιστώνουν ότι μέσω της θητείας τους στους «ερυθρόλευκους» θα εκτοξεύσουν στα ύψη το βιογραφικό, αλλά και το «κασέ» τους.

Τα παραδείγματα, αναρίθμητα…

Με αφορμή την απόκτηση του Ιρανού φορ, το Redaroume.gr  μπήκε στον κόπο να σας θυμίζει ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που  ήρθαν στον Θρύλο των γηπέδων από την Πλατεία…

 

Νίκος Αναστόπουλος (Δεκέμβριος 1980- Ιούνιος 1987, Ιούνιος 1989- Δεκέμβριος 1992, Ιούλιος 1993-Δεκέμβριος 1993).

Ξεκινάμε την  μίνι …περιοδεία μας με τον κατά πολλούς κορυφαίο Έλληνα στράικερ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο! Τον τεράστιο Νίκο Αναστόπουλο, τον θρυλικό «μουστάκια»!

Νομίζουμε, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις…

Ο «Νικόλας» τον οποίο ο … υπογράφων είχε εικόνισμα στο σπίτι του, ήρθε στον Ολυμπιακό τον Δεκέμβριο του 1980, έχοντας ήδη παρακαταθήκη μία κατάκτηση Κυπέλλου με τον Πανιώνιο (το 1979 στον Ναό κόντρα στην ΑΕΚ) πραγματοποίησε μία καριέρα γεμάτη τίτλους κι επιτυχίες.

Με την τιμημένη φανέλα του Θρύλου στην τριπλή «σπαστή» του θητεία (σ.σ. με τις δύο πρώτες του θητείες να έχουν διαδρομή Νέα Σμύρνη – Πειραιάς) πανηγύρισε την κατάκτηση τεσσάρων συνολικά πρωταθλημάτων (1981, 1982, 1983, 1987), τριών Κυπέλλων Ελλάδας (1981, 1990, 1992), αλλά το χάλκινο παπούτσι, που είχε πάρει το 1983 με απολογισμό 29 τερμάτων, έκανε τον γύρο του κόσμου.

Φυσικά, έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης που κόσμησε τα γήπεδα του Campionato, του κορυφαίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της εποχής εκείνης, φορώντας τη φανέλα της Αβελίνο την σεζόν 1987-88. Ναι του πρωταθλήματος, όπου αγωνίζονταν ο θρυλικός Μαραντόνα (Νάπολι), ο Μισέλ Πλατινί (Γιουβέντους) και πολλοί άλλοι παικταράδες τεράστιας κλάσης…

 

Νίκος Τσιαντάκης (Δεκέμβριος 1987-Ιούνιος 1995)

Η δεύτερη περίπτωση παίκτη, που έκανε την διαφορά στον Ολυμπιακό ερχόμενος από τον Πανιώνιο, ακούει στο όνομα Νίκος Τσιαντάκης.

Ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ ήταν από τους πρώτους παίκτες που έπιασαν Λιμάνι μετά από ενέργειες του τότε νεοφερμένου Προέδρου Γιώργου Κοσκωτά και ήταν από τους πυλώνες του Ολυμπιακού των επόμενων ετών. Ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών, που έπεσαν επάνω στα καταραμένα πέτρινα χρόνια. Τότε, όπου ο Ολυμπιακός δεχόταν πόλεμο παρασκηνιακό από παντού… Όμως τότε δεν υπήρχαν .. παράγκες… Με τη φανέλα του Ολυμπιακού κατέκτησε δύο Κύπελλα Ελλάδας (1990, 1992) κι ένα Σούπερ (1992) στο 1-3 του ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ.

Το καλοκαίρι του 1995 πήρε μεταγραφή στον Ιωνικό και ολοκλήρωσε την καριέρα του φορώντας την φανέλα του Άρη…

 

Ζίζι Ρόμπερτς (Ιούλιος 2001-Ιούνιος 2002)

Η τρίτη κατά σειρά περίπτωση, ακούει στο όνομα Ζίζι Ρόμπερτς. Ο διεθνής Λιβεριανός φορ ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2001 έχοντας … δώσει τα διαπιστευτήριά του ως παίκτης του Πανιωνίου (σ.σ. μάλιστα τον Φεβρουάριο του 2001 είχε πετύχει το γκολ της νίκης των «κυανέρυθρων» επί του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο (0-1 στο 90′). Ξεκίνησε δυνατά την σεζόν, με τον Τάκη Λεμονή να του δίνει ευκαιρίες, αλλά προϊόντος του χρόνου χάθηκε στην μετριότητα, αλλά και στο γεγονός ότι είχε να ανταγωνιστεί  αικταράδες ολκής στην επίθεση  όπως οι Τζιοβάνι, Αλεξανδρής, Άλβες, Χούτος… Πανηγύρισε την κατάκτηση του έκτου συνεχόμενου τίτλου της νέας δυναστείας του Ολυμπιακού.

 

Δημήτρης Σιόβας (Ιούλιος 2012 – Δεκέμβριος 2016)

Η επόμενη περίπτωση αφορά την περίπτωση του Δημήτρη Σιόβα. Ο διεθνής στόπερ ήρθε το καλοκαίρι τον Ολυμπιακό από τον Πανιώνιο και ήταν από τους πυλώνες της ελληνοποίησης που είχε θέσει ως στάτους η διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Μαζί με τον Κώστα Μανωλά συνέθεσε ένα απροσπέλαστο δίδυμο για μία διετία, αλλά στην συνέχεια η πορεία του πήρε την κατιούσα. Πανηγύρισε την κατάκτηση τεσσάρων συνεόμενων πρωταθλημάτων (2013, 2014, 2015, 2016) και δύο Κυπέλλων (2013, 2015), ενώ ήταν από τους σημαντικότερους συντελεστές της πρόκρισης στους «16» του Champions League την σεζόν 2013-14.

Πριν από λίγες εβδομάδες παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στην Λεγκανιές.

 

Ανδρέας Σάμαρης (Ιούνιος 2013- Ιούλιος 2014)

Φτάνουμε στην περίπτωση του Ανδρέα Σάμαρη. Ο διεθνής μέσος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2013 από τον Πανιώνιο και στον ένα χρόνο που πρόλαβε να αγωνιστεί με τα «ερυθρόλευκα», κατάφερε να εκτοξεύσει το κασέ του στα ύψη, προκαλώντας το ενδιαφέρον της Μπενφίκα, η οποία κατέθεσε πρόταση 10 εκατ ευρώ, ώστε να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2014.

Με τον Θρύλο κατέκτησε το πρωτάθλημα της σεζόν 2013-14 (σ.σ. με προπονητή τον Μίτσελ), ενώ ήταν από τους σημαντικότερους συντελεστές της θρυλικής πορείας μέχρι τους «16» του Champions League.

 

Τάσος Αυλωνίτης (Ιούλιος 2014- Ιανουάριος 2016)

Ο επόμενος παίκτης που ακολούθησε το ίδιο δρομολόγιο ήταν ο Τάσος Αυλωνίτης. Ο 27χρονος πλέον στόπερ ήταν ένα από τα μεγάλα εγχειρήματα της διοίκησης του Βαγγέλη Μαρινάκη το καλοκαίρι του 2014.

Μάλιστα, έμελλε να αναδειχθεί σε πρόσωπο της χρονιάς την πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό, χάρη σ’ εκείνο το γκολ, που πέτυχε απέναντι στον Παναθηναϊκό στις 26 Οκτωβρίου του 2014, προερχόμενος από τον πάγκο και με το οποίο ο Θρύλος είχε επικρατήσει των «πρασίνων» στον Ναό, κάνοντας άλμα για την κατάκτηση του πέμπτου συνεχόμενου τίτλου! Μάλιστα είχε φτάσει στο σημείο να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών των πρωταθλητών Ελλάδας.

Προϊόντος του χρόνου έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, για να παραχωρηθεί τον Ιανουάριο του 2016 με τη μορφή δανεισμού στην Στουρμ Γκρατς… Πανηγύρισε την  κατάκτηση του νταμπλ της περιόδου 2014-15.

 

 

Δημήτρης Κολοβός (Ιούνιος 2014- Ιούνιος 2016)

Για να φτάσουμε στην περίπτωση του Δημήτρη Κολοβού. Ο 23χρονος διεθνής επιθετικός αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2014 δεν πήρε πολλές ευκαιρίες από τους Μίτσελ και Βίτορ Περέιρα, και το καλοκαίρι του 2015 επέστρεψε στους Νεοσμυρνιώτες με την μορφή δανεισμού από τους «ερυθρόλευκους».

Το περασμένο καλοκαίρι παραχωρήθηκε στην Μαλίν, επίσης, με μορφή δανεισμού από τους πρωταθλητές Ελλάδας, όπου πραγματοποιεί αρκτά καλές εμφανίσεις. Σε σημείο τέτοιο, όπου η βελγική ομάδα να εξετάζει σοβαρά την προοπτική αγορας των δικαιωμάτων του

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button