Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πεντάρα» στην Μπενφίκα! (Video)

Σαν σήμερα το 2008 ο Θρύλος παίζοντας διαστημικό ποδόσφαιρο συνέτριψε με 5-1 τους «Αετούς» της Λισσαβόνας στον Ναό.

Με μία από τις πιο ευρείες και συνάμα σημαντικότερες ευρωπαϊκές του νίκες, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη χρονικά για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, συμπληρώνονται εννιά χρόνια από την μαγική βραδιά, όπου ο Θρύλος του Ερνέστο Βαλβέρδε συνέτριψε με το εκκωφαντικό 5-1 τη Μπενφίκα στο «Γ. Καραϊσκάκης» τρομοκρατώντας ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη!

Για την δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του –τότε-Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ο Θρύλος επιζητούσε την νίκη απέναντι στους «Αετούς» της Λισσαβόνας και μπήκε .. αφιονισμένος από τα πρώτα λεπτά, επιβάλλοντας πλήρως τον φρενήρη ρυθμό του.

Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Λουτσιάνο Γκαλέτι άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό βάζοντας … φωτιά στις εξέδρες!

Ο Χρήστος Πατσατζόγλου με εναέριο βολέ στο 17’ έγραψε το 2-0 για τον Ολυμπιακό μέσα σε αποθέωση. Ο Λουϊς Ντιόγκο στο 24’ με μία μαγική ντρίμπλα άδειασε τον Σίντνεϊ και με καταπληκτικό πλασέ έγραψε το 3-0 ανεβάζοντας … στο τέρμα τα ντεσιμπέλ στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

Η Μπενφίκα μείωσε προσωρινά το σκορ στο 33’ με τον Νταβίντ Λουίς, αλλα ο Ολυμπιακός είχε σε δαιμονιώδη κέφια όλους τους παίκτες του…

Στο 44′, το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» πήρε ξανά… φωτιά, όταν ο Ντιόγκο με έξοχη μπαλιά τροφοδότησε τον Γκαλέτι, ο οποίος μόνος από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Μπελούτσι με προβολή διαμόρφωσε το 4-1, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς!

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έφτασαν στο επιβλητικό 5-1 στο 53’.  Ο εξαιρετικός Γκαλέτι τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον Ντιόγκο, ο οποίος από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής πρόλαβε την έξοδο του Κιμ και με δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στη δεξιά γωνία της πορτογαλικής εστίας.

 

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Άντζας, Ντομί, Πατσατζόγλου, Ντουντού, Γκαλέτι (59′ Λέτο), Τζόρτζεβιτς, Μπελούτσι (76′ Όσκαρ), Ντιόγκο (69′ Κοβάτσεβιτς).

Μπενφίκα (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Κιμ, Ρέγες, Περέιρα, Αμορίμ (59′ Μπαλμπόα), Μπίνια, Νούνο Γκόμες (56′ Ουρέτα), Νταβίντ Λουΐζ, Ριμπέιρο, Γεμπντά (76′ Μάρτινς), Σίντνεϊ, Σουάζο.

Θυμηθείτε τις καλύτερες φάσεις εκείνου του απίστευτου θριάμβου του Ολυμπιακού επί της Μπενφίκα στο παρακάτω video

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button