ΜΠΑΣΚΕΤ

«Πανέτοιμοι να δώσουμε και την ψυχή μας!»

Στην δίψα που χαρακτηρίζει όλους στον Ολυμπιακό για νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναφέρθηκε ο Ιωάννης Παπαπέτρου. 

 

 

Με την αποφασιστικότητα και το πάθος να ξεχειλίζουν, ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός την προετοιμασία του ενόψει του ντέρμπι κορυφής με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στις δηλώσεις που παραχώρησε, αναφέρθηκε στην επιθυμία όλων των παικτών να υπερβάλλουν εαυτούς, ώστε να κατακτηθεί η νίκη, που θα επαναφέρει τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή της Ευρωλίγκα κόντρα στις πολλές και σημαντικές απουσίες:

«Σίγουρα την δημιουργία της ΤΣΣΚΑ με τα ψηλά γκαρντ που έχει που όχι μόνο σκοράρουν αλλά δημιουργούν και για τους υπόλοιπους και νομίζω πως αυτό είναι κυρίως που πρέπει να προσέξουμε. Η ΤΣΣΚΑ είναι η πρώτη επίθεση στην Ευρωλίγκα και πρέπει να το περιορίσουμε αυτό» ανέφερε ο Ιωάννης Παπαπέτρου αρχικά για το τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός για να συμπληρώσει…

«Ο καθένας πρέπει να παίξει με το δυνατό του στοιχείο, η άμυνά μας είναι αυτή που μας οδηγεί και μας έχει δώσει μεγάλες νίκες, οπότε νομίζω από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε, να μειώσουμε τα ποσοστά της ΤΣΣΚΑ στο τρίποντα και να τους περιορίσουμε σε χαμηλότερη συγκομιδή στην επίθεσή τους».

Για τις απουσίες ο Έλληνας φόργουορντ υποστήριξε

«Η απουσία του Μήτσου (Αγραβάνη) είναι πολύ σημαντική γιατί είναι μακροχρόνια, το πρώτο που προέχει να γίνει καλά, όλοι αυτό ευχόμαστε, περαστικά… Από κει και πέρα του Μιλουτίνοφ είναι εξίσου σημαντική γιατί είναι παίκτης πολύ διαφορετικός από τα υπόλοιπα πεντάρια της ομάδας και δίνει διαφορετικά στοιχεία από τους υπόλοιπους παίκτες αλλά νομίζω ότι έτσι έχουμε μάθει να παλεύουμε παίξαμε δύο μήνες χωρίς τον Σπανούλη και η ομάδα ανταποκρίθηκε, παίξαμε χωρίς άλλους παίκτες, περισσότερους από δύο παίκτες μάλιστα και η ομάδα έχει ανταποκριθεί. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, νομίζω όλοι θα είναι πανέτοιμοι να δώσουν το κάτι παραπάνω και την ψυχή τους για να πάρουμε τη νίκη».

Για την ακόμη μία διαβολοβδομάδα τόνισε ότι:

«Είναι σημαντικό για να αναπληρώνεις μία απουσία εκ των έσω. Η ομάδα αυτό το έχει κάνει πολλές φορές. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που μπορούν να παίξουν δύο θέσεις, όχι μόνο στο «3» και στο «4». Στον άσο και το δύο, στο 4 και το 5, νομίζω οπότε πως είναι πολύ σημαντικό γιατί δεν μπαίνουμε και στην λογική να φέρνουμε καινούριους παίκτες και λύνουμε τα προβλήματα εκ των έσω με παίκτες που ήδη έχουν μπολιαστεί και λύνουν τα προβλήματα της ομάδας».

Επίσης, ο 23χρονος φόργουροντ του Ολυμπιακού  δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον κόσμο της ομάδας:

«τώρα πλέον το έχουμε συνηθίσει είναι διαφορετικό από πέρσι. Για μας είναι σημαντική αυτή η εβδομάδα, προερχόμαστε από μία ήττα στην Ευρωλίγκα και θέλουμε να ανακάμψουμε. Ξέρουμε πως ο κόσμος θα έρθει αύριο στο γήπεδο να μας βοηθήσει και θέλουμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο. Ο κόσμος είναι πολύ σημαντικό. Το έχουμε πει πολλές φορές. Προσωπικά για μένα αλλά και για την ομάδα αυτό που προέχει είναι να χαροποιούμε αυτόν τον κόσμο γιατί με αυτό δείχνουμε έμπρακτα ότι τους ευχαριστούμε και νομίζω αυτό θα κάνουμε και αύριο, θα παλέψουμε με όλη μας την ψυχή να πάρουμε τη νίκη».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button