ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παλτών άνδρες (μέρος 2ο)

palta

Το περασμένο Σάββατο είχατε την ευκαιρία να θυμηθείτε μαζί μας το πρώτο μέρος με τους παίκτες που αποδείχθηκαν “παλτά” όπως χυδαϊστί λέμε εκείνους που προσέφεραν απλόχερα το γέλιο ή έπαιξαν με τα νεύρα μας.

Το Redaroume επιστρέφει σήμερα με το δεύτερο μέρος – αφιέρωμα στην επόμενη πεντάδα που είχε περισσότερο θέση σε… γκαρνταρόμπα παρά στα αποδυτήρια του Θρύλου!

Πάμε να δούμε ποιους επιλέγουμε:

Φέλιξ Μπόρχα:

%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b9%ce%be-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%87%ce%b1

Η κόμπρα του Εκουαδόρ! Θυμάστε, αυτός που ήρθε το 2006 και θα έβαζε 25 γκολ το χρόνο! Τελικά κατέληξε να βάλει τον συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων δύο χρόνια μετά αγωνιζόμενος με την φανέλα της Μάινζ ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Όσοι βρίσκονταν στο Καραϊσκάκη την περίοδο 2006-07 θα θυμούνται τα επικά του κατορθώματα. Ποιος θα ξεχάσει το ιστορικό σουτ του απέναντι στην Λάρισα που κατέληξε… πλάγιο άουτ ή ποιος θα ξεχάσει στο ίδιο παιχνίδι στο γκολ που πέτυχε. Πρέπει να πέρασε στην ιστορία ως το γκολ που αντί ο κόσμος να πανηγυρίζει, γελούσε στις εξέδρες! Πάντως για να τα λέμε όλα για τον κατά τα άλλα συμπαθέστατο παίκτη από το Εκουαδόρ που δεν ξέχασε ποτέ την Θύρα 7 και τα… σουβλάκια (!), πέτυχε δύο γκολ που είχαν γλυτώσει αρκετό κοσμάκη από εμφράγματα, ένα με ΟΦΗ στο Παγκρήτιο και ένα με το Αιγάλεω στο Καραϊσκάκη.

Φέλιξ Αμποάγκουε:

aboa1

Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα αναπάντητα ερωτήματα σε ολόκληρη την ιστορία του Ολυμπιακού. Ήταν όντως ποδοσφαιριστής ο Φέλιξ Αμποάγκουε; Το ελάφι, το ζαρκάδι της Αλ Αχλί, πως διάβολο τον έλεγαν εκεί κάτω! Ήρθε στον Ολυμπιακό για ένα χρόνο ως επιλογή Μπάγεβιτς και έκτοτε η πορεία της καριέρας του χάνεται στα βάθη της ερήμου, των Εμιράτων, του Κατάρ, την Γκάνα, το Κουβέιτ, το Βιετνάμ και τις Μαλβίδες! Κανείς ποτέ δεν έμαθε νέα του και το μόνο που μας έμεινε για… μεθαδόνη ανάμνησης είναι το ένα και μοναδικό γκολ που πέτυχε με την φανέλα του Ολυμπιακού!

Ντάνι Γκαρσία Λάρα:

%ce%bd%cf%84%ce%ac%ce%bd%ce%b9-%ce%b3%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b8%ce%af%ce%b1

Στην ταινία “οι Αδιάφθοροι” (ωλ τάιμ κλάσικ!) ο Σων Κόνερι λέει στον Κέβιν Κόστνερ “μακάρι να σας είχα γνωρίσει 10 χρόνια νεώτερος και 20 κιλά ελαφρύτερος”. Kάτι αντίστοιχο συνέβη και με την περίπτωση του Ντάνι Γκαρσία Λάρα. Λαμπρό παρελθόν σε ισπανικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, αλλά όταν ήρθε στον Ολυμπιακό θύμιζε κυριολεκτικά μπόγο! Ακόμη μία περίπτωση που ο κόσμος γέλασε με την ψυχή του και ευτυχώς που τουλάχιστον υπήρχαν “μπροστά” του ο Ριβάλντο και ο Κωνσταντίνου γιατί δεν θα γελούσαμε πολύ! Πιθανότατα πολύς κόσμος να μην θυμάται τα γκολ του (2 ήταν τα καψερά) όσο ότι χάλασε εκείνο το φοβερό πλάγιο ψηλοκρεμαστό του Ριβάλντο με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στο Καραϊσκάκη, μόνο και μόνο γιατί έβαλε το πόδι του να σιγουρέψει το… σίγουρο γκολ!

Ιβάν Ρέζιτς:

ÑÅÆÉÔÓ / REZIC / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÂÅÑÏÉÁ (ÊÕÐÅËËÏ 2004) / OLYMPIAKOS - VERIA (CUP 2004)

Δεν θέλουμε καν να θυμόμαστε ότι αυτός ο παίκτης πέρασε από τον Ολυμπιακό. Κι όμως πέρασε, δυστυχώς για εμάς! Ήταν ακόμη ένας παίκτης που ήρθε με τις “ευλογίες” του Μπάγεβιτς και ο Σερβοέλληνας τεχνικός φρόντισε να μην τον ξεχάσουμε ποτέ. Ξέρουμε ότι προσπαθούσατε να τον “θάψετε” βαθιά μέσα στις άκρες του μυαλού σας και ζητούμε συγνώμη που τον επαναφέρουμε, αλλά ποιος θα ξεχάσει εκείνο το βράδυ στο Λίβερπουλ όταν ο Ρέζιτς αντικατέστησε στο 70′ τον Γεωργιάδη για να… κρατήσουμε μπάλα. Τα αποτελέσματα τα θυμόμαστε… Πέντε συμμετοχές είχε, διάολε, η μία έπρεπε να είναι με την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ;;;

Έρβιν Λέμμενς:

pd_308911

Ήταν ένας από τους πολλούς υποψήφιους γκολκίπερ που φέρονταν ως “αντικαταστάτες” του Νικοπολίδη! Ναι, έστω κι αν το 2005-06 ο Αντώνης διένυε την δεύτερη χρονιά του στον Ολυμπιακό. Διεθνής Βέλγος ο Έρβιν Λέμμενς κατάφερε να μην γίνει… Κοστάντζο μόνο και μόνο επειδή δεν έπαιξε σε κανένα επίσημο ματς των πρωταθλητών! Βέβαια είχε φροντίσει να δείξει την… αξία του στα φιλικά προετοιμασίας του καλοκαιριού! Σκεφτείτε τι δράμα ήταν η περίπτωσή του που δεν τον επέλεξε ούτε καν σε έναν αγώνα Κυπέλλου ο Σόλιντ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button