ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παλτών άνδρες (μέρος 1ο)

palta

Τον χειμώνα συνήθως έχει κρύο, οπότε απαραιτήτως χρειαζόμαστε ένα… παλτό! Στην προκειμένη περίπτωση, και με δεδομένες τις χαμηλές θερμοκρασίες, το Redaroume σας προσφέρει όχι ένα, αλλά πέντε σε… τιμή ευκαιρίας, τα οποία μπορεί να μην “ζέσταναν” τους φιλάθλους στα γήπεδα, αλλά τους πρόσφεραν στιγμές γέλιου, ή στιγμές εκνευρισμού!

Το Redaroume αναζήτησε και θυμήθηκε τα Top 15 παλτά που πέρασαν από τον Ολυμπιακό και σας τα παρουσιάζει σε τρία μέρη. Έτοιμοι; Ξεκινάμε με τους πρώτους πέντε!

Φελίπε Σαντάνα:

img_1752

Στοιχειώνει ακόμη και σήμερα τα όνειρα κάθε φιλάθλου του Ολυμπιακού, κυρίως για τους δύο ευρωπαϊκούς αγώνες με την Ντνίπρο, στους οποίους συμμετείχε και ευθύνεται για τα 3 από τα συνολικά 4 γκολ που δέχτηκαν οι Πειραιώτες. Κάποτε ήταν ποδοσφαιριστής, αλλά μετά τον τραυματισμό του απεδείχθη πρώην ποδοσφαιριστής! Η Σάλκε τον “ξεφορτώθηκε” πέρσι για ένα εξάμηνο, κι αυτά τα 8 παιχνίδια που έπαιξε στους ερυθρόλευκους φάνταζαν ατέλειωτα! Φυσικά, δεν σημείωσε κάποιο τέρμα, αλλά δημιούργησε 4-5 πολύ ωραία γκολ. Για τους αντιπάλους…

Και ναι καλά θυμάστε, είναι αυτός που για να δώσει πάσα στο μισό μέτρο έπρεπε πρώτα να κοντρολάρει!!! Φυσικά δεν εκπλήρωσε καμία από τις υψηλές προσδοκίες εκείνων που τον εμπιστεύτηκαν και του έκαναν την τιμή να φορέσει την τιμημένη ερυθρόλευκη φανέλα.

Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς:

kazin

Ο συμπαθής, κατά τα άλλα, αγγλοποιημένος Τούρκος αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό την μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου του 2012 από την Γαλατασαράι. Αποδείχθηκε όμως πολύ “λίγος” ακόμη και για να δώσει ανάσες στους Μιραλάς – Αμπντούν – Τζεμπούρ, που εκείνη τη χρονιά ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι. Ο Ρίτσαρντς πέτυχε το μοναδικό του γκολ απέναντι στον ΟΦΗ, παίζοντας σε συνολικά 9 παιχνίδια.

Χεσούς Ντάτολο:

pegasus_large_t_1041_12388555

Σε αυτό το σημείο, οι απόψεις μπορεί να διίστανται. Υπήρχαν εκείνοι που υποστήριζαν ότι ο Αργεντινός αριστερός εξτρέμ ήταν παλτό από τα λίγα, και οι άλλοι που πίστευαν ότι ήξερε πολλά κιλά μπάλα, απλά βαριόταν την ζωή του στον Πειραιά. Όπως και να έχει, και τα δύο δεν απέχουν πολύ από την αλήθεια, καθώς ο Ντάτολο ήρθε δανεικός από την Νάπολι τον Ιανουάριο του 2010 και έπαιξε σε 10 παιχνίδια του Ολυμπιακού, δίχως να σκοράρει.

Τζόνι Νόβακ:

novac-2002

Το μεγαλύτερο προσόν του Σλοβένου, το οποίο μάλιστα ήταν αρκετό για να τον φέρει στον Ολυμπιακό σε ηλικία 35 ετών, ήταν ότι επρόκειτο για συμπατριώτη του τότε προπονητή των ερυθρολεύκων, Σρέτσκο Κάτανετς! O αριστερός ακραίος μπακ – χαφ ήρθε και δεν ακούμπησε καν, παρά μόνο σε πέντε αγώνες!

Εμίλ Κρεμένλιεφ:

emil-kremenliev

Ο διεθνής Βούλγαρος, που με την Εθνική ομάδα της χώρας του έφτασε στους 4 του Παγκοσμίου Κυπέλλου των ΗΠΑ, ήρθε δανεικός από την Λέφσκι στους ερυθρόλευκους, τον Ιανουάριο του 1996 με μεγάλες περγαμηνές! Η συμμετοχή του στο ντέρμπι αιωνίων που έληξε με 2-1 υπέρ των πρασίνων στο Καραϊσκάκη, σήμανε την αρχή του τέλους του από τον Πειραιά! Από τότε άρχισε να παίρνει την κατιούσα και έμειναν μόνο οι περγαμηνές! Παρά ταύτα, έπαιξε σε 12 παιχνίδια σημειώνοντας και ένα γκολ, σε μία πολύ κακή χρονιά για τους ερυθρόλευκους.

συνεχίζεται…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button