ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤ

«Παιχνίδι μεγάλης σημασίας»

Στις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης με την Μπεσίκτας αναφέρθηεκ ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού Κώστας Μίσσας.

 

Με ακλόνητη την πίστη για νίκη-πρόκριση επί της Μπεσίκτας ολοκλήρωσε η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού την προετοιμασία της

 

O τεχνικός διευθυντής Κώστας Μίσσας, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες που κρύβει η αναμέτρηση με την τουρκική ομάδα:

«Είναι ένα παιχνίδι μεγάλης σημασίας και ιδιαίτερης δυσκολίας. Αντιμετωπίζοντας την Μπεσίκτας, η οποία είναι διαφορετική ομάδα, σε σχέση με τον πρώτο γύρο, έχοντας ήδη στο ρόστερ της μία καινούρια Αμερικανίδα παίκτρια με κροατικό διαβατήριο, την Τζέλοους, που είναι ένα ασόδυο σκόρερ. Η Μπεσίκτας αλλάζει από πλευράς ικανότητας και εικόνας σε σχέση με την προηγούμενη εικόνα που έχει στο ματς στην Τουρκία. Θα παίξουν δηλαδή με τέσσερις ξένες, με τρεις Αμερικανίδες και μία κοπέλα από το Μαυροβούνιο και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αναφορικά με το κομμάτι της άμυνας. Πρώτος και βασικός στόχος είναι το αμυντικό μας τρανζίσιον. Είναι ομάδα που της αρέσει να τρέχει πολύ περισσότερο με την Τζέλοους.

Αρα χρειάζεται να την βάλει στο «5 εναντιον 5» και να ελέγξεις απόλυτα τον ρυθμό. Αναφορικά με την άμυνα, οι Τζέλοους και οι Γουίλερ είναι παίκτριες που θέλουν να εκτελέσουν από το πικ εν ρολ, στη δεξιά πλευρά με πουλ απ. Οπότε θέλει ιδιαίτερη προσοχή από τις δικές μας παίκτριες και τις γκαρντ μας αναφορικά με την περιφερειακή συνεργασία.

Σε σχέση τώρα με το επιθετικό μας κομμάτι, παίρνοντας τα ριμπάουντ που είναι η ουσία σε μία ολοκληρωμένη άμυνα, να μπορέσουμε να «χτυπήσουμε» σε πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, χρησιμοποιώντας όλες τις ικανότητές μας και από εκεί και πέρα να «χτυπήσουμε» είτε λέγεται Γουίλερ είτε λέγεται Τζέλοους είτε λέγεται Περοβάνοβιτς, στα πόδια. Τις δύο πρώτες πρέπει στα πικ εν ρολ που δεν είναι και οι καλύτερες αμυντικές ενώ αναφορικά με την Περοβάνοβιτς, στην χαμηλή άμυνα που δεν είναι και ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Στο κομμάτι λοιπόν της επίθεσης υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνουμε στο «5 εναντίον 5», έτσι ώστε και να φθείρουμε, τις συγκεκριμένες αθλήτριες, αλλά να πάρουμε και εμείς πράγματα από το παιχνίδι μας.

Κλείνοντας, είναι ένα παιχνίδι όπου επί 40 λεπτά πρέπει να έχει συγκέντρωση, να έχεις αποτελεσματικότητα, που είναι δύο κομμάτια που όταν το κάνουμε αυτό ως ομάδα, τότε παίρνουμε τα αποτελέσματα που πρέπει. Τώρα προς το τέλος του ομίλου, είναι δεδομένο και σίγουρο ότι επειδή έχει περάσει και κάποιο χρονικό διάστημα, οι ομάδες έχουν βρει τρόπους συνεργασίες, όντας καλύτερες από την αρχή. Και εμείς είμαστε καλύτεροι, για αυτό χρειάζεται μία ιδιαίτερη προσοχή για το συγκεκριμένο παιχνίδι».

Νικολοπούλου «Να βρούμε τα αδύνατα σημεία της»

Από την πλευρά της η Αγγελική Νικολοπούλου, δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Σίγουρα η Μπεσίκτας είναι μία ομάδα που είναι πολύ καλύτερη, από εκείνη την ομάδα που παίξαμε στον πρώτο γύρο. Έχει κάνει μία πολύ σοβαρή και σημαντικη προσθήκη. Από εκεί και πέρα πρέπει να βρούμε τα αδύνατα σημεία της. Να δουλέψουμε πάνω σε αυτά και να περιορίσουμε τα ατού της και με πολύ σκληρή άμυνα και πάθος να φτάσουμε ως τη νίκη».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button