ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Παίξαμε ως ομάδα, δείξαμε χαρακτήρα!»

Στους τομείς που οδήγησαν τον Θρύλο στον εκτός έδρας θρίαμβο επί της Τσανάκαλε αναφέρθηκαν οι μεγάλες πρωταγωνίστριες Σάσκια Χίπε, Άνα Λαζάρεβιτς και Κατερίνα Γιώτα.

 

Ελληνικό έδαφος πάτησε το απομεσήμερο της Τετάρτης (25/1) η θριαμβεύτρια αποστολή της ονάδας βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού.

Τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς πέτυχαν μία τεράστια σε αξία νίκη επί τουρκικού εδάφους με 2-3, η οποία τυς δίνει σαφέστο προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικα΄του Challenge Cup

Πλέον, το μόνο, που απομένει, είναι οι νταμπλούχες Ελλάδας να κερδίσουν με οποιοδήποτε σκορ στο επαναληπτικό του «Μελίνα Μερκούρη» στις 7 Φεβρουαρίου.  Στο γεγονός αυτό στάθηκαν οι μεγάλες πρωταγωνίστριες του ιστορικού «διπλού» του Θρύλου , Σάσκια Χίπε, Άνα Λαζάρεβιτς και Κατερίνα Γιώτα

 

Χίπε: «Είμαι πολύ χαρούμενη»

Η Σάσκια Χίπε ήταν συγκλονισιτκή και με πολλούς καθοριστικούς πόντους οδήγησε τον Θρύλο στη τεράστια νίκη. Η Γερμανίδα διαγώνιος εστίασε στο γεογνός ότι ο Ολυμπαικός έπαιξε υποδειγματικά ως σύνολο:

«Είμαι πολύ χαρούμενη  για τη νίκη αυτή. Στα δυο πρώτα σετ παίξαμε πολύ καλό βόλεϊ και ήμασταν πολύ συγκεντρωμένες όπως στο Βουκουρέστι. Στο 3ο και στο 4ο σετ δεν ξέρω τι συνέβη αλλά μετά από αυτό το… τάιμ άουτ επιστρέψαμε δυναμικά. Παίξαμε ως ομάδα και για αυτό ήταν μια εξαιρετική νίκη με συνολική προσπάθεια μέσα σε μια δύσκολη έδρα.  Δεν κάναμε κάτι ουσιαστικό όμως, πρέπει και στην Αθήνα να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Για αυτό περιμένουμε τους φιλάθλους μας να γεμίσουν το Ρέντη, γιατί τους χρειαζόμαστε».

 

Λαζάρεβιτς: «Μεγάλη νίκη»

Η Άνα Λαζάρεβιτς από την πλευρά της τόνισε τα εξής:

«Είναι μια μεγάλη νίκη για την ομάδα και τον σύλλογο. Δείξαμε ότι μπορούμε να παλέψουμε απέναντι σε μια καλή ομάδα και να αγωνιστούμε στο ίδιο επίπεδο. Πολεμήσαμε ως ομάδα. Στα δυο πρώτα σετ παίξαμε πολύ καλά. Στη συνέχεια δεν σταματήσαμε να παλεύουμε αλλά παίξαμε άσχημα. Ήμουν σίγουρη ότι θα κερδίσουμε και είναι πολύ σημαντικό ότι στο τάι μπρεικ μέσα σε αυτή την έδρα με τόσους φιλάθλους απέναντι μας τα καταφέραμε. Δεν κάναμε κάτι ακόμα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να παίξουμε ακόμα καλύτερα στον επαναληπτικό στο Ρέντη. Πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα και είμαι σίγουρη ότι μπορούμε να προχωρήσουμε».

 

Γιώτα: «Δείξαμε τί μέταλλο έχει η ομάδα»

Η Κατερίνα Γιώτα υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός ανέδειξε το μέταλλο και τον χαρακτήρα μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδα,ς που διαθέτει:

«Ξεκινήσαμε πολύ καλά στον αγώνα και παραμείναμε απόλυτα συγκεντρωμένες στα δυο πρώτα σετ, φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση την Τσανάκαλε. Στο 3ο σετ δεν κρατήσαμε τον ίδιο ρυθμό και ο αντίπαλός μας αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει. Όμως στο τάι μπρέικ δείξαμε τι μέταλλο και χαρακτήρα έχει η ομάδα μας, φτάνοντας σε μια σημαντική νίκη μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Η αποστολή μας εδώ στο Τσανάκαλε είναι επιτυχημένη αφού πετύχαμε τον πρώτο στόχο μας που ήταν η νίκη ωστόσο η δουλειά μας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και θα χρειαστούμε ένα ακόμα βήμα για να περάσουμε στους «8». Ελπίζουμε ότι στις 7 Φεβρουαρίου, μαζί με τον κόσμο μας θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε εμείς, που θα σφραγίσουμε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, παίρνοντας μια σπουδαία και ιστορική πρόκριση».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button