ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Παίξαμε σαν ομάδα!»

Στους τομείς που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην εμφατική νίκη επί της Μακάμπι στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

 

Ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα κι έβγαλε σφυγμό απέναντι στην Μακάμπι πανηγυρίζοντας μία από τις πιο ευρείες νίκες της σύγχρονης ιστορίας του

Η συνολική εικόνα, το πα΄θος και η διάθεης που έδειξαν οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στο συγκρότημα του Νέβεν Σπάχια, άφησαν απόλυτα ευχαριστημένο τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του εντυπωσιακού 94-64 στάθηκε στις πτυχές, που οδήγησαν τους Πειριαώτες σ’ αυτό το εντυπωσιακό σκορ

«Νομίζω πως είχαμε μία πολύ καλή αντίδραση μετά το προηγούμενο παιχνίδι. Ήμασταν πολύ επιθετικοί στην άμυνα και τρέξαμε στο ανοικτό γήπεδο και σκοράραμε αρκετούς εύκολους πόντους. Από την άλλη στο 2ο ημίχρονο η άμυνά μας βελτιώθηκε πολύ, επιτρέψαμε να μας βάλλουν μόνο 24 πόντους και είχαμε επιθετικά ένα ισορροπημένο παιχνίδι όσον αφορά τα σουτ δύο και τριών πόντων.

Είχαμε ένα ισορροπημένο και καλό παιχνίδι γιατί παίξαμε όλοι μαζί, παίξαμε σαν ομάδα. Δώσαμε 26 ασίστ και κάναμε μόλις 9 λάθη. Συνεχίζουμε έχουμε τώρα στη Μόσχα την Κίμκι. Επικεντρωνόμαστε σε αυτό το παιχνίδι. Δεν υπάρχει χρόνος να σταθούμε σε αυτή τη νίκη. Να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους που ήρθαν και μας υποστήριξαν. Είναι σημαντικό να καταλάβουν πως τους χρειαζόμαστε να έρθουν στο γήπεδο να μας βοηθήσουν».

Για την παραγωγικότητα της ομάδας, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υποστήριξε πως

«Έχουμε σαν στόχο πάντα, γιατί δεν τα ξεχωρίζουμε, το πλάνο να είναι ίδιο, αμυντικά θέλουμε να αποδιοργανώνουμε την αντίπαλη ομάδα και επιθετικά να στοχεύουν στις αδυναμίες τους. Στη Βιτόρια είχαμε πολλά σουτ που μέχρι το 25΄αν τα είχαμε βάλει θα είμασταν και μπροστά στο σκορ. Υπάρχουν ομάδες που κλείνουν τη ρακέτα τους και σου δίνουν τρίποντα. Στη Βιτόρια δεν μπήκαν τα σουτ, έπεσε η πίστη στην άμυνα, εκνευριστήκαμε… Είναι και θέμα ημέρας το σουτ. Έχουμε καλούς σουτέρ έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, δουλεύουν καλά στην προπόνηση. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζουμε. Κάναμε κάποιες ήττες που σίγουρα χάσαμε από την επίθεση αλλά χάσαμε και κάποια από την άμυνα,. Θέλουμε να επανέλθουμε και πάλι στις εκτός έδρας νίκες».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στην αντίδραση που έβγαλαν οι παίκτες του, μετά την συντριβή στη Βιτόρια:

«Όταν χάνεις έτσι θίγεται ο εγωισμός σου, όλων μας. Όλοι στεναχωρημένοι ήμασταν, και στους παίκτες τι νομίζετε πως τους αρέσει να χάνουν; Δεν αξίζαμε αυτή την εικόνα. Ο πληγμένος εγωισμός μας έδωσε αυτή την αντίδραση και έτσι έπρεπε να γίνει. Δε είναι για ένα παιχνίδι το είπα και μέσα. Να συνεχίσουμε να παλεύουμε να είμαστε επιθετικοί, να μην κάνουμε ξανά ένα άλλο παιχνίδι σαν αυτό στη Βιτόρια.

Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό επιθετικό παιχνίδι αλλά και αμυντικό. Αυτό για μένα είναι το ολοκληρωτικό μπάσκετ. Σήμερα το κάναμε καλά αυτό με μεγαλύτερη ταχύτητα και διαβάσαμε σωστά και είχαμε μεγάλη παραγωγικότητα».

Για την κατάσταση του Τζαμέλ Μακλίν τόνισε:

«Ο Μακλίν δεν ξέρουμε πως είναι, είχε έναν μυϊκό σπασμό. Θα ακολουθήσει την αποστολή και θα δούμε πως θα είναι. Έχει πέσει πάνω το ιατρικό επιτελείο και θα δούμε τελευταία στιγμή. Ανεβαίνουν οι τραυματίες θέλουν ρυθμό, θέλουν παιχνίδια. Είμαι ικανοποιημένος από την αντίδραση και το πως μπαίνουν σε ρυθμό. Θα είναι καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button