ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πήρε το δώρο, “βλέπει” μπαράζ!

Μεγάλη νίκη, μεγάλη βραδιά και μεγάλες έως ξεκάθαρα αυξημένες είναι πια οι πιθανότητες να βρεθεί η Εθνική μας στα μπαράζ και να διεκδικήσει την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στην Ρωσία.

Η γαλανόλευκη πήρε την νίκη απέναντι στην Κύπρο και σε συνδυασμό με το ωραίο δώρο του Βελγίου (3-4 μέσα στην Βοσνία) εδραιώθηκε στην δεύτερη θέση του ομίλου της και πλέον πρέπει να κάνει το αυτονόητο στο παιχνίδι της προσεχούς Τρίτης απέναντι στο Γιβραλτάρ στο γήπεδο Καραϊσκάη.

Ο Πιέρος Σωτηρίου έδωσε το προβάδισμα στην Κύπρο στο 18’, και στο 24’ και το 26’ η Εθνική μας ανέτρεψε τα δεδομένα με γκολάρα του Μήτρογλου και κεφαλιά του Τζιόλη.

Το παιχνίδι:

Ο Μίχαελ Σκίμπε ξεκίνησε με ένα «περίεργο» 4-2-3-1, τοποθετώντας τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, τον Τζαβέλλα αριστερά, τον Τοροσίδη δεξιά και τους Μανωλά – Σωκράτη στόπερ. Στα χαφ τοποθετήθηκαν οι Τζαβέλλας – Ζέκα, αριστερά στα φτερά ο Σταφυλίδης, δεξιά ο Μάνταλος και «δεκάρι» ο Κώστας Φορτούνης. Στην κορυφή έπαιξε ο Κώστας Μήτρογλου.

Παρά το γεγονός ότι η Εθνική μας ομάδα μπήκε πιο ευδιάθετη να απειλήσει την εστία του Παναγή και μάλιστα στο 4’ μετά από κόρνερ του Φορτούνη ο Μανωλάς έπιασε μία κεφαλιά άουτ, οι Κύπριοι ήταν αυτοί που ευτύχησαν να προηγηθούν εκμεταλλευόμενοι μία ολιγωρία της άμυνάς μας. Ο Πιέρος Σωτηρίου με διπλή προσπάθεια κατάφερε να νικήσει τον Καρνέζη για το 1-0 στο 18ο λεπτό.

Όμως η γαλανόλευκη δεν είχε πει την τελευταία της λέξη! Στο 24’ ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε λάθος μεταβίβαση του Λαϊφη και βρήκε τον Κώστα Μήτρογλου. Αυτός απέφυγε με περιστροφή 180 μοιρών τον προσωπικό του αντίπαλο και πλάσαρε με μαεστρικό τρόπο τον Παναγή για το 1-1.

Και δεν σταμάτησε!!! Δύο λεπτά αργότερα, ο Κώστας Φορτούνης με ένα «συστημένο» κόρνερ βρήκε τον Τζιόλη που κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά και να κάνει το 1-2 το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική βγήκε αποφασισμένη να διασφαλίσει τα μετόπισθεν αλλά και να διεκδικήσει ένα τρίτο τέρμα που θα της έδινε την δυνατότητα να “κλειδώσει” το ματς. Και έχασε αρκετές ευκαιρίες μάλιστα για να το πετύχει, αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε. Την νίκη δηλαδή και τους τρεις βαθμούς που την επανέφεραν στην δεύτερη θέση του ομίλου που δίνει ένα εισιτήριο για τα μπαράζ.

Τα σενάρια:

  • Στο Σλοβενία-Σκωτία δεν πρέπει νικήσουν οι φιλοξενούμενοι. Κάτι που μπορεί να γίνει, διότι παίζουν μεν την πρόκριση, αλλά και οι Σλοβένοι έχουν κίνητρο γιατί θα διεκδικούν τις δικές τους ελπίδες υπό προϋποθέσεις.
  • Το Ουαλία-Ιρλανδία να τελειώσει ισόπαλο κι αν όχι τότε νικήσουν οι φιλοξενούμενοι.
  • Το Ουκρανία-Κροατία να λήξει χωρίς νικητή. Πράγμα πιο δύσκολο αφού αν γίνει και οι δύο αλληλοεξουδετερώνονται και μένουν εκτός Μουντιάλ.

Ελλάδα: Καρνέζης – Τοροσίδης (68’ Ρέτσος), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας – Ζέκα, Τζιόλης – Μάνταλος, Φορτούνης (75’ Δώνης), Σταφυλίδης – Μήτρογλου΄(89’ Σάμαρης)

Κύπρος: Παναγή -Δημητρίου, Κατελάρης, Λαΐφης, Αντωνιάδης (60’ Αλεξάνδρου) – Αρτυματάς, Λαμπάν – Κυριάκου, Κάστανος (80’ Οικονομίδης), Μαργκάσα (86’ Μυτίδης) – Σωτηρίου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button