ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέρασε και από το Φάρο και τώρα η Ρίγα

Ο Ολυμπιακός αν και δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο τελικά πήρε τη νίκη κόντρα στον Φάρο Κερατσινίου με 70-58, και συνέχισε έτσι την αήττητή του πορεία στο πρωτάθλημα της Α1. Οι νταμπλούχες Ελλάδας, τα βρήκαν σκούρα μόνο για τα πρώτα δύο οκτάλεπτα, μιας και στο δεύτερο ημίχρονο παίζοντας εξαιρετική άμυνα, έφτασαν τελικά σε μια ακόμα επικράτηση και άλλο ένα ροζ φύλλο αγώνα.

Πλέον το μυαλό όλων, βρίσκεται στο σημαντικό παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης στη Λετονία κόντρα στη Ρίγα, όπου ο Θρύλος θέλει να πάρει τη νίκη, για να πάρει και την πρώτη θέση στον όμιλο του Eurocup, μιας και έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο έχοντας στην πεντάδα του τις Χατζηνικολάου, Μάλτση, Σπυριδοπούλου, Καλτσίδου και Μακόλι, θέλοντας να πάρει διαφορά ασφαλείας στο ματς. Ο Φάρος ωστόσο συνέχισε να είναι ανταγωνιστικός κρατώντας τη διαφορά στους έξι πόντους (32-38). Με πανέμορφο ντράιβ της Καλτσίδου ο Θρύλος πήγε και πάλι τη διαφορά στο +8 (32-40) για να απαντήσει αμέσως η Λικέντρα Τζόνσον για το 34-40. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, στο παρκέ πέρασε η Σταμάτη, προκειμένου να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, τόσο στη δημιουργία όσο και στα μακρινά σουτ. Και πάλι η Καλτσίδου από το λόου ποστ έγραψε το 34-42, για να απαντήσει αμέσως ο Φάρος με τρίποντο της Κεχαγιά, και έτσι να μειώσει ξανά τη διαφορά στο -5 (37-40). Με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Σπυριδοπούλου και Σταμάτη το σκορ πήγε στο 39-48, ενώ η Καλτσίδου με ντράιβ έκανε το 39-50, με τον Θρύλο να βρίσκεται για πρώτη φορά στο +11. Και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πήρε μπρος, και δεν κοίταξε ποτέ του ξανά πίσω. Πριν τελειώσει η τρίτη περίοδος στο παρκέ μπήκε και η Νικολοπούλου, δίνοντας σημαντικές βοήθειες. Με δύο δικές της βολές το σκορ πήγε στο 41-54 και το +13, για να έρθουν στη συνέχεια δύο συνεχόμενα κλεψίματα από τον Ολυμπιακό, και με τα καλάθια των Καλτσίδου και Νικολοπούλου, το ματς πήγε στο 41-58, 47’’ πριν λήξη το τρίτο δεκάλεπτο, με το σκορ στο τέλος της περιόδου να κλείνει στο 42-58.

Με δύο τάπες της Μακόλι, ξεκίνησε η τελευταία περίοδος για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκες» παίζοντας εξαιρετική άμυνα, μπόρεσαν να διατηρήσουν τη διαφορά που πήραν από το τρίτο δεκάλεπτο, με τη Μάλτση να παίρνει και πάλι το όπλο της κάνοντας το 42-61 με τρίποντο και ουσιαστικά να τελειώνει το ματς. Με δύο βολές της Κεχαγιά το σκορ πήγε στο 46-61, 4:44 πριν το τέλος του ματς, Η αναμέτρηση κυλούσε ακριβώς όπως ήθελε ο Ολυμπιακός, ο οποίος τελικά πήρε μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα με 70-58 κόντρα στον  Φάρο στο Κερατσίνι, και έτσι πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην αναμέτρηση της ερχόμενης Πέμπτης, κόντρα τη Ρίγα στη Λετονία, σε ένα ματς «τελικό» για την πρωτιά του ομίλου στο Eurocup

Σχετικά Άρθρα

Back to top button