Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάση θυσία το έβδομο και ομάδα από την αρχή!

Ο Κώστας Παλαιολόγος εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για την αγωνιστική εικόνα ο παρουσιάζει ο Ολυμπιακός το τελευταίο δίμηνο κι επιχειρεί να προτείνει λύσεις, που θα βγάλουν οριστικά τους «ερυθρόλευκους» από αυτό το τέλμα.

 

Τα σημάδια αγωνιστικής καθίζησης, που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός στο διάστημα του τελευταίου διμήνου, έκαναν έντονα ορατή την εμφάνισή τους στην Λεωφόρο. Εκεί, όπου ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε στην τέταρτη ήττα του στα πέντε τελευταία παιχνίδια της Super League, δίνοντας απλόχερα… χαρά σε μία ομάδα, η οποία ψάχνεται από κάπου να πιαστεί, όπως ο Παναθηναϊκός…

Οι «ερυθρόλευκοι» για ακόμη ένα σημαντικό παιχνίδι που έχουν δώσει μέσα στο 2017, φανέρωσαν οικτρές αδυναμίες, τόσο στο ανασταλτικό «κομμάτι», όσο και στην δημιουργία, μένοντας για 325 ολόκληρα λεπτά μακριά από το γκολ σε εκτός έδρας παιχνίδι στην Super League!

Είναι πλέον εμφανές ότι ο Ολυμπιακός του δευτέρου γύρου δεν θυμίζει σε τίποτα το σύνολο, το οποίο στο πρώτο μισό τηε φετινής περιόδου, υπερίσχυε με εμφατικό τρόπο των εγχώριων αντιπάλων του.

Οι Πειραιώτες στον πρώτο γύρο υπέταξαν με χαρακτηριστική άνεση στο «Γ. Καραϊσκάκης» τους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ όπως «μαρτυράει» το τελικό 3-0, λύγισε με 2-1 τον ΠΑΟΚ και γενικότερα μετη απόδοσή του,δεν άφηνε δικαίωματα αμφισβήτησης της ξεκάθαρης ανωτερότητάς του. Κάτι, το οποίο δεν συμβαίνει σε αυτό το δεύτερο μισό. Με τον Ολυμπιακό να χάνει και τα τρία εκτός έδρας ντέρμπι χωρίς να πετυχαίνει ούτε ένα γκολ  και παράλληλα να βάζει … μόνος του τον Πανιώνιο στην διεκδίκηση του φετινού τίτλου, χάνοντας 0-1 στο Φάληρο από τους Νεοσμυρνιώτες.

 

Ομάδα που χρειάζεται επειγόντως «ηλεκτροσόκ»!

Ο Ολυμπιακός που είδαμε στην αναμέτρηση της Λεωφόρου κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν ένα σύνολο γεμάτο αδυναμίες.

Προβλήματα «επικοινωνίας», αργές επιστροφές, προβλέψιμη ανάπτυξη παιχνιδιού, έλλειψη πάθους αλλά και πολλά νεύρα, στοιχείο ενδεικτικό της έλλειψης αυτοπεποίθησης, στοιχειοθέτησαν τον Ολυμπιακό της συγκεκριμένης αναμέτρησης

Με την έλλειψη ενός ηγέτη, που θα εμπνεύσει και θα πάρει τη ομάδα στις πλάτες του (σ.σ. ο Τσόρι Ντομίνγκες για ακόμη μία φορά φάνηκε επηρεασμένος από την μακρόχρονη απραξία του ελέω … Μπέντο) πιο ευδιάκριση από ποτέ, όπως επίσης και την απουσία καθαρού μυαλού να … «παγιδεύει» τις
προσπάθειες των παικτών του, ο Ολυμπιακός εκ προοιμίου δεν θα μπορούσε να εγείρει απαιτήσεις από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ακόμη και με αντίπαλο έναν μέτριο και άοσμο Παναθηναϊκό, όπου οι παίκτες του σε πολλές περιπτώσεις … τράκαραν μεταξύ τους…

Όταν σε όλο το παιχνίδι και απέναντι σ’ έναν αντίπαλο, που υπολείπεται 12 βαθμών, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούν να δημιουργήσουν μία ευκαιρία της προκοπής, τότε υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.

 

Ο Βούζας ο τελευταίος που ευθύνεται …

Ο Βασίλης Βούζας είναι ο τελευταίος που ευθύνεται για την αγωνιστική κατάπτωση των Πειραιωτών. παρέλαβε μία ομάδα «ξεζουμισμένη» και παγιδευμένη από το μικρό ροτέισον του προκατόχου του Βασίλη Βούζα, όπως επίσης και από τη απενεργοποίηση ποιοτικών παικτών, όπως οι Τσόρι, Καμπιάσο και Μάριν.

Η ομάδα «φωνάζει» ότι χρειάζεται επειγόντως ένα … «ηλεκτροσόκ», ώστε να συνέλθει το συντομότερο δυνατόν, αλλά παράλληλα και να μπορέσει να παλέψει με αξιώσεις την κατάκτηση του νταμπλ. Με την ανάγκη για εύρεση ενός «γιατρικού» να είναι πιο ορατή από ποτέ.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να δει από τώρα την «επόμενη ημέρα». Σαφέστατα το προβάδισαμ των έξι πόντων από τον δεύτερο Πανιώνιο πολύ δύσκολα μπορεί να καλυφθεί, ωστόσο, το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, παρέχει μία τέλεια ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να ψάξουν να διαπιστώσουν τί ακριβώς φταίει, να τα βάλουν κάτω, να δουλέψουν σκληρά , ώστε να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο αποφασισμένοι να πετύχουν τους στόχους τους.

 

Έβλαψαν την ομάδα οι πωλήσεις Ιντέγε, Μιλιβόγεβιτς

Αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι παραχωρήσεις των Μπράουν Ιντέγε και Λούκα Μιλιβόγεβιτς έβλαψαν ανεπανόρθωτα το αγωνιστικό «γίγνεσθαι» της ομάδας.

Από την στιγμή, όπου αποτέλεσαν παρελθόν οι δύο πρώτοι σκόρερ της φετινής σεζόν που αποτέλούσαν τους παίκτες – κολώνες, επάνω στους οποίους είχε χτιστεί το οικοδόμημα της σεζόν που διανύουμε και τα κενά τους δεν αναπληρώθηκαν, η ομάδα έχασε πολλή από την δυναμική της, την ισορροπία της, αλλά και το «ειδικό» της βάρος. Με τα γνωστά αποτελέσματα…

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι ο Ολυμπιακός πλέον δεν έχει την πολυτέλεια να αφήει τον χρόνο να περνά. Ξεκάθαρο πλάνο, σωστός προγραμματισμός και ψύχραιμη αντιμετώπιση της κατάστασης θα επιτρέψουν στην ομάδα να ξαναβρεί την αίγλη και τον δρόμο της.

Με την εύρεση ενός προπονητή που θα εμπνέει τους πάντρες και θα έχει την ευχέρεια να παράξει΄έργο τουλάχισρτον με προοπτική τριετίας και φυσικά την έλευση παικτών, που θα έχουν όλα τα εχέγγυα να κάνουν την διαφορά

Υ.Γ.1:  Μόνο στήριξη την ώρα της μάχης!

Υ.Γ.2: Την δεδομένη χρονική στιγμή είναι αδύνατο να υπάρξουν ριζικές αλλαγές.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button